Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Hoeveelheid Android malware met 40 procent toegenomen

15 november 2018 - G DATA kondigt aan dat de hoeveelheid Android malware het derde kwartaal van 2018 met 40 procent is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De onderzoekers van G DATA SecurityLab registreerden maar liefst 3.2 miljoen nieuwe malware samples, dit staat gelijk aan 11.700 nieuwe malware samples per dag.

Met name de huidige hoeveelheid spyware baart de onderzoekers zorgen. Dankzij spyware kunnen cybercriminelen privégegevens stelen en WhatsApp berichten lezen.

Aantrekkelijk doelwit
Dat cybercriminelen zich richten op Android-apparaten komt niet als een verrassing. Er zijn wereldwijd veel meer gebruikers vergeleken met iOS, waardoor dit besturingssysteem een aantrekkelijker doelwit is voor cybercriminelen. Bovendien worden veel oudere Android-toestellen niet altijd geüpdatet door de fabrikant met alle gevolgen van dien.
Om aanvallen te voorkomen is het belangrijk dat gebruikers hun apparaat altijd updaten en hun mobiele apparaten voorzien van web protectie.
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.