Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vijf trucs om u tijdens het werk af te sluiten

31 oktober 2018 - Tijdens het werk is het prettig om het af en toe eens niet over werk te hebben, maar gewoon bij te praten met vrienden of mede-ondernemers. Echter zit niet iedereen daar altijd op te wachten.


 
Om een voorbeeld te noemen: u heeft net een telefoontje gekregen van een potentiële opdrachtgever met de vraag om zo snel mogelijk een uitgebreid plan van aanpak uit te werken. Tegelijkertijd is het ontzettend rumoerig. Op dat moment niet handig. Wat dan kan helpen, is om u af te sluiten van uw omgeving. Hoe? Allianz geeft u een aantal tips om uw concentratie te herpakken.
 
1. Zoek een stille ruimte
Voor het bijhouden van uw netwerk is het fijn om in een zzp-verzamelgebouw te werken, maar soms is het beter om niemand om u heen te hebben die u uit uw concentratie kan halen. Dan is het handig om te zoeken naar een ruimte waar het stiller is, bijvoorbeeld een stilteruimte of een eigen kantoorruimte waar niemand u kan storen.
 
2. Gebruik een koptelefoon die omgevingsgeluid wegfiltert
Soms is er geen mogelijkheid om even weg te lopen van de drukte en een rustiger plekje te zoeken. Dan kunt u er ook voor kiezen om op uw eigen plek te blijven zitten, maar u wel af te sluiten van het geluid. Er zijn verschillende koptelefoons die een ‘noise cancelling’ functie hebben, waardoor u niet eens muziek hoeft op te zetten om uw buren niet meer te horen.
 
3. Kies af en toe voor een andere werkplek
Het is zeker prettig om vanaf een vaste werkplek te werken, maar soms kan het ook voor extra inspiratie zorgen als u een keer vanaf een andere locatie werkt. Wat dacht u bijvoorbeeld van werken met uitzicht op zee? Of vanuit de bibliotheek? Met de moderne technologie die tegenwoordig beschikbaar is, kunt u iedereen wie u dan ook wenst te spreken, net zo eenvoudig bereiken als wanneer u naast elkaar zou zitten.
 
4. Zet uw telefoon op de ‘niet storen’ stand
Het is verbazingwekkend hoe vaak per dag u (onopgemerkt) uw mobiele telefoon in uw handen heeft. Om ‘even’ te checken hoe laat het is, of uw uitstaande factuur al is betaald door een opdrachtgever, of u al een reactie hebt op een aanvraag. U kunt hier korte metten mee maken door uw telefoon op de ‘niet storen’ stand te zetten. U kunt hier vaak zelfs een aantal uitzonderingen aangeven, bijvoorbeeld telefoontjes die wel door mogen komen.
 
5. Zet uw e-mail offline
Als zelfstandig ondernemer wilt u natuurlijk geen enkele e-mail missen. Toch kan het soms helpen om uw mail een tijdje op ‘offline’ te zetten. Hoe groot is de verleiding namelijk om even een mailtje te openen dat u net binnen ziet komen? Meteen zijn uw gedachten ergens anders en duurt het weer des te langer voordat u opnieuw geconcentreerd bij uw vorige taak zit. Dat mensen kunnen multitasken, is namelijk echt een illusie. Door deze regel te hanteren, checkt u uw mail een x aantal keer per dag op vaste momenten in plaats van constant tussen alle taken door.
 
Uw takenlijst wordt er wellicht niet korter van, maar deze tips geven u in ieder geval een houvast om geconcentreerder en dus ook efficiënter te werken. Zo krijgt u per dag meer gedaan en kunt u met een voldaan gevoel naar huis. Om datgeen te doen wat u verdiend heeft: ontspannen en opladen voor de volgende dag.
 
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Kasper

31-10-2018 10:52  |  

Allemaal zeer nuttige tips. Zal eraan denken de volgende keer dat het rumoerig is op kantoor

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.