Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
19 januari 2017

Werkende centraal in cao-nota werkgevers

Werkgevers willen dat het cao-overleg de komende jaren veel meer gaat over de kwaliteit van de beroepsbevolking en investeringen in zaken als opleiding en de arbeidsmarktwaarde van werkenden.
Lees verder »   Reageer »
18 januari 2017

Duty of Care: zorgplicht van werkgevers in de zakelijke reis-en eventbranche

U hoort de term steeds vaker: The Duty of Care, oftewel de zorgplicht van werkgevers richting hun medewerkers. Dit is zeker belangrijk voor event & meeting planners, groepen en zakenreizigers die vanwege hun werkzaamheden regelmatig op pad zijn in het buitenland.
Lees verder »   Reageer »
11 januari 2017

Goede medewerkers vinden in 2017: vijf tips

De economie begint weer aan te trekken en dat is te zien aan het dalende werkloosheidscijfer. Sinds maart 2014 is de werkloosheid bijna onafgebroken afgenomen, en momenteel is nog maar iets meer dan vijf procent van de beroepsbevolking werkloos.
Lees verder »   Reageer »
6 januari 2017

Werkkleding: wat is verplicht?

In veel branches of functies wordt werkkleding gedragen door medewerkers. U kunt echter als werkgever niet zomaar van de medewerkers verwachten dat ze bepaalde kleding dragen of aanschaffen. Ook zijn er belastingtechnisch enige verplichtingen als u kleding aan medewerkers geeft.
Lees verder »   Reageer »
6 januari 2017

Werkgeverslasten dalen in meeste gevallen

De werkgeverslasten dalen in 2017 voor de meeste organisaties. Met name personeel met lagere en middeninkomens worden goedkoper. Zo hoeft voor een bouwvakker met een modaal inkomen maandelijks zeventien euro minder lasten te worden afgedragen.
Lees verder »   Reageer »
3 januari 2017

Te weinig mkb’ers investeren in toekomst van medewerkers

Het ontbreken van doorgroeimogelijkheden (33 procent) is volgens mkb-professionals de belangrijkste reden dat medewerkers uit dienst gaan, naast pensionering. Tegelijkertijd geeft slechts zestien procent aan te willen investeren in doorgroeimogelijkheden en het toekomstperspectief van medewerkers.
Lees verder »   1 reactie »
2 januari 2017

Foute loonstrook kost bedrijfsleven 150 miljoen

Eén op de vijf loonstroken over de maand januari klopt niet. Dit kost het bedrijfsleven circa 150 miljoen euro over een heel jaar. Dat blijkt uit cijfers van Timeflex. Om bedrijven te helpen deze hoge kosten te reduceren, vindt in januari voor de derde achtereenvolgende keer de actie kloptmijnloon.nl plaats.
Lees verder »   Reageer »
29 december 2016

Arbodienst aanbesteden: hoe doet u dat effectief?

In de publieke sector denken veel organisaties nogal eens dat zij arbodienstverlening moeten aanbesteden met dikke documenten. Jammer, want er zijn echt betere wegen naar de beste arbo-oplossing, ziet Arbokiezer. Wat gaat er mis? En hoe kan het anders?
Lees verder »   Reageer »
28 december 2016

Meer sollicitaties via mobiel in 2017

Monsterboard verwacht dat solliciteren via mobiele apparaten toeneemt in 2017. Millennials  vormen over een paar jaar het grootste deel van de werkende beroepsbevolking en zij verwachten dat zij alles via hun mobiel kunnen regelen.
Lees verder »   7 reacties »
23 december 2016

Toename resourcing als strategische keuze

Nederlandse bedrijven hebben de behoefte om in een veranderende kandidatenmarkt (schaarste) inzicht en zekerheid te krijgen in de beschikbare capaciteit van gekwalificeerde professionals.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2016

Benader uw (toekomstige) werknemer als klant

Unit4 onderzocht samen met Reed Business Information de stand van zaken onder Nederlandse HR-professionals op het gebied van automatisering. Uit dit Nationaal HR Onderzoek 2016 kwamen een aantal aandachtsgebieden naar voren, zoals: automatisering van de HR-afdeling.
Lees verder »   Reageer »
16 december 2016

Het Nieuwe Werken: do or don't?

Wanneer een bedrijf moet bezuinigen, geven werkgevers de voorkeur aan bezuinigen op mobiliteit, blijkt uit onderzoek van Human Capital Group. Daarnaast lijkt besparen op huisvesting ook een aantrekkelijker middel om kosten te drukken.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2016

Forse stijging mbo-vacatures

Het aantal mbo-vacatures is sterk aan het toenemen. In de periode maart tot en met augustus van dit jaar ontstonden 207.600 vacatures op mbo-niveau, negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2016

Economisch herstel wordt zichtbaar in cao’s

Het economische herstel wordt zichtbaar in nieuwe cao’s. De in november afgesloten cao’s kennen een gemiddelde loonafspraak van 1,74 procent – beduidend boven het jaargemiddelde van 1,50 procent.
Lees verder »   Reageer »
7  8  9  10   ... 45
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs