Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
29 december 2016

Arbodienst aanbesteden: hoe doet u dat effectief?

In de publieke sector denken veel organisaties nogal eens dat zij arbodienstverlening moeten aanbesteden met dikke documenten. Jammer, want er zijn echt betere wegen naar de beste arbo-oplossing, ziet Arbokiezer. Wat gaat er mis? En hoe kan het anders?
Lees verder »   Reageer »
28 december 2016

Meer sollicitaties via mobiel in 2017

Monsterboard verwacht dat solliciteren via mobiele apparaten toeneemt in 2017. Millennials  vormen over een paar jaar het grootste deel van de werkende beroepsbevolking en zij verwachten dat zij alles via hun mobiel kunnen regelen.
Lees verder »   7 reacties »
23 december 2016

Toename resourcing als strategische keuze

Nederlandse bedrijven hebben de behoefte om in een veranderende kandidatenmarkt (schaarste) inzicht en zekerheid te krijgen in de beschikbare capaciteit van gekwalificeerde professionals.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2016

Benader uw (toekomstige) werknemer als klant

Unit4 onderzocht samen met Reed Business Information de stand van zaken onder Nederlandse HR-professionals op het gebied van automatisering. Uit dit Nationaal HR Onderzoek 2016 kwamen een aantal aandachtsgebieden naar voren, zoals: automatisering van de HR-afdeling.
Lees verder »   Reageer »
16 december 2016

Het Nieuwe Werken: do or don't?

Wanneer een bedrijf moet bezuinigen, geven werkgevers de voorkeur aan bezuinigen op mobiliteit, blijkt uit onderzoek van Human Capital Group. Daarnaast lijkt besparen op huisvesting ook een aantrekkelijker middel om kosten te drukken.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2016

Forse stijging mbo-vacatures

Het aantal mbo-vacatures is sterk aan het toenemen. In de periode maart tot en met augustus van dit jaar ontstonden 207.600 vacatures op mbo-niveau, negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2016

Economisch herstel wordt zichtbaar in cao’s

Het economische herstel wordt zichtbaar in nieuwe cao’s. De in november afgesloten cao’s kennen een gemiddelde loonafspraak van 1,74 procent – beduidend boven het jaargemiddelde van 1,50 procent.
Lees verder »   Reageer »
9 december 2016

Ontslagvergoedingen meer dan gehalveerd na invoering WWZ

De op 1 juli 2015 ingevoerde Wet Werk en Zekerheid (WWZ) heeft onder meer ten doel de ontslagkosten voor werkgevers te verlagen. Die kosten bestaan grotendeels uit de ontslagvergoedingen die aan de ontslagen werknemers moeten worden betaald.
Lees verder »   Reageer »
5 december 2016

Werkgever geen interesse in goedkoopste arbodienst

Slechts tien euro per medewerker! Bij ons gratis aansluiting! Arbodiensten stunten volop met lage prijzen. Maar waarom? Uit onderzoek van Arbokiezer onder 570 werkgevers blijkt dat werkgevers de prijs niet zo interessant vinden.
Lees verder »   Reageer »
2 december 2016

Drie goede redenen om uw salarisadministratie uit te besteden

Unit4 onderzocht samen met Reed Business Information de stand van zaken onder Nederlandse HR-professionals op het gebied van automatisering. Uit dit Nationaal HR Onderzoek 2016 kwamen een aantal aandachtsgebieden naar voren.
Lees verder »   Reageer »
22 november 2016

Weinig kennis bij werkgevers over sociale verzekeringsregelingen

Vier op de tien Nederlandse organisaties heeft geen idee op welke sociale regelingen en subsidies zij een beroep kunnen doen voor hun werknemers. Zij weten niet welke regelingen beschikbaar zijn bij gemeenten en overheid en wanneer zij voor hun werknemers recht hebben op deze regelingen.
Lees verder »   Reageer »
21 november 2016

Zeven tips voor een optimale samenwerking met een stagiair

Bedrijven profiteren vaak niet maximaal van de kennis die een stagiair in huis heeft. Hays geeft zeven tips voor een optimale samenwerking met een stagiair. Zo haalt u voor beide partijen het meeste uit de meewerk- of afstudeerperiode.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2016

Bedrijven worstelen met toenemend aantal flexwerkers

Onderzoek van EY onder grote Amerikaanse bedrijven laat zien dat het aantal flexwerkers (Giggers) de komende jaren blijft toenemen en dat bedrijven worstelen met het inpassen van deze groeiende groep flexwerkers in hun organisatie. Maar zowel bedrijven als flexwerkers zien ook de voordelen. 
Lees verder »   Reageer »
11 november 2016

Transitievergoeding wint snel terrein

De transitievergoeding is steeds vaker het uitgangspunt bij bedrijfsreorganisaties. Bijna de helft van de in 2016 afgesloten sociale plannen gaat reeds uit van de nieuwe wettelijke ontslagvergoeding.
Lees verder »   Reageer »
6  7  8  9   ... 44
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 249.52 -0.23 %
Stijgers Dalers
Yatra 5.4  6.3 %
Altice 8.52  5.2 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Brill kon 34.51  -2.8 %
Value8 5.05  -1.8 %
Meer beurs