Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Onderzoek wijst uit: automobilisten vloeken zich nog eens een ongeluk

11 oktober 2018 - We hebben er weer eentje in de categorie 'nutteloze onderzoeken, maar niet minder leuk'. Uitgevoerd opdracht van Hyundai nota bene, want wij maar denken dat de Koreanen zich altijd met uiterst serieuze zaken bezighielden. Ze hebben zo hun momenten kennelijk. Zoals het laten uitvogelen hoe vaak de gemiddelde automobilist vloekt in het verkeer. Wel, vaak. Erg vaak.

Om precies te zijn: eens om de 4 kilometer. En dan te bedenken dat de doorsnee automobilist maandelijks zo'n 600 kilometer aan woon-werkverkeer aflegt. Dat betekent dat gemiddeld 152 keer vloeken! Oeps.Enige troost allicht: het gaat hier om een onderzoek uitgevoerd onder Britse bestuurders. Anderzijds kun je je afvragen of wij Nederlanders en automobilisten elders ter wereld ons nu zoveel fatsoenlijker gedragen in het verkeer. Iets in ons zegt dat de onderzoeksresultaten aardig zijn door te trekken op andere landen.

Gezonde zelfreflectie
De studie toont ook aan dat 9 van de 10 volwassenen in het Verenigd Koninkrijk toegeeft nogal vaak schuttingtaal te gebruiken in de auto. Ook opvallend: men heeft de eigen vulgaire woordenschat al in de gaten voor het eruit is. 61% van de ondervraagden gaf namelijk aan beter op de mate aan gevloek te letten wanneer er kinderen op de achterbank zitten. Inslikken blijkt echter lastiger dan gezegd. Maar bij welke situatie ligt een verwensing nu het snelst op de tong? Ook dat zochten de onderzoekers uit. Hier de lijst van 30 ergernissen in het verkeer die het vaakst tot allerhande krachttermen leiden.1. Iemand die je de pas afsnijdt2. Wanneer iemand je niet opmerkt en van rijstrook verandert3. Als je iemand ziet sms'en achter het stuur4. Als iemand zijn richtingaanwijzer niet gebruikt5. Een voetganger die de weg op loopt zonder te kijken6. Wanneer iemand zijn grootlicht blijft gebruiken7. Iemand die te langzaam voor je rijdt8. Wanneer mensen meer over twee plaatsen parkeren9. Wanneer iemand je niet bedankt voor het wachten op hen10. Wanneer iemand onnodig links of op de middelste baan blijft rijden11. Vast komen te zitten achter een tractor12. Wanneer iemand naar je toetert13. Wanneer een fietser een rood licht negeert14. Wanneer een vrachtwagen langzaam een andere inhaalt, waardoor een file ontstaat15. Wanneer je wordt geflitst16. Als je vaststaat in het verkeer17. Wanneer je fietsers niet kan inhalen18. Wanneer je te laat aan het komen bent19. Vastzitten in een file20. Wanneer iemand je aan de verkeerde kant inhaalt21. Iemand die je op hoge snelheid inhaalt22. Achter een vrachtwagen blijven hangen23. Wanneer iemand er te lang over doet om te parkeren24. Wanneer mensen vertragen om te kijken bij verkeersongevallen25. Wanneer passagiers commentaar hebben op het rijgedrag26. Achter een bus hangen27. Achter de melkboer hangen28. Wanneer het nopt aan rood wordt29. Moeten vertragen voor verkeersdrempels30. Opgehouden worden door een ongeluk verderopKijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.