Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Weblog
 
Door: Sander Wijdemans, 05 maart 2016, 00:00 uur

Verbeter je onderneming in 5 stappen

 

Ieder bedrijf kan op een bepaalde manier verbeterd worden. Bij sommige bedrijven gaat het om grote maatregelen om de organisatie te verbeteren, maar andere organisaties hebben ook genoeg aan enkele kleine aanpassingen om de organisatie beter te laten functioneren. Wil je de interne processen van jouw organisatie verbeteren en ben je benieuwd hoe je dit doet? Volg dan onderstaande vijf stappen en je verbetert jouw bedrijf op een praktische, effectieve en gemakkelijke manier volgens de methode van UNC Plus Delta.

Stap 1: definieer succes
Vraag jezelf af wanneer jij succesvol bent of wanneer jouw afdeling of bedrijf succesvol is. Als je dit precies weet, is het gemakkelijker om richting te geven aan de verbeteringen voor jouw bedrijf. Weet je wat je voor resultaat wil behalen, dan is het namelijk gemakkelijker om de weg naar dit resultaat uit te stippelen. 

Stap 2: ga de werkvloer op 
Om de huidige situatie en de huidige prestaties van het bedrijf te begrijpen, is het belangrijk om de echte werkplekken van het bedrijf te bezoeken, immers daar wordt de waarde voor de klant gecreëerd. Observeer het huidige patroon op de werkvloer, praat met de mensen, analyseer de huidige situatie, stel vast wat echt waarde toevoegt voor de klant en stel feitelijk vast hoe het werk verloopt en welke afwijkingen er zijn. 

Stap 3: Identificeer obstakels
Stel een doeltoestand vast, ofwel een gewenste situatie over een periode van een week tot enkele maanden en werk geleidelijk naar deze doeltoestand toe. Er komen altijd obstakels in beeld bij het verbeteren van de werkprocessen. Stel deze samen met de mensen op de werkvloer vast, daarmee creëer je draagvlak en door samen onderzoek te doen naar het obstakel worden de oplossingen gevonden om obstakels uit de weg te ruimen. 


Stap 4: neem kleine stapjes 
De grootste stappen worden in de praktijk gemaakt door in kleine stapjes te verbeteren. Obstakel voor obstakel, op weg naar de doeltoestand. Kleine stapjes, omdat deze meestal snel geïmplementeerd kunnen worden en omdat vele kleine stapjes samen tot grote verbeteringen leiden.

Stap 5: blijf experimenteren en leren
Ga altijd door met experimenteren en leren, ook als de doeltoestand bereikt is. Is de doeltoestand bereikt, dan stel je namelijk een nieuwe doeltoestand. Door altijd bezig te blijven met experimenteren en leren, blijf je actief en alert en blijf je de organisatie iedere dag met kleine stapjes verbeteren. 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Jennifer KingKong  |   | 
13-04-2016
 | 
10:37 uur
Obstakels gezamenlijk vaststellen en stap voor stap uit de weg ruimen daar hoort dan ook een duidelijke leiding bij die gebruik maakt van de expertise op de werkvloer. Vaak wordt de grote visie niet door iedereen gedeeld. Dat punt behoeft wmb nog wel wat verdieping.
Inhuis  |   | 
31-03-2017
 | 
14:34 uur
Het is belangrijk dat de gehele interne organisatie de visie, missie en doelstellingen van het bedrijf goed snapt. Op deze manier streeft de organisatie naar een doelstelling in zijn geheel en vervaagt de transparantie binnen een bedrijf. Dit is een van de grootste succesfactor binnen een organisatie. Vervolgens komt uiteraard kennis en middelen aan bod.

 

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
 
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 248.14 0.61 %
Stijgers Dalers
Value8 5.33  5.8 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.02  -3.3 %
Beter bed 14.54  -2.4 %
Meer beurs