Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nu officieel: de BMW 8-serie Cabriolet

1 november 2018 - Laat de zomer maar weer komen! Want de BMW 8-serie Cabriolet is officieel. Bestellen kan nog niet en instappen laat ook nog maanden op zich wachten. Maar vanaf maart kan het dak eraf.

Geheimen kent de 8-serie Cabriolet niet meer. Op de cabrioconstructie voorzien van stoffen kap na is 'ie namelijk krek eender aan de reeds bekende Coupé " die vanaf 24 november bij de dealer staat. De Cabriolet is vanaf maart te leveren voor prijzen rond 130.000 euro.

Twee motoren
Voor die richtprijs geniet je de 840d Cabriolet met voorin de lange neus een zes-in-lijn, goed voor 320 pk en toch een opgegeven verbruik van zo'n 6,0 l/100 km. Ook zal er maar één benzine zijn, te weten de M850i. Met z'n 530 sterke V8 is de stap met deze versie naar de later te verwachten M8 niet eens zo groot meer. Immers, binnen vier tellen zit je er al mee op honderd. Houd echter wel rekening met een verbruik van minstens 1 op 10. Bij zeer rustig rijden welteverstaan. Beide motoriseringen zijn overigens altijd gekoppeld aan een 8-traps automaat en xDrive-vierwielaandrijving.

Op chic is optie
De spoeling aan grote, vierzits cabriolets als de 8-serie Cabriolet is dun en veelal allemaal te vinden in de hoogste regionen van de markt. De Mercedes S-klasse Cabriolet en Bentley Continental GTC zijn eigenlijk de enige twee serieuze concurrenten van de BMW. En allemaal etaleren ze sportiviteit gemixt met elegantie.De 8-serie Cabrio doet dat standaard met een stoffen kap in het zwart. Wil je echt op chic, dan wordt daar een meerprijs voor gevraagd en monteert BMW een zilverkleurige kap. Ook die opent en sluit in 15 seconden. Zelfs rijdend als dat moet, tot een snelheid van 50 km/h. In gesloten toestand is er overigens 350 liter aan bagageruimte voor handen. Met de kap open slinkt die hoeveelheid doordat de volledige cabriokap onder de tonneaucover verdwijnt. Maar het gelikte lijnenspel blijft hierdoor wel in tact. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.