Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Land Rover toont volledig elektrische Defender

27 februari 2013 - Bij een elektrische auto wordt niet direct gedacht aan Land Rover. En dan al helemaal niet aan de iconische Defender. Toch tonen de Britten een Defender EV tijdens de Autosalon van Genève.

De Range Rover wordt reeds als hybride ontwikkeld, en nu komt Land Rover met een volledig elektrisch aangedreven model. Een elektrische Range Rover Evoque zou voor de hand liggend zijn en daarom zoemt Land Rover misschien wel doelbewust met een Defender naar Genève.



Korte actieradius 
De Defender EV beschikt over een elektromotor van 94 pk met 330 Nm aan koppel. Volgens Land Rover moet de Defender EV op zijn voedende accu´s zo’n 80 kilometer vol kunnen houden of, zoals het merk zelf zegt, acht uur rijplezier bij ‘typisch offroad-gebruik’, want daar is de Defender voor gemaakt. Na deze actieradius of 8 uur moet de elektrische terreinwagen minimaal vier uur aan de snellader. Met de standaardlader duurt dit 10 uur.

Aangekomen
Onderweg kunnen de accu’s ook al voor een deel opgeladen worden. Tijdens het remmen met het Hill Descent Control-systeem fungeert de motor als dynamo, waardoor volgens Land Rover bijna 80% van de energie die daarbij vrijkomt weer opgeslagen kan worden. Dit nieuwe snufje zorgt er samen met het 410 kilogram zware accupakket wel voor dat de Defender EV ruim 100 kilogram is aangekomen ten opzichte van de standaard Defender. Ideaal voor een safari overigens. Dieren zullen niet worden afgeschrikt door een ronkende diesel.



Ervaring opdoen
Land Rover geeft aan dat de Defender EV niet bedoeld is voor serieproductie, maar ontwikkeld is om ervaring op te doen over elektrische aandrijflijnen die mogelijk wel toegepast worden in andere, toekomstige Land Rovers. Later dit jaar gaat Land Rover starten met de eerste testpilot van zeven Defender EV’s.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.