Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Cao-afspraken ook in december bovengemiddeld

Het gemiddelde van alle loonafspraken in 2018 bedraagt 2,34 procent

Cao-afspraken ook in december bovengemiddeld

21 januari 2019 - Nieuwe loonafspraken bedroegen in december gemiddeld 2,50 procent. Na een recordstijging van 2,64 procent in november, komt hiermee het maandgemiddelde weer terug op het niveau van de maanden augustus, september en oktober.

Het gemiddelde van alle loonafspraken in 2018 bedraagt 2,34 procent. In december kwamen 30 cao’s tot stand. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN in het december-bericht over het verloop van het cao-seizoen. AWVN is betrokken bij het merendeel van alle 850 Nederlandse cao’s en bij een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaarden­regelingen in Nederland.

Bekend beeld
In 2018 liepen in totaal 412 cao’s af voor 2,7 miljoen werknemers. Daarvan zijn er 322 cao’s vernieuwd voor 2,3 miljoen werknemers. Voor 78 procent van alle cao’s die in 2018 zijn verlopen, hebben cao-partijen dus een nieuwe cao afgesloten. Dit is een bekend beeld: de afgelopen tien jaar lag het gemiddelde afgesloten cao’s op 79 procent.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.