Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Slechts vijf procent van de ondernemingen heeft moderne gegevensuitwisseling

6 december 2018 - Wipro Limited en Snowflake Computing publiceren het onderzoeksrapport ‘An Inflection Point for the Data-Driven Enterprise’. Het onderzoek werd uitgevoerd door Harvard Business Review Analytic Services. De studie laat belangrijke hiaten zien tussen wat bedrijven willen implementeren, en wat ze daadwerkelijk met moderne gegevensuitwisseling en geavanceerde analyse hebben bereikt.

Slechts vijf procent van de respondenten gelooft dat hun organisatie efficiënt bezig is met het implementeren van hedendaagse gegevensuitwisseling. 67 procent streeft naar een effectieve uitwisseling van gegevens . Met moderne gegevensuitwisseling worden de gegevens zelf niet fysiek verplaatst. In plaats daarvan worden de gegevens in real time op een veilige manier gedeeld. Men maakt hierbij alleen-lezen kopieën van de gegevens toegankelijk voor elke combinatie van organisaties bestaande uit ‘gegevensverstrekkers’ en ‘gegevensconsumenten’. Dit geeft organisaties onbegrensde mogelijkheden om gedeelde gegevens met hun eigen gegevens te integreren. Het leidt bovendien tot diepe inzichten, die voorheen niet beschikbaar waren.

Beperkingen in gegevensuitwisseling
De organisaties die gebruikmaken van conventionele methoden hebben te maken met hoge kosten, langdurige vertragingen en vermijdbare risico’s. Zij delen immers enkel statische kopieën van verouderde gegevens. Dit beperkt hoe en met wie zij hun gegevens uitwisselen:
29 procent deelt gegevens in functionele groepen of business units
21 procent deelt met business units binnen een organisatie
15 procent deelt gegevens extern met belangrijkste verkopers/leveranciers
14 procent deelt extern met partners buiten hun industrie
 
Data effectief inzetten
Pallab Deb, Vice President en Head - Data, Analytics en AI, bij Wipro Limited: "In dit digitale tijdperk gebruiken organisaties gegevens van klanten, partners en bronnen van derden om concurrentievoordeel op te bouwen. Een volgroeid gegevensuitwisselingsmodel dat snel, naadloos en veilig is, is essentieel voor betere klantinzichten, een snellere besluitvorming en het stroomlijnen van handelingen. Het helpt organisaties inzichten effectief in te zetten en dat is cruciaal voor hun organisatiestrategie."
"Hoewel alle onderzochte industrieën van geavanceerde gegevensanalyse kunnen profiteren, kan vooral de retailbranche baat hebben bij de implementatie van moderne gegevensuitwisseling," stelt Bob Muglia, CEO van Snowflake. "Iconische, fysieke merken zoals Radio Shack en Toys ‘R’ Us zijn erover gestruikeld. Ik ben er echter van overtuigd dat andere retailers hierin succesvol kunnen zijn door hun gegevensanalyse te moderniseren met de meest geavanceerde technologieën, zoals een cloudgebaseerd datawarehouse met moderne gegevensuitwisseling. Het stelt ze in staat wendbaarder en innovatiever te zijn en de klant nog meer centraal te stellen."

Onderzoeksmethodologie
Harvard Business Review Analytic Services bevroeg voor haar rapport 729 leiders van internationale bedrijven in verschillende industrieën. Het deed dit samen met Snowflake Computing, Wipro Limited en MicroStrategy. Diverse sectoren werden onderzocht, waaronder financiële diensten, gezondheidszorg, productie, retail/CPG en technologie. Het onderzoek wijst uit dat slechts vijf procent van de ondernemingen in deze categorieën oprecht gegevensgestuurd waren. Dit belooft ook weinig goeds voor het begin van de feestdagen; retail/CPG kreeg de laagste totaalscore voor Digital Data AnalyticsMaturity.
Het onderzoek is uitgevoerd onder 729 respondenten van het HBR-lezerspubliek (tijdschriften/lezers van nieuwsbrieven, klanten, HBR.org-gebruikers). Het respondentenprofiel bestond uit hoger management, bestuursleden en middenmanagers van grote bedrijven, gevestigd in Noord- en Zuid-Amerika, Azië Pacific, Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De voornaamste sectoren waren financiële dienstverlening, gezondheidszorg, technologie, productie, retail en consumentengoederen.

 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.