Ondernemen met de beste ondersteuning

Webloggers

Danny Bijl

Weblog's van Danny Bijl

Vergeet niet dat beetje liefde voor je personeel

Door: Danny Bijl , 06 juli 2015

Het belangrijkste voor een ondernemer is misschien wel het hebben van betrokken medewerkers. Als je medewerkers geen hart voor de zaak hebben kan dit gevolgen hebben voor je onderneming en de resultaten. Dus, hoe zorg je er voor dat je personeel met liefde een berg werk voor je verzet?

Lees verder

Effect op de bouw afschaffen 6% btw regeling

Door: Danny Bijl , 28 juni 2015

Vanaf 1 juli 2015 wordt de 6% btw regeling voor arbeidskosten voor renovatie en herstel werkzaamheden aan bestaande woningen afgeschaft. De vraag is welke effecten dit zal hebben op de opdrachten voor bouwbedrijven in Nederland.
 
De regeling is op 1 maart 2013 in werking getreden om de toen noodlijdende bouwsector leven in te blazen. Door de lagere kosten voor renovatie en onderhoud werkzaamheden aan vastgoed zijn veel mensen overstag gegaan om toch het 1 en ander te laten doen aan de woning.

Lees verder

Quick wins voor internet ondernemers

Door: Danny Bijl , 23 juni 2015

Ondernemers op het internet, ze zijn er tegenwoordig in overvloed. Echter is het aantal ondernemers dat gebruik maakt van handige tijdbesparende online tools nog veel te laag. Als internet ondernemer wil je je niet druk maken over je boekhouding, de bescherming van je data of het controleren van betalingen. Deze reden heeft Rick Burgers aangezet tot het samenstellen van een 3 waardevolle tips voor internet ondernemers.

Lees verder

Als kleine ondernemer hoog scoren in Google?

Door: Danny Bijl , 10 juni 2015

Elke ondernemer die serieus aan de gang wilt gaan met zijn website of webwinkel heeft wel eens over SEO oftewel zoekmachine optimalisatie nagedacht. Maar zoekmachine optimalisatie is toch erg duur? Niets is minder waar, want ook voor de kleine ondernemer is zoekmachine optimalisatie interessant.
 
Het is namelijk een fabeltje dat alleen bedrijven en ondernemers met een groot budget in aanmerking komen voor zoekmachine optimalisatie. Maar wat zijn nu eigenlijk precies de voordelen van SEO?

Lees verder

Vergaderen: 5 redenen om te kiezen voor een externe locatie

Door: Danny Bijl , 06 juni 2015

Een vergadering aan het plannen? Zonder erbij stil te staan kies je vaak automatisch voor de standaardlocatie: de vergaderruimte op kantoor. Lekker dichtbij, geen extra reiskosten en geen extra tijd kwijt. Maar heb je wel eens goed stilgestaan bij de nadelen? Er moet bijvoorbeeld meer budget uit worden getrokken voor vergaderbenodigdheden, mensen zeggen snel af en de vergadering kan worden gestoord door collega’s met vragen. Landgoed Ulvend geeft je 5 tips waarom je extern zou moeten vergaderen.

Lees verder

Bedrijfskleding bedrukken? Enkele praktische tips

Door: Danny Bijl , 26 maart 2015

De mening over bedrijven wordt bij klanten niet alleen bepaald door hun dienstverlening, service en communicatie via bijvoorbeeld de website. Het personeel is het belangrijkste visitekaartje dat je als bedrijf hebt en het is dan ook van groot belang dat zij uitstralen dat klanten met een professioneel bedrijf te maken hebben. Gepaste bedrijfskleding is hierbij belangrijk, daarom geeft Digitransfer tips als je binnenkort voor je medewerkers of jezelf bedrijfskleding wil aanschaffen. 

Lees verder

Financiering voor energiebesparing

Door: Danny Bijl , 26 maart 2015

Energie besparen is geld besparen, maar in eerste instantie moet er ook vaak geld worden geïnvesteerd. Zo kosten energiezuinige apparaten vaak meer dan minder zuinige modellen. Ook de isolatie van het huis kost geld, evenals zonnepanelen of een warmtepomp. Op de lange termijn kunnen deze kosten worden terugverdiend dankzij de energiebesparing. Het kan echter lastig zijn om deze energiebesparende maatregelen te financieren. Gelukkig zijn hier oplossingen voor.

