Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vijf gratis anti-virus apps voor uw Android

Bescherm uw mobiel tegen ongewenste indringers

Vijf gratis anti-virus apps voor uw Android

12 augustus 2019 - Per ongeluk een virus binnenhalen op een telefoon, het is waarschijnlijk iedereen al eens overkomen. Gelukkig zijn er verschillende apps op de markt die uw Android telefoon tegen de risico's van schadelijke malware kunnen beschermen.

Het blogteam van Tele2 zette de beste opties voor u op een rijtje.
 
1.  Norton Mobile Security
De app Norton Mobile Security is om te beginnen een echte aanrader. Naast het opsporen en verwijderen van malware, biedt deze app namelijk meer opties om u te helpen bij het beschermen van uw telefoon. Zo kunt u via de app namelijk ook gebruik maken van een in-app zoekmachine om onveilige zoekresultaten gelijk te kunnen inzien. De app detecteert daarnaast ook onveilige Wi-Fi netwerken. Zo blijven uw persoonlijke gegevens altijd veilig.
 
Norton Mobile Security is gratis te downloaden voor Android.
 
2. Avast Mobiele Beveiliging
Ook Avast Mobiele Beveiliging kunt u op uw telefoon zetten om uzelf te beschermen tegen online bedreigingen via e-mail, telefoon, geïnfecteerde websites of sms-berichten. Met de app kunt u malware opsporen, verwijderen maar ook detecteren vóórdat het (per ongeluk) geïnstalleerd wordt. Avast biedt echter meer dan alleen bescherming tegen virussen. Zo zijn enkele andere (betaalde) functies: een fotokluis, een VPN en een energiebesparingsstand.
 
Avast Mobiele Beveiliging is gratis te downloaden voor Android.
 
3. AVG
De app AVG biedt tevens gratis opties om uw Android te beschermen tegen schadelijke virussen en malware. Zet de app op uw telefoon en voer een uitgebreide scan uit tegen virussen. De app scant niet alleen uw apps, maar ook uw instellingen en bestanden. Ook AVG biedt naast virusbescherming nog andere opties, zoals het opschonen van uw geheugen en het vergrendelen van apps met een pincode. Ook kunt u uw telefoon makkelijk volgen via Google Maps bij verlies of diefstal.
 
AVG is gratis te downloaden voor Android.
 
4. Bitdefender
In 2015, 2016 en 2017 werd Bitdefender volgens AV-Test uitgeroepen tot het beste beveiligingsproduct. Heeft u vervelende virussen op uw telefoon? Dan kunt u deze gemakkelijk en gratis verwijderen via Bitdefender. De gratis proefperiode loopt echter wel na 14 dagen af en daarna zult u over moeten stappen op een bepaald abonnement. U krijgt hier echter veel voor terug, zoals onder andere een malware scanner, een VPN, een app lock en netwerkbeveiliging.
 
Bitdefender is gratis te downloaden voor Android.
 
5. Kaspersky Mobile Antivirus
Kaspersky biedt naast een betaald abonnement, ook gratis opties aan. Gratis gebruikers kunnen hun persoonlijke gegevens op verschillende manieren beschermen. Bijvoorbeeld via de anti-virusbeveiliging die virussen blokkeert. Ook kunt u gratis een on demand achtergrond scan uitvoeren waarbij virussen, spyware, ransomware en Trojaanse paarden worden opgespoord en verwijderd.
 
Kaspersky Mobile Antivirus is gratis te downloaden voor Android.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.