Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
25 augustus 2016

Vier tips om de beste mensen voor uw organisatie te vinden

Als werkgever wilt u de beste mensen in uw team. Maar hoe vindt u dat talent en hoe zorgt u ervoor dat deze mensen ook voor u willen werken? De tijden dat u als bedrijf een vacature plaatste in de krant of online en maar moest afwachten wie daarop reageerde, zijn voorbij.
Lees verder »   Reageer »
19 augustus 2016

Loonstijging nog steeds afhankelijk van sector

De loonstijging die werkgevers en werknemers in bedrijven met elkaar afspreken, hangt nog steeds sterk samen met de sector waarin een bedrijf actief is. In industriële, exporterende bedrijven zijn in 2016 de hoogste afspraken gemaakt (1,7 procent), in de financiële en zakelijke dienstverlening de laagste (1,3 procent).
Lees verder »   Reageer »
15 augustus 2016

Ondernemer legt verantwoordelijkheid ontwikkeling medewerker bij zichzelf

Een ruime meerderheid (75 procent) van de Nederlandse MKB’ers vindt dat de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van medewerkers bij henzelf ligt. Daarnaast ziet 53 procent dit als het belangrijkste speerpunt van het personeelsbeleid.
Lees verder »   1 reactie »
8 augustus 2016

Enorme premieverschillen bij WGA-ERD verzekeringen

Er zijn enorme verschillen in de premies die verzekeringsmaatschappijen aan werkgevers vragen in hun offertes voor het verzekeren van het eigen risico bij arbeidsongeschiktheid van hun werknemers. Door een marktonderzoek te doen, kunnen werkgevers daardoor vele euro’s besparen – al snel oplopend tot meer dan een ton.
Lees verder »   Reageer »
5 augustus 2016

Millennial dwingt werkgever nóg flexibeler te worden

Millennials beoordelen vrijheid en flexibiliteit als zeer belangrijke aspecten van hun baan. Zij vinden het belangrijker om hun werk en bijbehorende taken goed af te ronden en beoordeeld te worden op hun resultaat, in plaats van beoordeeld te worden op hun aanwezigheid.
Lees verder »   Reageer »
4 augustus 2016

Wangedrag geeft hoge ontslagvergoeding

Een werkgever kan een werknemer volgens het nieuwe ontslagrecht ontslaan als de werknemer ‘verwijtbaar’ handelt. Ofwel, wangedrag kan leiden tot baanverlies. Op zich niet opmerkelijk. Wel opmerkelijk is dat werknemers ondanks misdraging(en) regelmatig flinke ontslagvergoedingen van de rechter meekrijgen.
Lees verder »   Reageer »
25 juli 2016

Onzichtbare arbeidsbeperkingen: tien tips voor werkgevers

Vaak is niet direct zichtbaar dat mensen met een arbeidsbeperking een beperking hebben, denk aan autisme en een angststoornis et cetera. De ervaring leert dat het leidinggeven aan deze groep een net iets andere benadering en begeleiding vraagt.     
Lees verder »   Reageer »
18 juli 2016

Werkgevers halen eerste deel Banenafspraak ruim

In 2015 zijn 21.057 banen gerealiseerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Werkgevers in de marktsector namen er daarvan maar liefst 15.604 voor hun rekening. Dat is fors boven het afgesproken aantal uit de Banenafspraak van 6.000 in 2015.
Lees verder »   Reageer »
14 juli 2016

Werkgelegenheid in het MKB stijgt

De stijging van de werkgelegenheid in het Nederlandse MKB houdt aan. Ook in het tweede kwartaal van 2016 werd in veel branches vooruitgang geboekt in het aantal banen. Uit de Van Spaendonck MKB Banenmonitor blijkt dat de werkgelegenheid in het Nederlandse MKB met 3,3 procent steeg met daarbij positieve en negatieve uitschieters in respectievelijk bouw en landbouw.
Lees verder »   Reageer »
11 juli 2016

Grotere werkgevers laten bijna 90.000 euro liggen door woud aan sociale regelingen

Werkgevers laten veel geld liggen als gevolg van het fors gegroeide aantal sociale regelingen. Bijna de helft (44 procent) van de werkgevers met meer dan 250 medewerkers benut niet alle wettelijke mogelijkheden voor subsidies en sociale verzekeringspremies.
Lees verder »   Reageer »
16 juni 2016

Topwerkgever haalt het beste uit zijn werknemers

Het overgrote deel van organisaties in Nederland benut lang niet het volledige potentieel van hun werknemers. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Werkbeleving in Nederland 2016, uitgevoerd door Integron middels een steekproef onder 4.400 werkenden. Dertien procent van de organisaties, de top performers, haalt het beste uit haar medewerkers. 
Lees verder »   Reageer »
15 juni 2016

Participatiewet, wat zijn de regels en hoe creëert u draagvlak?

Hoe krijgt u draagvlak binnen uw organisatie voor mensen met een arbeidsbeperking? Werkgevers hebben sinds de invoering van de Participatiewet – 2015 – nog steeds moeite om mensen met een arbeidsbeperking of grote afstand tot de arbeidsmarkt in het arbeidsproces op te nemen. ChainWorks noemt dit ook wel inclusief ondernemen en geeft tien tips.
Lees verder »   Reageer »
10 juni 2016

Werkgever stimuleert fietsen en buiten vergaderen te weinig

Schrikbarend weinig werkenden nemen hun werk in de zomer soms mee naar buiten. Uit onderzoek van Manutan blijkt dat slechts veertien procent in de zomer weleens buiten overlegt of brainstormt. En maar een kwart luncht lekker buiten. Terwijl weten­schappelijk bewezen is dat buiten zijn ontzettend goed voor u is.
Lees verder »   1 reactie »
9 juni 2016

Weinig stakingsdagen in 2016

Het cao-jaar 2016 verloopt tot dusver relatief rustig. Vergeleken met vorige jaren is het aantal stakingen laag. Tot dusver waren er dit jaar zeven stakingen, een aantal dat naar verwachting de komende weken niet zal stijgen. Gemiddeld worden sinds 1999 in de eerste helft van een jaar veertien stakingen geteld. Vorig jaar was dat aantal dertien, in 2014 zelfs 25.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 40
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Moed tonen op je werk, thuis en op straat is niet vanzelfsprekend. We horen regelmatig over de gevolgen van risicomijdend gedrag. In dit boek lees je over situaties waar moed is getoond ondanks risico's. Waar keuzes werden gemaakt die niet de makkelijkste, maar wel goed waren. Waar werd volgehouden ondanks tegenstand en tegenslag. Wat valt daarvan te leren?
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 511.53 -0.21 %
Brisk-index: 203.35 -0.14 %
Stijgers Dalers
ASM internat 52.09  4.6 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Aegon 4.87  -5.3 %
Sligro food 34.65  -2.9 %
Meer beurs