Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
18 november 2010

Nieuwe BMW 6-serie Cabrio vanaf een ton

BMW trekt het doek van de nieuwe 6-serie Cabrio. Adrian van Hooydonk maakte de vierzits cabriolet ruimer, luxer en comfortabeler dan zijn voorganger en BMW voorziet hem van efficiŽntere motoren waardoor de prijzen gunstiger uitvallen. Bij de eerste warme zonnestralen van 2011 staat 'ie bij de dealer vanaf iets meer dan een ton.

Gelukkig voor BMW bleef het bij die ene ietwat troebele foto, anders had deze officiële introductie van de nieuwe 6-serie Cabriolet aanzienlijk aan kracht verloren. Met trots presenteert de Beierse fabrikant de nieuwe generatie. Van Hooydonk voorzag de nieuwe BMW 6-serie Cabriolet van lijnen zoals hij dat ook deed bij de vorige generatie – dus niet de voormalige chef van Van Hooydonk - de illustere Chris Bangle. Hoewel het omstreden ontwerp van de vorige 6-serie een behoorlijke schare fans kent heeft de Nederlander geleerd dat de kopende massa een zachter lijnenspel toegankelijker vindt. Net als de bestaande 5- en 7-serie van zijn hand is de 6-serie beduidend vriendelijker om naar te kijken. Aan kracht heeft de cabriolet nog altijd niet verloren. Elegantie is wel meer dan voorheen aanwezig.

Hardtop
In het exterieurontwerp is tevens rekening gehouden met klassieke details en waarden van BMW. De bekende ‘Hofmeister-knik’ en de nieren ontbreken niet en wederom is de 6-serie Cabriolet voorzien van een stoffen kap met de inmiddels bekende ‘vinnen’. Daartussenin bevindt zich de glazen achterruit dat elektrisch te bedienen is zodat het tevens kan dienen als windvanger wanneer de kap is neergestreken. Optioneel biedt BMW overigens een hardtop aan voor zij die dit toch net even wat comfortabeler vinden (tijdens de koudere maanden). Een vast dak is hoe je het wendt of keert net wat beter geïsoleerd.

Comfort en luxe
Het toegenomen comfortgehalte komt in eerste instantie tot uiting in het ruimer opgezette interieur waarvan het dashboard naar BMW-wensen is gericht op de bestuurder. De inhoud van het bagagecompartiment is eveneens gestegen. Normaliter meet het 350 liter en met opgevouwen en opgeborgen stoffen kap blijft hiervan 300 liter over. Met de rijwind door de haren een weekendje naar Zuid-Frankrijk blijft zodoende nog goed te doen. Een ander argument van het hogere comfortniveau is de rijkere uitrusting dan voorheen. Iedere 6-serie Cabrio wordt standaard als Executive – bij vele andere BMW’s een meerprijsuitvoering – afgeleverd. Via iDrive worden vele functies van de auto opgeroepen en bediend. Nieuw is het grote en deels vrijstaande display in het centrum dat grafisch er nog fraaier uitziet en de afleesbaarheid zodoende vergroot. Standaard wordt de 6-serie Cabriolet geleverd met onder meer elektrisch bediende stoelen met geheugenfunctie en lederen bekleding, Radio BMW Professional, climate control (twee zones) en bi-xenonkoplampen met LED-coronaringen.

Noviteiten
Niet nieuw binnen de branche, maar wel voor de BMW 6-serie is Parking Assistant. Hiermee kan de auto automatisch een geschikte parkeerplaats vinden en vervolgens ook zelf inparkeren. De bestuurder dient tijdens deze manoeuvre enkel de gastoevoer te regelen en tijdig te remmen. Andere noviteiten of verbeteringen zijn de (mist)lampen met LED-technologie, de achteruitrijcamera met Surround View, Integral Active Steering (meesturende achterwielen) en het standaard aanwezige Drive Dynamic Control waarmee het onderstel van de auto naar eigen wens is in te stellen. In de stand ‘Comfort’ biedt deze heden een stabiliseringfunctie tegen overhellen in bochten met als gevolg een betere wegligging. Dan is er nog het optionele Head-Up Display, een nieuwe generatie dat voortaan de gereden snelheid en navigatieaanwijzingen volledig in kleur op de voorruit projecteert.  

Full House
BMW zet de nieuwe 6-serie Cabriolet hoog in door slechts twee beschikbare motoren aan te bieden die ook nog eens enorm krachtig zijn. De één is de vervanger van de 630iA. Deze motorisering met typeaanduiding 640iA betreft een 3.0 liter zescilinder-in-lijn met TwinPower Turbo-technologie. Het geleverde vermogen bedraagt 320 pk en 450 Nm met desondanks een respectabel fabrieksverbruik van 7,9 l/100 km mede dankzij de Auto Start Stop-functie. De topper, totdat de nieuwe M6 wordt gelanceerd, is de 650iA voorzien van een 4.4 liter V8 met eveneens twee turbochargers. Beide motoren werken samen met een achttraps automaat, alleen dient de transmissie gekoppeld aan de achtcilinder 408 pk en 600 Nm te verwerken.

Prijzen
De nieuwe BMW 6-serie Cabrio debuteert begin 2011 tijdens de NAIAS in Detroit en enkele maanden daarna staat ´ie bij de dealers. Prijzen beginnen bij € 102.500,- voor de 640iA en de BMW 650iA Cabrio is er vanaf € 129.000,-.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken