Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
24 juli 2017

Populariteit van MKB als werkgever houdt aan

LinkedIn ziet een stijging van negentien procent ten opzichte van vorig jaar in het aantal leden dat op het platform aangeeft te werken voor een MKB met minder dan 200 medewerkers. Bedrijven groter dan dat zien juist een daling in medewerkers.
Lees verder »   Reageer »
21 juli 2017

Werkgever bezorgd om toenemende keuzevrijheid nieuw pensioenstelsel

Met het nieuwe kabinet op komst staat Nederland een ingrijpende herziening van het pensioenstelsel te wachten.
Lees verder »   Reageer »
17 juli 2017

Snelle vacaturegroei cloud computing, maar beveiliging blijft achter

Het vacatureaanbod voor cloud computingbanen is in de afgelopen drie jaar sterk toegenomen. Met een gemiddelde groei van 5,7 procent per maand steeg het aanbod bijna twee keer zo snel als dat van de gehele vacaturemarkt voor ICT-banen.
Lees verder »   Reageer »
13 juli 2017

Verbeter de werkgeversdienstverlening door publiek-private samenwerking

De nieuwe cijfers over de banenafspraak zijn positief, eind 2016 zijn in totaal 22.554 banen gecreëerd ten opzichte van de nulmeting. Private intermediairs spelen een stevige rol in het bereiken van dit resultaat.
Lees verder »   Reageer »
12 juli 2017

Veel nieuwe werknemers in transport en logistiek

Sectorinstituut Transport en Logistiek volgt in de ‘Sectormonitor' ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opvallend in het eerste kwartaal van 2017 is de hoge instroom in vergelijking met voorafgaande jaren; 8.410 nieuwe werknemers (6.337 in 2016-Q1).
Lees verder »   Reageer »
11 juli 2017

Cao-overleg 2017: veel gemiste kansen

Het cao-overleg van 2017 kenmerkt zich vooral door gemiste kansen. Dat stelt AWVN aan het einde van de eerste helft van het ‘cao-jaar’ 2017.  De werkgeversvereniging ziet aan de onderhandelingstafel veel energie weglekken in discussies over lonen.
Lees verder »   Reageer »
7 juli 2017

Bedrijfsleven presteert boven verwachting bij invulling Banenafspraak

MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland zijn verheugd dat het bedrijfsleven ondanks allerlei uitvoeringsproblemen voor het tweede jaar op rij op ruimschoots het aantal banen voor de doelgroep Banenafspraak heeft gehaald.
Lees verder »   Reageer »
6 juli 2017

Overvloed aan regelingen kost werkgever 77.000 euro

Grotere werkgevers laten veel geld liggen als gevolg van het fors gegroeide aantal sociale regelingen. Het aanbod aan subsidies en sociale verzekeringspremies is dusdanig groot, dat bijna de helft (49 procent) van de bedrijven met meer dan 250 medewerkers niet alle mogelijkheden benut.
Lees verder »   Reageer »
4 juli 2017

Vakmensen moeilijk te vinden

De economie trekt verder aan en het vinden van personeel wordt moeilijker. Zo is er veel vraag naar vakmensen, zoals onderhoudsmonteur, elektricien en loodgieter. Maar steeds minder mensen kiezen ervoor om handmatig werk te doen.
Lees verder »   Reageer »
29 juni 2017

Kwaliteit horeca keldert door personeelstekort

Kwaliteitsrestaurants die halffabricaten van de groothandel serveren. Gasten die weglopen doordat zij lang moeten wachten. De kwaliteit van de horeca keldert door een groeiend personeelstekort vanwege uitgeklede arbeidsvoorwaarden.
Lees verder »   Reageer »
28 juni 2017

Stabiele groei in keuze voor techniek

Sinds 2013 stijgt het aantal jongeren dat een technisch profiel of studie kiest gestaag. Het behalen van de gestelde doelen van het Techniekpact ten aanzien van de instroom komt hiermee in zicht.
Lees verder »   Reageer »
27 juni 2017

Vier tips - Hoe bouwt u een werkgeversmerk?

Employer branding is dé manier om de grootste talenten binnen te halen. Door niet alleen een goede werkgever te zíjn, maar u ook als zodanig te presenteren, vergroot u de kans dat gewilde werknemers voor u kiezen.
Lees verder »   Reageer »
21 juni 2017

Tekort logistiek personeel mede veroorzaakt door onaantrekkelijke vacatureteksten

Volgens de arbeidsmarktupdate van het UWV komen er tot en met 2018 in totaal 12.000 extra banen bij in de logistiek en transportsector. En dit terwijl bedrijven in transport en logistiek nu al moeite hebben om geschikt personeel te vinden.
Lees verder »   Reageer »
8 juni 2017

Leer uw oudere medewerkers omgaan met computers

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft eerder berekend dat in 2019 de helft van de volwassenen in Nederland ouder dan 50 jaar zijn. Ook bleek reeds in 2013 uit de zogenaamde generatie-index dat er toen al meer vijftigers dan dertigers werkzaam waren, alhoewel met grote verschillen per sector.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 46
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken