Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Doorsturen

Uitgelicht: herstel Altice blijft uit

(ABM FN-Dow Jones) Altice heeft afgelopen week opnieuw een flinke tik gekregen, nadat de publicatie van de cijfers over het afgelopen kwartaal een week eerder ook al voor een afstraffing zorgde. De Franse kabelaar met een notering aan het Damrak moet het vertrouwen van beleggers herwinnen en probeerde deze week een eerste stap in die richting te zetten.
Altice kwam vorige week vrijdag met cijfers over het derde kwartaal en deze wisten geenszins te overtuigen. Het Franse kabelbedrijf boekte een hoger aangepast bedrijfsresultaat op een licht lagere omzet en de onderneming liet zich negatiever uit over heel het boekjaar. Het aangepaste bedrijfsresultaat zal volgens de kabelaar in 2017 aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting van een hoog enkelcijferige groei uitkomen.
"Met veel financiële leverage moeten je resultaten natuurlijk wel goed zijn", verklaarde analist Corné van Zeijl van Actiam de koersafstraffing.
Vorige week vrijdag gaf het aandeel maar liefst 22,6 procent aan beurswaarde prijs. Afgelopen week kon het aandeel echter niet herstellen, een teken dat de markt zich zorgen maakt over de toekomst van de onderneming. Goldman Sachs en Bryan Garnier haalde het aandeel al van de kooplijst.
"Een flinke koersval, maar dat hangt ook zeker samen met de huidige bedrijfsvoering", zo stelde analist Jauke de Jong van AFS. "Altice heeft veel schulden, er wordt op de centen gekeken en de Franse markt zit tegen." Volgens analisten van Bryan Garnier lijkt het bedrijf in Frankrijk zelfs verder verwijderd van een ommekeer.
De koersval valt dan ook vooral toe te schrijven aan de "som van alles", aldus De Jong, waarbij de publicatie van de kwartaalcijfers de 'trigger' was.
 

Vertel een vriend over bovenstaande artikel.

Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
 
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs