Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Prijs Mercedes-AMG A 35 vergt rib uit je lijf

6 november 2018 - Mercedes-Benz heeft laten weten wat de nieuwe A 35 AMG moet kosten, de 306 pk sterke topper van het A-gamma. Om kort te gaan: veel, heel veel geld.

Een A-klasse voor de prijs van een jong gebruikte AMG GT. Oké, dat is gloednieuwe AMG versus eentje met enige levenservaring, en voor echt vergelijkbare prijs tussenbeide zou je nog een half jaar moeten wachten in het geval van die laatste, maar niettemin geeft het best een indicatie hoe kostbaar de nieuwe Mercedes-AMG 35 A wel niet is. De GT is immers de vaandeldrager van AMG. Wie voor de AMG A 35 Edition 1, een speciaal en extra rijk uitgerust introductiemodel, kiest en daarnaast nog een handvol opties aanvinkt krijgt zowaar de 90 mille in zicht. We herhalen: negentigduizendeuro! En daar vind je, met een beetje goede wil, dus ook een AMG GT voor met nog een heel leven voor zich.

Kan goedkoper
Eerlijk is eerlijk, die 90 mille is ook meteen de uiterste prijs. Duurder is de A 35 AMG niet te maken af-fabriek. Oftewel, de hot hatch met de ster kan ook goedkoper. Instappen en wegrijden kan vanaf € 66.445,- en ook dan krijg je gewoon een 306 pk sterke viercilinder in het vooronder, vierwielaandrijving, 7-traps sportautomaat, een acceleratie in 4,7 seconden en een afgeregelde top van 250 km/h. Evengoed is de Mercedes-AMG A 35 hiermee nog steeds niet het koopje van het jaar. Zo gaat een Audi S3 Sportback (300 pk) voor tienduizend euro minder over de toonbank en ben je ook voor de Volkswagen Golf R (310 pk) nog geen 60 mille kwijt. De Seat Leon Cupra (300 pk) is er zelfs al vanaf € 43.880,-. Mercedes, verklaar je nader...Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.