Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Weblog
Door: Guust Swarte, 23 januari 2012, 14:40 uur

Innovatie is uit, leve de innovatie

De populariteit van innovatie neemt af.
In een van mijn platforms kwam ik een onderzoek tegen van gezochte trefwoorden bij google. Daaruit blijkt dat de afgelopen jaren woorden als "innovatie" en "octrooien" in populariteit sterk afnemen. Wat is er aan de hand?
Lees verder »   3 reacties »
Door: Marc Voet, 06 januari 2012, 16:50 uur

Tip voor 2012: verdiep u in de werkkostenregeling!

Aan het begin van het nieuwe jaar wordt het tijd om letterlijk en figuurlijk de balans op te maken. Hoe was 2011, welke ontwikkelingen staan uw bedrijf het komende jaar te wachten, wat zijn de effecten voor uw personeel en diens beloning? Denk in deze overweging vooral even aan de werkkostenregeling. In het afgelopen jaar is deze regeling versoepeld en daardoor een stuk aantrekkelijker geworden. Wellicht een mooie kans in het nieuwe jaar!
Lees verder »   Reageer »
Door: Marius van Rijswijk, 22 december 2011, 13:03 uur

Allemaal ondernemertje spelen!

De ondernemer staat voor grote uitdagingen, zeker de komende jaren. Hij moet zich, meer dan voorheen onderscheiden van de rest. Hoe? Het bedrijf beter maken begint bij de basis. In de komende artikelen op mijn weblog zal ik, aan de hand van een aantal thema's, aspecten van goed ondernemerschap behandelen. De verhalen zijn bedoeld om de ondernemer aan het denken te zetten en te prikkelen.
Lees verder »   Reageer »
Door: Marius van Rijswijk, 07 december 2011, 13:27 uur

Wees eens ťcht vriendelijk tegen je klant!

De ondernemer staat voor grote uitdagingen, zeker de komende jaren. Hij moet zich, meer dan voorheen, onderscheiden van de rest. Hoe? Het bedrijf beter maken begint bij de basis. In de komende artikelen op mijn weblog zal ik, aan de hand van een aantal thema's, aspecten van goed ondernemerschap behandelen. De verhalen zijn bedoeld om de ondernemer aan het denken te zetten en te prikkelen.
Lees verder »   Reageer »
Door: Marius van Rijswijk, 23 november 2011, 14:29 uur

Ga eens wat doen; actie!

De ondernemer staat voor grote uitdagingen, zeker de komende jaren. Hij moet zich, meer dan voorheen, onderscheiden van de rest. Hoe? Het bedrijf beter maken begint bij de basis. In de komende artikelen op mijn weblog zal ik, aan de hand van een aantal thema's, aspecten van goed ondernemerschap behandelen. De verhalen zijn bedoeld om de ondernemer aan het denken te zetten en te prikkelen.
Lees verder »   2 reacties »
Door: Marc Voet, 17 november 2011, 13:46 uur

Fiscale Eindejaarstips 2011

De dagen worden korter, de temperatuur daalt snel en de kerstverlichting hangt weer op straat: het nieuwe jaar is in zicht! In 2012 verandert er zoals elk jaar weer veel op fiscaal gebied. Er komen interessante bepalingen bij, maar tegelijkertijd verdwijnen ook enkele fiscaal aantrekkelijke (crisis)regelingen. Het kan veel voordeel opleveren om voor het einde van het jaar actie te ondernemen om daarmee vervolgens fiscaal (nog even) te profiteren van de verdwijnende regelingen.
Lees verder »   Reageer »
Door: Maaike Veeningen, 15 november 2011, 11:32 uur

De ware zekerheid

In het dagelijks leven zoeken mensen vaak naar zekerheid. Zekerheid op financieel vlak, in relaties, op het gebied van gezondheid. De zoektocht naar zekerheid is ook in de overnames niet onbekend. Een verkoper die een deel van de koopsom niet direct bij overname ontvangt, zal de koper vragen om hier zekerheid voor te stellen. En een koper zal van de verkoper zekerheid verlangen voor het geval de koper een claim verkrijgt op grond van de door verkoper verstrekte garanties.
Lees verder »   Reageer »
Door: Guust Swarte, 02 november 2011, 15:57 uur

Portfolio van innovatie

Een portfolio is een verzameling van producten en diensten die een organisatie aanbiedt. Met een portfolio kan je gericht investeren in aantrekkelijke delen van je bedrijf. Innovatie wordt nog steeds heel vaak gekoppeld aan de portfolio. Maar de vraag is, of deze innovatiestrategie vandaag stand houdt.
Lees verder »   Reageer »
Door: Guust Swarte, 04 oktober 2011, 13:51 uur

de Innovatie Cyclus

Innovatie is zo aantrekkelijk als je het zelf maakt. De innovatie cyclus geeft aan wanneer innovatie aantrekkelijker wordt en wanneer het verstandiger is om niet te investeren in vernieuwing.  
Lees verder »   Reageer »
Door: Marc Voet, 22 september 2011, 16:39 uur

Belastingplan 2012

Het koffertje is weer geopend op Prinsjesdag met daarin o.a. het Belastingplan van 2012. De belastingplannen bevatten in verband met de bezuinigingen veel aanscherpingen van de wetgeving. 2011 is vaak het laatste jaar waarin u nog kunt profiteren van bestaande regelingen. Het belastingpakket bevat echter ook de nodige maatregelen die u als ondernemer of in privé veel voordeel kunnen opleveren. Zo wordt er bijvoorbeeld een extra aftrek voor R&D-kosten in de vennootschapsbelastingsfeer voorgesteld.
Lees verder »   Reageer »
Door: Maaike Veeningen, 26 augustus 2011, 14:39 uur

Is uw accountant ook jurist?

Wanneer een partij wordt begeleidt bij de aankoop van een onderneming, komt het regelmatig voor dat de wederpartij zich in het traject laat bijstaan door zijn accountant. Tussen de accountant en de verkopende partij is, na jaren van intensief bedrijfsmatig contact, vaak een innige vertrouwensband ontstaan. 
Lees verder »   1 reactie »
Door: Koos Jager, 23 augustus 2011, 11:57 uur

Uw bedrijf verkopen of niet, dat is de vraag

"Ga ik mijn bedrijf verkopen? Wat is het ideale verkoopmoment? Bestaat het ideale verkoopmoment überhaupt?". Bij de handel in beursaandelen gelden er flitsende adviezen zoals ‘buy low, sell high’ en  ‘sell in May and go away, but remember to come back in September’. Geweldig klinkende wijsheden voor aan de borreltafel, maar geen enkele ondernemer binnen het MKB die hier de verkoopbeslissing van zijn of haar onderneming vanaf laat hangen.  
Lees verder »   Reageer »
Door: Marc Voet, 18 augustus 2011, 14:47 uur

Van vakantieparadijs naar belastingparadijs ?

De zomer is bijna voorbij, voorzover al van zomer sprake was, maar dat terzijde. U bent op vakantie geweest en hoewel u zichzelf heeft voorgenomen om even niet aan werk te denken, bleef de creatieve geest (gewenst en ongewenst) aan het werk. Voordat u het wist had uw geest een briljant idee die u bij thuiskomst direct gaat uitwerken. Eenmaal terug uit het vakantieparadijs blijkt Nederland voor innovatieve ondernemers met dergelijke ideeën ineens een belastingparadijs. Winsten behaald door opbrengsten uit innovatie zijn onder voowaarden belast tegen 5% vanwege de innovatiebox.

Lees verder »   Reageer »
Door: Guust Swarte, 25 juli 2011, 10:01 uur

De consument als rollercoaster

Normaal versnelt een crisis veranderingstrajecten, breekt vastgeroeste verhoudingen los. Neuwe ontwikkelingen krijgen een kans. Toch zien we dat de afgelopen recessie de grote ontwikkelingen extra vertraagt in plaats van versnelt.
Veel consumenten zijn voorzichtiger geworden.
Lees verder »   Reageer »
  05 - 07 - 2017
  Alles wat je moet weten over een zakelijke autoverzekering
  01 - 07 - 2017
  Gebruik jij al een urenregistratieprogramma?
  14 - 06 - 2017
  Een huis verkopen moet voordeliger worden
  09 - 06 - 2017
  Overstappen van zakelijke energieleverancier: de fabels en feiten op een rij
  17 - 05 - 2017
  5 basisregels voor een nieuw logo
  10 - 05 - 2017
  Orde en chaos
  04 - 05 - 2017
  Een kantoor trendy inrichten met een klein budget
  25 - 04 - 2017
  7 aandachtspunten die je start-up succesvol maken
  05 - 04 - 2017
  Duurzame investeringen leiden tot wereldwijde economische groei en CO2-reductie
  20 - 03 - 2017
  Jaloezieen voor een optimale werkplek
 
15   ... 16
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs