Ondernemen met de beste ondersteuning

Webloggers

Wilco van Leest

Wilco van Leest werkt sinds 2010 als Product Manager HR Solutions voor UNIT4. Hij houdt zich bezig met het managen van de product levenscyclus van strategische planning tot tactische activiteiten. Daarnaast werkt hij samen met verschillende afdelingen bij het ontwikkelen en implementeren van een bedrijfsbreed go-to-market plan. Voor zijn huidige functie was hij onder andere werkzaam als Consultant en als Manager Projecten en Ontwikkeling voor People Partners, onderdeel van UNIT4. http://www.unit4.nl

unit4benelux@lewispr.com

Weblog's van Wilco van Leest

HR professional, de wever van de 21ste eeuw?

Door: Wilco van Leest , 30 juli 2014

"Wordt mijn werk straks overgenomen door een machine? Onmogelijk",  zult u denken. Dat dachten de wevers in Engeland ook eind 18e eeuw. En toen kwam de industriële revolutie.

Nu ging het hier om handwerk. Maar als we de auteurs van de "Second machine age" moeten geloven dan staan we aan de vooravond van een tweede revolutie. Na de spierkracht is nu de denkkracht aan de beurt.



Lees verder

Drie manieren om te besparen op salarisverwerkingskosten

Door: Wilco van Leest , 03 december 2013

Te dure bedrijfsonderdelen zijn een loden bal aan het been van veel organisaties. Want hoewel het voorzichtig lijkt alsof Nederland de economische crisis te boven komt, hangen bezuinigingen en lastenverzwaringen nog steeds als een grote donderwolk boven veel organisaties. Het consumentenvertrouwen laat weliswaar een voorzichtig herstel zien, maar dit trekt de economie nog niet uit het slop.

Lees verder

Vijf vragen voorafgaand aan de keuze voor een salarisverwerker

Door: Wilco van Leest , 30 september 2013

Mocht de salarisadministrateur de organisatie verlaten, dan rijst de vraag: een nieuwe professional in dienst nemen of de administratie uitbesteden? Bij het zelf doen heb je de controle over het proces. Het is echter wel noodzakelijk dat er genoeg kennis in huis is van wet- en regelgeving om het optimale te halen uit fiscale faciliteiten. Als de salarisprofessional ziek wordt, dan kan gevolgen hebben voor de tijdige betaling van de salarissen.

Lees verder

De salarisverwerking gaat toch goed zo?

Door: Wilco van Leest , 23 maart 2013

\'Help, mijn salarisadministrateur is overspannen, wat nu?\' Geen directeur die deze zin uitspreekt. Want de salarisverwerking zit niet tussen zijn oren. Dit komt door de bescheiden houding van de loonadministrateur. Die zit in zijn hok, doet zijn ding maar niemand vraagt zich af wat hij doet. En dat hoeft niet want zijn output - wat een heerlijke managementterm -  is goed.

Lees verder
1