Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Weblog
Door: Marianne Sturman, 24 september 2014, 00:00 uur

Grenzen stellen in een grenzeloze wereld: iedereen zijn eigen flexstijl

Werkstress. Decennia terug vooral voorbehouden aan mensen met te drukke fulltime banen, tegenwoordig steekt het ook de kop op bij parttimers. Veelal door alle ballen die we in de lucht houden om werk en prive in balans te houden. Het Nieuwe Werken is medeveroorzaker, zo geloven sceptici, dat stimuleert ons namelijk 24/7 bezig te zijn met werk. Echter, niet Het Nieuwe Werken, maar daarmee gepaard gaande technologische ontwikkelingen kunnen voor stress zorgen.
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 19 september 2014, 00:00 uur

Welke heffingen onder lokale heffingen vallen

In Nederland betalen we in iedere gemeente lokale heffingen en niet alleen particulieren betalen lokale heffingen. Ook ondernemers betalen mee aan gemeentelijke belastingen. De hoogte van deze heffingen verschillen enorm per gemeente en ook zit er nog altijd een stijgende lijn in de hoogte van deze kostenpost. Hierdoor is het moeilijk te bepalen of u nu wel of niet te veel betaalt. 

Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 11 september 2014, 00:00 uur

Britten massaal aan flexwerken

Vanaf juli is in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe wet in werking getreden.Voortaan mogen Britse werknemers flexibele werkuren aanvragen.  Wanneer een werknemer zes maanden in dienst is, heeft hij of zij het recht op een flexibele invulling van de werkdag. Bijvoorbeeld door meer vanuit huis te werken of een derde werkplek op te zoeken. De werkgevers dienen met goede redenen te komen om een verzoek af te wijzen.

Lees verder »   1 reactie »
Door: Danny Bijl, 07 september 2014, 00:00 uur

Tips voor de aankoop van ICT-apparatuur

Niet alleen in computers, maar ook in bijbehorende ICT-apparatuur is zeer veel keuze. Wij geven je, in samenwerking met  Goedkoopste-computersupplies.nl graag de belangrijkste tips als het gaat om de aankoop van de meest voorkomende apparatuur:
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 27 augustus 2014, 00:00 uur

Onmisbare accessoires voor een succesvolle beurs

Hoe breng je een uniek product of unieke dienst aan de man? Met wat folders en een website red je het niet altijd meer. Een beurs daarentegen geeft je de mogelijkheid een gerichte doelgroep te bereiken die jouw product of dienst gelijk in werking kan zien. Door het persoonlijk contact krijg je meer de mogelijkheid tot informeren en verkoop omdat je direct kunt inspringen op de reacties van de mensen. Met een bureautje en een bord met daarop jouw product of dienst trek je natuurlijk niet echt de aandacht.
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 22 augustus 2014, 00:00 uur

Ook last van WiFi problemen binnen uw bedrijf?

Tegenwoordig is WiFi erg belangrijk en zelfs onmisbaar geworden in zowel ons dagelijks leven als in organisaties. Dit komt mede door de toename van het aantal WiFi gebruikers en mobiele applicaties zoals smartphones, tablets en laptops die niet meer uit onze dagelijkse routine weg te denken zijn. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan mobiel dataverkeer. Hierbij is een stabiel netwerk dan ook erg belangrijk. En dat is waar het bij veel bedrijven aan schort: het WiFi netwerk functioneert niet optimaal. Maar wat kan de oorzaak van deze WiFi problemen zijn?
Lees verder »   1 reactie »
Door: Geld.nl , 17 augustus 2014, 00:00 uur

Met een luxe, ruimere leaseauto op vakantie?

Steeds meer werkgevers en ondernemers kiezen voor zuinige, elektrische leaseauto's. Deze kennen namelijk een lage bijtelling en hebben vaak ook nog eens lage leasekosten. Maar als u op vakantie gaat, wilt u graag een grotere auto, zodat alle bagage erin past en er eventueel nog een caravan of vouwwagen achter gehangen kan worden. Daarom houden veel mensen naast de leaseauto prive nog een grotere auto aan. Maar is dat echt nodig?
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 13 augustus 2014, 00:00 uur

Tips voor goedkopere bedrijfskleding

Als zzp-er of ondernemer met personeel in dienst weet nu haast iedereen wel hoe belangrijk het voorkomen naar de klanten is. Bedrijfskleding zorgt voor een verzorgd uiterlijk en maakt medewerkers gemakkelijk herkenbaar. Heb jij echter ook nog het idee dat voor bedrijfskleding elk jaar een groot budget moet worden gereserveerd, lees dan hier enkele tips van Tshirtspolosbedrukken.nl.

Lees verder »   4 reacties »
Door: Marianne Sturman, 06 augustus 2014, 00:00 uur

Polderwerken werkt niet

Interpolis en Microsoft waren vroeger de frontrunners op het gebied van Het Nieuwe Werken (HNW) en nemen nog steeds een koppositie in. Inmiddels op de voet gevolgd door vele ander die ook de nodige meters hebben gemaakt. Dat er ook nog veel bedrijven blijven hangen, heeft te maken met het niet durven loslaten. En laat radicaal afscheid nemen van het 9-5 kantoormodel nu net key zijn voor nieuw (samen)werk gedrag.
Lees verder »   Reageer »
Door: Wilco van Leest, 31 juli 2014, 00:00 uur

HR professional, de wever van de 21ste eeuw?

"Wordt mijn werk straks overgenomen door een machine? Onmogelijk",  zult u denken. Dat dachten de wevers in Engeland ook eind 18e eeuw. En toen kwam de industriële revolutie.

Nu ging het hier om handwerk. Maar als we de auteurs van de "Second machine age" moeten geloven dan staan we aan de vooravond van een tweede revolutie. Na de spierkracht is nu de denkkracht aan de beurt.Lees verder »   2 reacties »
Door: Geld.nl , 21 juli 2014, 00:00 uur

Wat is een grijs kenteken en hoe werkt het?

Een auto met een grijs kenteken is eigenlijk niets anders dan een auto die door de Belastingdienst wordt aangemerkt als bestelauto. Het voordeel van een grijs kenteken is dat u geen BPM betaalt bij de aanschaf van de auto en dat u minder wegenbelasting betaalt dan voor een auto met een 'gewoon kenteken'.
Lees verder »   1 reactie »
Door: Danny Bijl, 18 juni 2014, 00:00 uur

De voordelen van giftcards en klantenkaarten

Als organisatie wilt u maar één ding: uw klanten zo goed mogelijk aan u binden, waardoor u verzekerd bent van een goede omzet. Die klantenbinding wordt eenvoudiger met giftcards of klantenkaarten. En dat geldt niet alleen voor de verbinding met bestaande klanten, maar ook voor het verbinden met nieuwe klanten. Wij hebben de voordelen van giftcards en klantenkaarten op een rijtje gezet.
Lees verder »   Reageer »
Door: Marianne Sturman, 15 juni 2014, 00:00 uur

He bah, een oudere collega

Ons hightech computersysteem? Dat is toch echt te ingewikkeld voor nieuwe werknemers op leeftijd. En die state of the art telefooncentrale? Daar snappen wij (lees: jonge, bijdehante types) zelfs niets van, laat staan ouderen. Stuk voor stuk inhoudelijke redenen om oudere sollicitanten af te wijzen. Dat niet de aard van de werkzaamheden en hoe deze uit te voeren, maar juist het imago ten grondslag ligt aan het niet aannemen van ouderen lijkt echter een stuk aannemelijker.
Lees verder »   Reageer »
Door: Geld.nl , 11 juni 2014, 00:00 uur

Zakelijke auto leasen of kopen?

Als u als ondernemer vaak een auto nodig hebt om bijvoorbeeld naar klanten te gaan, is dit met een zakelijke auto voordeliger dan met uw privé-auto. Voor kilometers met uw eigen auto kunt u namelijk slechts negentien cent per kilometer declareren, wat vaak niet toereikend is.
Lees verder »   3 reacties »
  01 - 07 - 2017
  Gebruik jij al een urenregistratieprogramma?
  14 - 06 - 2017
  Een huis verkopen moet voordeliger worden
  09 - 06 - 2017
  Overstappen van zakelijke energieleverancier: de fabels en feiten op een rij
  17 - 05 - 2017
  5 basisregels voor een nieuw logo
  10 - 05 - 2017
  Orde en chaos
  04 - 05 - 2017
  Een kantoor trendy inrichten met een klein budget
  25 - 04 - 2017
  7 aandachtspunten die je start-up succesvol maken
  05 - 04 - 2017
  Duurzame investeringen leiden tot wereldwijde economische groei en CO2-reductie
  20 - 03 - 2017
  Jaloezieen voor een optimale werkplek
  02 - 03 - 2017
  Zo wordt jouw nieuwe webshop wĂŠl een blijvertje
 
8  9  10  11   ... 16
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 246.63 -1.29 %
Stijgers Dalers
Arcadis 19.72  5.1 %
Oci 20.03  5 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.42  -6.7 %
Altice 8.29  -2.7 %
Meer beurs