Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Weblog
 
Door: Danny Bijl, 27 november 2013, 00:00 uur

Goede hygiene voorkomt ziektes en ongevallen

 

Een goede hygiëne op de werkvloer en het voorkomen van ongevallen en ziekteverzuim wordt over het algemeen niet aan elkaar gelinkt, maar niets is minder waar. Het is juist wel met elkaar verbonden. Uit onderzoek van Cyber Clean blijkt zelfs dat dit een organisatie, van 50 FTE per jaar, al snel €70.000 kan kosten als gevolg van kortdurend ziekteverzuim.

Dus om dit te voorkomen is een goede hygiëne wel degelijk belangrijk. Wat goede hygiëne inhoudt? Lavans vertelt het in het artikel hieronder.

Het toetsenbord: een waar paradijs voor bacteriën
Het is zelfs zo erg dat het toetsenbord de wc bril ver achter zich laat. Hoe? Omdat de gemiddelde werknemer steeds meer tijd op kantoor en dus achter de computer doorbrengt. Hierdoor wordt er ontbeten, geluncht en gedronken en dat allemaal achter de computer. Hierdoor wordt het toetsenbord dus een waar eet- en broedfestijn voor bacteriën en virussen, zonder dat we het daadwerkelijk zien. Meestal gaat poetsen gepaard met een heleboel water, maar dat is dus iets wat bij een toetsenbord niet gaat, aangezien deze vol zit met elektronica. Hiervoor zijn speciale toetsenbordstofzuigers op de markt geïntroduceerd, maar de beste en meest hygiënische manier is het demonteren van het toetsenbord.

Papier op het toilet
Als werkgever kun je er vanuit gaan dat het gros van je medewerkers de handen wast na het toiletgebruik. Maar het is minstens zo belangrijk dat ze ook de mogelijkheid hebben om hun handen af te drogen. Dit om alle bacteriën te verwijderen. Hiervoor is papier beter geschikt dan een handdoek, omdat één handdoek meerdere malen per dag gebruikt wordt en dus niet zo schoon is als deze in het eerste opzicht lijkt.

Schone bedrijfskleding
Wanneer je een bedrijf hebt waar uniforme bedrijfskleding van belang is, is het nog veel belangrijker dat deze bedrijfskleding er altijd mooi en uniform uitziet. De beste manier om dit te bewerkstelligen is het inschakelen van een speciaal bedrijf dat zorg draagt voor de bedrijfskleding. Wanneer je dit namelijk aan het personeel overlaat, is de kans groot dat de kleding een andere uitstraling krijgt. Waar de één vaak en heet wast, wast de ander juist minder en met een ander wasmiddel. Dit ga je zien aan de kleding.

Grondige dagelijkse reiniging
Een schoon bedrijf is net zo belangrijk als een schone woning. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het bedrijf dagelijks grondig schoongemaakt wordt. Je kunt ervoor kiezen om dit aan het personeel over te laten, maar de kans is dan groot dat het met de Franse slag gebeurt. Het is dus veel slimmer om een gerenommeerd schoonmaakbedrijf in te schakelen. Zo kun je ze gerichte opdrachten meegeven en attenderen op de zaken die voor jou prioriteit hebben. Hierdoor wordt elk hoekje schoongemaakt en heeft achtergebleven stof geen kans.

Bespaar dus op de kosten die ziekteverzuim met zich meebrengt en zorg voor een goede hygiëne op de werkvloer. Niet alleen voor de gezondheid van je werknemers, maar ook voor je eigen gezondheid. 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Frank - Berendsen ve...  |   | 
10-08-2017
 | 
17:33 uur
Luchtverfrissing in de toiletruimtes is ook nog een toevoeging.

 

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
 
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs