Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
18 november 2010

Performante is lichtgewicht Gallardo Spyder

Dit is de Gallardo LP 570-4 Spyder Performante, de open variant van de Gallardo Superleggera. Lamborghini volgt het bekende recept om de Spyder beter te laten presteren: enkele paardenkrachten erbij, wat kilo?s eraf.

De lichtgewicht Gallardo Spyder weegt 65 kilogram minder dan de reguliere Spyder dankzij de toepassing van CFRP, een koolstofvezel versterkt plastic. Dertien kilo daarvan is op het conto van de speciaal gesmeden 19 inch velgen te schrijven. Ze zijn overigens identiek aan die van de Gallardo Superleggera. Het weegschaalgewicht van de Performante bedraagt 1.485 kilogram en gepaard gaande met een 10 pk sterkere V10 levert dit snellere prestaties op. In slechts 3,9 seconden snelt de lichtste Gallardo Spyder naar de 100 km/h en bij 324 km/h verliest dit Italiaanse geweld het van de luchtweerstand. Schoeisel van Pirelli garandeert tractie en grip, keramische remschijven met zes remklauwen per schijf ziet toe op de vertraging.

Oog voor detail
Het is niet moeilijk de Performante van de conventionele Gallardo Spyder te onderscheiden. Lamborghini heeft de speciale uitvoering volgepropt met unieke details. Het begint al met het aerodynamische spoilerwerk rondom de carrosserie. Meest in het oog springt uiteraard de kloeke achtervleugel dat bijdraagt aan een hogere neerwaartse druk op de achteras, hoewel de sportwagen met een gewichtsverhouding van 43/57 tussen vóór en achter al optimaal in balans is. Andere bijzondere details is het op de zij-skirts uitgeschreven ‘Performante’ en de striping. Op de motorcover prijken drie ‘kraaienpootjes’ – de juiste benaming weten we niet – in de kleuren van de Italiaanse vlag. In het interieur bestaat de aankleding grotendeels uit carbonpanelen en zwart alcantara dat naar wens gestikt wordt met garen in de kleuren geel, oranje of twee grijstinten. De verkrijgbare exterieurlakken bestaan uit Giallo Midas, Arancio Borealis, Grigio Telesto, Nero Noctis en Bianco Monocerus. Lamborghini heeft de Gallardo LP570-4 Spyder Performante onthuld op de Los Angeles Motor Show. In het tweede kwartaal van 2011 kunnen we hem op de openbare weg tegenkomen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken