Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Patenten geven nieuwe BMW 3-serie Touring ook al prijs

9 oktober 2018 - Nederland, stationland. Heel leuk dus die gloednieuwe BMW 3-serie Limousine, maar de algemene nieuwsgierigheid gaat zodoende nog wat meer uit naar de ruimere Touring-variant. Nou, voilà !

Door deze gelekte patenten, afkomstig van een Braziliaans octrooienbureau, kent ook de nieuwe 3-serie Touring geen geheimen meer. Niet dat de verrassing zo enorm zou zijn, want driekwart van de carrosseriepanelen van de Touring is inwisselbaar met dat van de Limousine die momenteel nog altijd z'n wereldpremière beleeft op de Autosalon van Parijs. Enkel de bilpartij vanaf de C-stijl kent een eigen lijnenspel. Een design waarbij de daklijn verder doorloopt en bijdraagt aan net even wat meer hoofdruimte maar vooral meer laadvolume. Iets waar de actieve Nederlander dol op is.

Mag 't een beetje meer zijn?
Kan je in de nieuwe 3-serie Sedan minimaal 480 liter aan spullen kwijt in de koffer, bij de Touring zal dat zo'n 500 liter zijn. Tot circa 1.525 liter wanneer je de rugleuningen van de achterbank platlegt, alsook de voorste passagiersstoel. Oftewel, net een beetje meer dan de huidige generatie.

Vaarwel 3-GT
Naar verluidt zal BMW de Touring-variant aan het begin van volgend jaar officieel voorstellen. Gecharmeerd van nieuwe 3-serie en veel binnenruimte, maar die combi liever in de vorm van de controversionele 3-GT? Dan heb je pech. Dat model keert niet terug. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.