Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Weblog
Door: Danny Bijl, 05 november 2014, 00:00 uur

Een nieuw kantoorpand, wat komt erbij kijken?

Als de zaken uitstekend gaan en je eigenlijk de pan uitgroeit met je bedrijf, dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een nieuw kantoorpand. Misschien ben je wel net begonnen en moet je zelfs mensen gaan aannemen omdat je de werkzaamheden niet meer allemaal alleen kunt uitvoeren. Ook dan is de aankoop of huur van een nieuw kantoorpand zeker interessant.
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 29 oktober 2014, 00:00 uur

Hoe stel je algemene voorwaarden op?

Het is altijd verstandig om algemene voorwaarden op je website te plaatsen wanneer je producten of diensten aan consumenten of niet-consumenten verkoopt. Hierin benoem je bijvoorbeeld leveringsvoorwaarden, betalingstermijn en bedenkingstermijn. Waar moet je aan denken bij het opstellen van deze voorwaarden? In samenwerking met Kessels Hanssen t’Sas Advocaten geven we je enkele tips:
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 25 oktober 2014, 00:00 uur

Tips om waterschade te voorkomen

Ook in kantoor- of bedrijfspanden is waterschade een veel voorkomende zaak, denk daarbij aan waterschade door een verstopte regenpijp of vorstschade aan de gevel. En als er zich een lekkage voordoet, dan is de schade vaak enorm. In samenwerking met De Droogspecialist, bekend van o.a. Ondernemend Nederland, geven we je graag een aantal tips om waterschade zoveel mogelijk te beperken:
Lees verder »   Reageer »
Door: Marianne Sturman, 24 september 2014, 00:00 uur

Grenzen stellen in een grenzeloze wereld: iedereen zijn eigen flexstijl

Werkstress. Decennia terug vooral voorbehouden aan mensen met te drukke fulltime banen, tegenwoordig steekt het ook de kop op bij parttimers. Veelal door alle ballen die we in de lucht houden om werk en prive in balans te houden. Het Nieuwe Werken is medeveroorzaker, zo geloven sceptici, dat stimuleert ons namelijk 24/7 bezig te zijn met werk. Echter, niet Het Nieuwe Werken, maar daarmee gepaard gaande technologische ontwikkelingen kunnen voor stress zorgen.
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 19 september 2014, 00:00 uur

Welke heffingen onder lokale heffingen vallen

In Nederland betalen we in iedere gemeente lokale heffingen en niet alleen particulieren betalen lokale heffingen. Ook ondernemers betalen mee aan gemeentelijke belastingen. De hoogte van deze heffingen verschillen enorm per gemeente en ook zit er nog altijd een stijgende lijn in de hoogte van deze kostenpost. Hierdoor is het moeilijk te bepalen of u nu wel of niet te veel betaalt. 

Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 11 september 2014, 00:00 uur

Britten massaal aan flexwerken

Vanaf juli is in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe wet in werking getreden.Voortaan mogen Britse werknemers flexibele werkuren aanvragen.  Wanneer een werknemer zes maanden in dienst is, heeft hij of zij het recht op een flexibele invulling van de werkdag. Bijvoorbeeld door meer vanuit huis te werken of een derde werkplek op te zoeken. De werkgevers dienen met goede redenen te komen om een verzoek af te wijzen.

Lees verder »   1 reactie »
Door: Danny Bijl, 07 september 2014, 00:00 uur

Tips voor de aankoop van ICT-apparatuur

Niet alleen in computers, maar ook in bijbehorende ICT-apparatuur is zeer veel keuze. Wij geven je, in samenwerking met  Goedkoopste-computersupplies.nl graag de belangrijkste tips als het gaat om de aankoop van de meest voorkomende apparatuur:
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 27 augustus 2014, 00:00 uur

Onmisbare accessoires voor een succesvolle beurs

Hoe breng je een uniek product of unieke dienst aan de man? Met wat folders en een website red je het niet altijd meer. Een beurs daarentegen geeft je de mogelijkheid een gerichte doelgroep te bereiken die jouw product of dienst gelijk in werking kan zien. Door het persoonlijk contact krijg je meer de mogelijkheid tot informeren en verkoop omdat je direct kunt inspringen op de reacties van de mensen. Met een bureautje en een bord met daarop jouw product of dienst trek je natuurlijk niet echt de aandacht.
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 22 augustus 2014, 00:00 uur

Ook last van WiFi problemen binnen uw bedrijf?

Tegenwoordig is WiFi erg belangrijk en zelfs onmisbaar geworden in zowel ons dagelijks leven als in organisaties. Dit komt mede door de toename van het aantal WiFi gebruikers en mobiele applicaties zoals smartphones, tablets en laptops die niet meer uit onze dagelijkse routine weg te denken zijn. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan mobiel dataverkeer. Hierbij is een stabiel netwerk dan ook erg belangrijk. En dat is waar het bij veel bedrijven aan schort: het WiFi netwerk functioneert niet optimaal. Maar wat kan de oorzaak van deze WiFi problemen zijn?
Lees verder »   1 reactie »
Door: Geld.nl , 17 augustus 2014, 00:00 uur

Met een luxe, ruimere leaseauto op vakantie?

Steeds meer werkgevers en ondernemers kiezen voor zuinige, elektrische leaseauto's. Deze kennen namelijk een lage bijtelling en hebben vaak ook nog eens lage leasekosten. Maar als u op vakantie gaat, wilt u graag een grotere auto, zodat alle bagage erin past en er eventueel nog een caravan of vouwwagen achter gehangen kan worden. Daarom houden veel mensen naast de leaseauto prive nog een grotere auto aan. Maar is dat echt nodig?
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 13 augustus 2014, 00:00 uur

Tips voor goedkopere bedrijfskleding

Als zzp-er of ondernemer met personeel in dienst weet nu haast iedereen wel hoe belangrijk het voorkomen naar de klanten is. Bedrijfskleding zorgt voor een verzorgd uiterlijk en maakt medewerkers gemakkelijk herkenbaar. Heb jij echter ook nog het idee dat voor bedrijfskleding elk jaar een groot budget moet worden gereserveerd, lees dan hier enkele tips van Tshirtspolosbedrukken.nl.

Lees verder »   4 reacties »
Door: Marianne Sturman, 06 augustus 2014, 00:00 uur

Polderwerken werkt niet

Interpolis en Microsoft waren vroeger de frontrunners op het gebied van Het Nieuwe Werken (HNW) en nemen nog steeds een koppositie in. Inmiddels op de voet gevolgd door vele ander die ook de nodige meters hebben gemaakt. Dat er ook nog veel bedrijven blijven hangen, heeft te maken met het niet durven loslaten. En laat radicaal afscheid nemen van het 9-5 kantoormodel nu net key zijn voor nieuw (samen)werk gedrag.
Lees verder »   Reageer »
Door: Wilco van Leest, 31 juli 2014, 00:00 uur

HR professional, de wever van de 21ste eeuw?

"Wordt mijn werk straks overgenomen door een machine? Onmogelijk",  zult u denken. Dat dachten de wevers in Engeland ook eind 18e eeuw. En toen kwam de industriële revolutie.

Nu ging het hier om handwerk. Maar als we de auteurs van de "Second machine age" moeten geloven dan staan we aan de vooravond van een tweede revolutie. Na de spierkracht is nu de denkkracht aan de beurt.Lees verder »   2 reacties »
Door: Geld.nl , 21 juli 2014, 00:00 uur

Wat is een grijs kenteken en hoe werkt het?

Een auto met een grijs kenteken is eigenlijk niets anders dan een auto die door de Belastingdienst wordt aangemerkt als bestelauto. Het voordeel van een grijs kenteken is dat u geen BPM betaalt bij de aanschaf van de auto en dat u minder wegenbelasting betaalt dan voor een auto met een 'gewoon kenteken'.
Lees verder »   1 reactie »
  21 - 07 - 2017
  Een bedrijf aan huis starten doe je zo!
  14 - 07 - 2017
  Hoe kies ik het juiste boekhoudprogramma?
  05 - 07 - 2017
  Alles wat je moet weten over een zakelijke autoverzekering
  01 - 07 - 2017
  Gebruik jij al een urenregistratieprogramma?
  14 - 06 - 2017
  Een huis verkopen moet voordeliger worden
  09 - 06 - 2017
  Overstappen van zakelijke energieleverancier: de fabels en feiten op een rij
  17 - 05 - 2017
  5 basisregels voor een nieuw logo
  10 - 05 - 2017
  Orde en chaos
  04 - 05 - 2017
  Een kantoor trendy inrichten met een klein budget
  25 - 04 - 2017
  7 aandachtspunten die je start-up succesvol maken
 
8  9  10  11   ... 16
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs