Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Smart vanaf 2019 alleen nog elektrisch

17 oktober 2018 - Waar Jaguar nog over zit te dubben, heeft het Smart al definitief besloten: het kleine merk zal binnenkort enkel nog maar volledig elektrische auto's aanbieden.

Zowat alle grote automerken beloven dat hun modellengamma over luttele jaren voor minstens de helft volledig elektrisch wordt aangedreven. Sommige gaan nog verder en peinzen erover zelfs volledig elektrisch te gaan. Jaguar bijvoorbeeld. Smart hoeft daar niet meer over na te denken en is al overstag: vanaf 2020 zal je geen nieuwe Fortwo (Cabrio) en ForFour kunnen kopen voorzien van een verbrandingsmotor. Maar dat is wereldwijd. In Nederland zal dat vanaf 2019 zijn. Ja, je leest het goed: over enkele maanden al.

Gedurfd
Hoewel dit klinkt als een grote transformatie, valt dit in het geval van Smart relatief mee. In de Verenigde Staten, Canada en Noorwegen verkocht Smart al louter elektrische auto's. Bovendien heeft het merk een beperkt gamma met slechts twee drie modellen. Niettemin is het een gedurfde zet, want de EV mag dan wel op al meer aandacht kunnen rekenen, de keiharde verkopen ervan vallen nog altijd in het niet bij auto's met een benzine- of dieselmotor.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.