Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Finalisten ‘Schoonste Winkelgebied Verkiezing’ 2019 bekend

Hoogste gemiddelde schoonscore van 8,24 sinds start verkiezing

Finalisten ‘Schoonste Winkelgebied Verkiezing’ 2019 bekend

18 oktober 2019 - De tien finalisten van de verkiezing van het ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ 2019 zijn bekend. De winkelgebieden die dit jaar kans maken op de titel van het Schoonste Winkelgebied zijn (op alfabetische volgorde): Centrum Brandevoort (Helmond), Centrum Delden (Hof van Twente), Centrum Domburg (Veere), Centrum De Drossaard (Uden), Centrum Hollum (Ameland), Centrum Midsland (Terschelling), Centrum Schiermonnikoog (Schiermonnikoog), Centrum Veere (Veere), Centrum Vlieland (Vlieland) en Centrum De Wijk (De Wolden).

De top tien overtreft de gemiddelde schoonscore sinds de start van de verkiezing met een overtuigende 8,24. Eind oktober wordt de winnaar bekend gemaakt door NederlandSchoon. Naast de winnaar van deze verkiezing wordt ook nog de ‘Gemeente (groot, middelgroot en klein) met de Schoonste Winkelgebieden 2019’ en ‘Grootste Stijger 2019’ bekendgemaakt. Voor meer informatie zie nederlandschoon.nl
  
Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2019
Voor de zevende keer op rij organiseert Stichting Nederland Schoon de verkiezing van het ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’. NederlandSchoon wenst met de verkiezing de samenwerking tussen gemeenten, ondernemers en beheerders te stimuleren. Een schoon winkelgebied straalt meer gastvrijheid uit. Het winkelend publiek voelt zich hierdoor meer welkom, en daar heeft de ondernemer baat bij.
 
Helene van Zutphen, directeur Stichting Nederland Schoon voegt toe: "We complimenteren deze winkelgebieden met het behalen van deze nominatie. Ook dit jaar hebben ondernemers, vastgoedpartijen, winkeliers, bezoekers en bewoners laten zien dat een gezamenlijke inzet voor het schoonhouden van winkelgebieden positief uitpakt. Het resultaat is een sterke top tien met genomineerden. Opvallend dit jaar is de notering van de Friese eilanden in de ranglijst. Een prachtige opsteker voor de aanpak ’100 procent zwerfafvalvrij Friesland’, die alle Friese gemeenten recent gezamenlijk hebben ingezet."
 
 Daarnaast heeft de top tien dit jaar een aantal noemenswaardige bijzonderheden;
·       De top tien heeft gemiddeld een 8,24 gehaald. Dat is de hoogste top 10 sinds de
        start van de verkiezing.
·       Alle deelnemende winkelgebieden hebben een hogere gemiddelde score ten
       opzichte van vorig jaar; van een 7,03 naar een 7,12. De gemiddelde score van
       alle winkelgebieden boven de 7,0 heeft dus stand gehouden.
·       De twintig hoogst scorende winkelgebieden scoren een 8 of hoger.
·       Nieuwkomers doen het goed: zes van de tien winkelgebieden in de top 10 doen
        voor het eerst mee.
 
Tien finalisten
Voor de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2019 zijn de afgelopen maanden honderden winkelgebieden onderzocht waarbij observatieteams zijn ingezet en bezoekers zijn geënquêteerd. Uit alle deelnemers hebben de onderstaande finalisten het beste gescoord en zijn in de running voor de titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland 2019’, op alfabetische volgorde:
-        Centrum Brandevoort (Helmond)
-        Centrum Delden (Hof van Twente)
-        Centrum Domburg (Veere)
-        Centrum De Drossaard (Uden)
-        Centrum Hollum (Ameland)
-        Centrum Midsland (Terschelling)
-        Centrum Schiermonnikoog (Schiermonnikoog)
-        Centrum Veere (Veere)
-        Centrum Vlieland (Vlieland)
-        Centrum De Wijk (De Wolden)
 
Online Scorebord Schone Winkelgebieden
Om het belang van schoon zichtbaar te maken geeft NederlandSchoon elk jaar handvatten aan de deelnemers. Daarbij helpt het interactieve Scorebord Schone Winkelgebieden nederlandschoon.databank.nl/dashboard/ waar de resultaten worden gedeeld van het afgelopen jaar. De resultaten van 2019 zijn vanaf 31 oktober te bekijken. Je kan dan in één oogopslag zien hoe een winkelgebied scoort ten opzichte van andere winkelgebieden en gemeenten, welke thema’s het goed doen en welke thema’s extra aandacht verdienen.
 

 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.