Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Porsche gaat los met Panamera GTS (Sport Turismo)

24 oktober 2018 - Porsche heeft twee nieuwe, extra sportieve modellen toegevoegd aan zijn Panamera-reeks. Het gaat om de Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo. Beide modellen genieten de biturbo-V8 van de almachtige Panamera Turbo, een beresterk hart dat visueel extra wordt onderstreept.

Porsche's GTS-label staat te boek als een brug tussen de 'basisuitvoeringen' en de absolute toppers van het leveringsprogramma, meestal de Turbo-uitvoeringen. Helemaal voor wat betreft visuele impact. Technisch leunen de GTS-modellen dan weer meer tegen de instappers. Zo moet de Cayenne GTS het met dezelfde, hetzij iets krachtigere zescilinder stellen als de Cayenne S. Maar bij de nieuwe Panamera GTS doet Porsche het anders. Die kreeg zowaar het blok van de Turbo aangemeten, een dubbel geblazen achtcilinder.

Prestaties
Als vanzelfsprekend is de machtige achtpitter wel iets geknepen om niet in het vaartwater van de Panamera Turbo te komen. In de GTS levert de motor 460 pk bij een koppel van 620 Nm. Standaard wordt de aandrijflijn gekoppeld aan het Sport Chrono Pakket en dat resulteert in een sprint van 4,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. Qua top geeft Porsche 292 km/h op voor de Panamera GTS en 289 km/h voor de ruimere en iets zwaardere Sport Turismo-uitvoering. De achttraps PDK-automaat met dubbele koppeling en Porsche Traction Management-vierwielaandrijving zorgen voor de overbrenging.

Uitrusting
Standaard zijn de Panamera GTS-modellen onder meer uitgerust met adaptieve luchtvering met driekamer-technologie. Het sportonderstel van het duo is met 10 millimeter verlaagd en hun Porsche Active Suspension Management (PASM) is afgesteld op nog meer sportiviteit. Grote remmen (390 millimeter in diameter voor en 365 millimeter achter) staan garant voor de vertraging. Het SportDesign Pakket is ook bij de vanafprijs van € 189.500,- inbegrepen. En zo is ook de € 195.600,- kostende Panamera GTS Sport Turismo bedeeld met een overwegend zwart front, zwarte details aan de achterzijde en andere donkere exterieurelementen. Rollen doen beide Porsche's op 20 inch lichtmetaal. In het interieur valt de afwerking met zwart alcantara en geanodiseerd aluminium op. Optioneel is het GTS-interieurpakket, waarmee kopers hun GTS kunnen aanpassen met bijvoorbeeld een toerenteller in kleur, speciale stiksels en GTS-logo's in de contrasterende kleuren karmijnrood of krijt.De Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo zijn per direct te bestellen. De marktintroductie is in december.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.