Ondernemen met de beste ondersteuning

Webloggers

Gert Staal

Gert H. Staal NPDP CISP (1964) is directeur/bestuurder a.i. van de Bibliotheek Lek & IJssel, daarnaast sinds 10 jaar verbonden aan Nyenrode Business Universiteit als programmamanager innovatiebeleid. Hij coachte en begeleidde honderden deelnemers in tientallen masterclasses. Gert heeft een langjarige en enerverende internationale loopbaan in business development, marketing- en productontwikkeling binnen de mediasector, onder meer bij Reed Elsevier en Wolters-Kluwer, en heeft de ontwikkeling van producten en diensten op internet, mobiel internet en sociale media van nabij meegemaakt, en daarmee een uniek perspectief op innovatiemanagement. Dat perspectief heeft hij als co-auteur in een innovatie management maturity model en standaard vastgelegd (samen met de Canadese co-auteur David Williams), die door de Product Development and Management Association (PDMA) is geadopteerd. Gert is gecertificeerd innovatie-deskundige van de PDMA waar hij ook lid was van de internationale Board. Hij is lid van jury van de Philips Innovation Award. Voor meer informatie over het innovatie management model zie www.timfoundation.org of www.pdma.org.

gstaal@timfoundation.org

Weblog's van Gert Staal

Wat is innovatie en innovatiemanagement?

Door: Gert Staal , 27 augustus 2017

Voordat we proberen om innovatiemanagement als een activiteit binnen een organisatie te begrijpen, moet innovatie als concept eerst bekeken worden, omdat deze term heel verschillende dingen voor verschillende mensen kan betekenen. Deze blog geeft universele feiten, waarheden en onwaarheden over innovatie in het algemeen, en behandelt innovatie als een volwassen activiteit binnen een organisatie. Tegelijkertijd probeer ik allerlei populaire misvattingen en mythen over innovatie en innovatiebeleid uit te bannen. Die zijn er in overvloed.

Lees verder

Orde en chaos

Door: Gert Staal , 09 mei 2017

Welcome to my world. U en ik staan aan het begin van wat ik hoop dat een gestage stroom van blogs over innovatiebeleid mag worden, er van uitgaand dat de writer’s block aan mij voorbij zal gaan.

Lees verder
1