Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Doorsturen

Uitgelicht: herstel Altice blijft uit

(ABM FN-Dow Jones) Altice heeft afgelopen week opnieuw een flinke tik gekregen, nadat de publicatie van de cijfers over het afgelopen kwartaal een week eerder ook al voor een afstraffing zorgde. De Franse kabelaar met een notering aan het Damrak moet het vertrouwen van beleggers herwinnen en probeerde deze week een eerste stap in die richting te zetten.
Altice kwam vorige week vrijdag met cijfers over het derde kwartaal en deze wisten geenszins te overtuigen. Het Franse kabelbedrijf boekte een hoger aangepast bedrijfsresultaat op een licht lagere omzet en de onderneming liet zich negatiever uit over heel het boekjaar. Het aangepaste bedrijfsresultaat zal volgens de kabelaar in 2017 aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting van een hoog enkelcijferige groei uitkomen.
"Met veel financiële leverage moeten je resultaten natuurlijk wel goed zijn", verklaarde analist Corné van Zeijl van Actiam de koersafstraffing.
Vorige week vrijdag gaf het aandeel maar liefst 22,6 procent aan beurswaarde prijs. Afgelopen week kon het aandeel echter niet herstellen, een teken dat de markt zich zorgen maakt over de toekomst van de onderneming. Goldman Sachs en Bryan Garnier haalde het aandeel al van de kooplijst.
"Een flinke koersval, maar dat hangt ook zeker samen met de huidige bedrijfsvoering", zo stelde analist Jauke de Jong van AFS. "Altice heeft veel schulden, er wordt op de centen gekeken en de Franse markt zit tegen." Volgens analisten van Bryan Garnier lijkt het bedrijf in Frankrijk zelfs verder verwijderd van een ommekeer.
De koersval valt dan ook vooral toe te schrijven aan de "som van alles", aldus De Jong, waarbij de publicatie van de kwartaalcijfers de 'trigger' was.
 

Vertel een vriend over bovenstaande artikel.

Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
 
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs