Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Aston Martin debuteert in DTM, lost Mercedes af

11 oktober 2018 - Het DTM is gered! Want zeg nu zelf, sinds Mercedes aankondigde vanaf 2019 te stoppen in de prestigieuze raceklasse bleven er nog maar twee actieve fabrieksmerken over. Te weinig om het spelletje nog echt leuk te houden. De overblijvers smeekten daarom bijna om snel een vervanger voor het vertrekkende Mercedes te vinden, en dat is zowaar gelukt. Debutant Aston Martin gaat het gevecht aan met de rijke DTM-ervaring bij BMW en Audi.

Ja, Aston Martin speelt de absolute underdog in het DTM vanaf volgend seizoen. Maar dat vinden Audi en BMW alleszins storend, want door de komst van de Britten zijn de Duitsers al lang blij dat de legendarische racecompetitie hiermee waarschijnlijk van een anders langzame dood is weggehaald. Bovendien is een nieuw gezicht en tegelijk afwijkende nationaliteit juist verfrissend voor de sport, de fans en de spanning. Kortom, Aston Martin is meer dan welkom.

Niet alleen
Aston Martin (Racing) mag dan weliswaar met de grootste eer strijken als het straks succes(en) boekt, achter de schermen gaan eigenlijk twee samenwerkende partijen schuil. Dat zijn R-Motorsport en HWA, dat de DTM-bolides van Aston Martin zal bouwen. Op basis van de nieuwe Vantage om preciezer te zijn.Saillant detail: Aston Martin maakt tegenwoordig gebruik van AMG-technologie, dus helemaal weg is Mercedes ook weer niet uit het DTM. Vandaar dat de ervaren rotten BMW en Audi de Britten allesbehalve willen onderschatten.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.