Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

10 januari 2019 - Het hing al een beetje in de lucht. Wegens een sterk teruggelopen vraag naar diens modellen, heeft Jaguar Land Rover een pas op de plaats moeten maken. Duizenden banen verdwijnen helaas.

Na enkele vette jaren, is het rendement bij Jaguar Land Rover erg mager geworden. Daar kunnen de merken zelf niet zo veel aan doen. Het autoconcern legde een grote nadruk op zowel de VS als China, en daar zorgen handelsspanningen voor een dalende vraag. In Europa heeft Jaguar Land Rover dan weer last van de dieselhetze (die overigens nogal ongenuanceerd is en net zo veel politieke motivatie kent als rationele argumenten). Tot overmaat heeft het bedrijf ook nog te kampen met z'n geografische ligging sinds de Brexit-koorts heerst. De Britse Pond is daardoor zwakker komen te staan, met als gevolg een minder sterke financiële positie van Jaguar Land Rover in combinatie met een dalende vraag naar haar auto's. Moederbedrijf Tata zag zich daarop al genoodzaakt om openlijk z'n steun voor beide merken te betuigen en heeft nu aangestuurd op een saneringsplan.



2,5 miljard besparen


Het nieuws slaat in als een bom. Vorig jaar moest Jaguar Land Rover namelijk ook al 1.500 arbeidsplaatsen schrappen. En dit jaar nog eens 4.500 banen te vervallen. Een maatregel die zo'n 2,5 miljard aan kosten moet besparen.



Ook investeren


Niet alleen de broekriem wordt aangehaald. Er wordt ook nog geld uitgegeven. Vanaf later dit jaar zal Land Rover de volgende generatie elektromotoren bouwen in Wolverhampton, waar nu al conventionele verbrandingsmotoren worden gebouwd. Er komt ook een nieuwe accufabriek bij in North Warwickshire. Dat komt bovenop flinke investeringen van de afgelopen jaren. In 2018 investeerde de Britse autogroep nog in een assemblagefabriek in Slowakije en in engineeringcentra in Ierland, Hongarije en Engeland. Met het zogenoemde 'Charge and Accelerate'-programma verwacht Jaguar Land Rover essentiële investeringen in technologie te kunnen financieren om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.