Lees verder

Meer overstappers van zorgverzekering

Door: Danny Bijl , 14 maart 2015

Bijna 7% van de mensen met een zorgverzekering zijn afgelopen periode (per 1 januari 2015) overgestapt van zorgverzekering, dat zegt Overstappenzorgverzekering.nl. "Dat komt neer op circa 1.150.000 mensen. Kijken we naar een jaar eerder, dan is dit een groei van circa 5%. Het jaar hiervoor stapten 6,5% van de zorgverzekerden over naar een nieuwe zorgverzekering. Officieel mogen mensen tot 1 februari wisselen van zorgverzekering, maar het overgrote deel van de mensen stapt over voor 1 januari".

Lees verder

Dynamisch werken is de toekomst

Door: Danny Bijl , 07 maart 2015

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. We kunnen films kijken alsof we zelf in de film zitten en we kunnen spelletjes spelen alsof we zelf meespelen. Ons huishouden is te bedienen met de telefoon en we worden straks door middel van onze auto elektrisch van A naar B gereden. Hoe zit het eigenlijk met onze werkplek? Hoe zal deze er in de toekomst uitzien voor de gemiddelde werknemer? Ewout Doevendans van Officecity stelt dat dynamisch werken de toekomst is.

Lees verder

Nederland blijft ver achter op 2020 doelstelling voor duurzame energie

Door: Danny Bijl , 02 maart 2015

De doelstelling van de Europese Unie is dat in 2020 in totaal 20% van de opgewekte energie duurzaam is. "Hoewel het gemiddelde in de EU voor loopt op de prognose laat Nederland grote steken vallen" meldt Goedkoopste-Energieleverancier.net. De cijfers gemeten over 2013 liegen er niet om. "De cijfers zijn schrijnend, een welvarend land als Nederland, zelfs in tijden van crisis, mag dit zichzelf sterk aanrekenen". Zowel overheid als bedrijfsleven spelen hier een rol in.

Lees verder

Kopen via de mobiel blijft achter bij gebruik

Door: Danny Bijl , 26 februari 2015

Hoewel het zoekverkeer op internet voor ongeveer 40% vanaf smartphones in Nederland plaatsvindt blijkt de hoeveelheid mensen die via dit "device" een aankoop doet nog sterk achter. Alles in 1 pakket vergelijkingswebsite Aanbiedercheck.nl geeft aan dat in Nederland nog meer 17% van de aankopen plaatsvindt via de mobiele telefoon. 

Lees verder

Inkomen van zzp-ers daalt nog steeds

Door: Danny Bijl , 21 februari 2015

In oktober werd al duidelijk dat de tarieven en inkomens van zelfstandigen sinds 2008 met maar liefst 40 procent gedaald is, een trend die nog niet gekeerd is. Het feit dat zelfstandigen minder werk hebben en de onderkant van de zzp-markt in zicht is bedreigd ons allemaal. Dit is zichtbaar in dalende inkomens, deflatie en een overheid die steeds meer belastingen heft. Een van de grootste schuldigen zijn de marktplaatsen. Groenschilders.nl vertelt hierover het volgende.

Lees verder

Vaste telefoniste te duur? Dit zijn de alternatieven

Door: Danny Bijl , 03 februari 2015

U of uw medewerkers hebben geen tijd om de telefoon aan te nemen, naast de eigen werkzaamheden. Omdat de telefoon niet roodgloeiend staat, wilt u hier liever niet iemand voor in dienst nemen. Wat zijn de alternatieven? Secretaria.nl geeft u enkele tips.

Lees verder

Pensioen- en lijfrentewijzigingen in 2015

Door: Danny Bijl , 26 januari 2015

Per 1 januari 2015 zijn er op het gebeid van pensioen, lijfrente en FOR een aantal wijzigingen ingegaan. Lijfrentedeal.nl zet de wijzigingen voor u op een rij. 

Lees verder
1  2