Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
5 januari 2011

Actief ziektebeleid werpt vruchten af

Een zieke werknemer is voor iedereen vervelend, ten eerst voor de zieke werknemer zelf en ten tweede voor de werkgever. Beide hebben belang bij een zo’n snel mogelijk herstel. De ervaring leert dat een actief ziektebeleid zijn vruchten kan afwerpen; het ziekteverzuim zal dalen.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2010

Arboregels voor kleine bedrijven versoepeld

Kleine bedrijven hoeven in veel gevallen geen arbodienst meer in te schakelen voor hun risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E, een overzicht van de risico’s voor de gezondheid en veiligheid voor de werknemers).
Lees verder »   Reageer »
27 december 2010

Garages scoren slecht op veiligheid

Garagemonteurs lopen dagelijks risico's bij hun werkzaamheden. Dat concludeert de Arbeidsinspectie in het rapport 'Garages in Beeld' waarvoor ruim 1.000 garages gecontroleerd werden. Bij maar liefst 80 procent van de onderzochte garages was de situatie onveilig.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2010

Wie de gast heeft, heeft de toekomst

Afgelopen week tekenden Tempo-Team en Koninlijke Horeca Nederland het sponsorcontract voor de Horecava 2011. ‘Wie de gast heeft, heeft de toekomst’ en ‘Blijf Bezig’ zijn de uitingen van deze twee partijen. Beide hebben drie belangrijke gemeenschappelijke kenmerken: focus op verandering, kwaliteit en toekomstgericht.
Lees verder »   Reageer »
23 december 2010

Kerstborrel eindigt in politiecel

Een 28-jarige medewerker van een bedrijf in Oss werd vannacht aangehouden voor huisvredebreuk omdat hij weigerde te vertrekken na een schijnbaar erg geslaagde kerstborrel.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2010

Mbo'ers steeds positiever over hun leerbedrijf

Jongeren in het mbo zijn positief over hun leerbedrijf en leerplaats. Studenten zijn vooral tevreden over de begeleiding van het leerbedrijf en over wat wordt geleerd op de leerplaats.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2010

Traditioneel kerstpakket stijgt in populariteit

Het traditionele kerstpakket is in populariteit gestegen ten opzichte van 2009. Bijna een derde (32 procent) van de Nederlandse werknemers geeft aan het liefst een traditioneel kerstpakket te ontvangen als kerstgeschenk.
Lees verder »   Reageer »
17 december 2010

Glijmiddel en vibrator in kerstpakket

De werknemers van Polyvision in Noordwolde kregen dit jaar wel een erg apart kerstcadeau van hun baas. Vrouwelijke werknemers troffen in hun kerstpakket een vibrator aan, de mannen een tube glijmiddel.
Lees verder »   1 reactie »
17 december 2010

Werkgever moet gratis fruit aanbieden

Bijna de helft (46 procent) van werkend Nederland vindt dat de werkgever gratis fruit op het werk moet aanbieden. Dat blijkt uit onderzoek van Eurest onder 637 werknemers.
Lees verder »   1 reactie »
16 december 2010

Werknemer wordt mede-ondernemer

Het arbeidsvoorwaardenbeleid moet het komende en de daaropvolgende jaren gaan over participatie, productiviteit en vitaliteit. Dit stelt werkgeversvereniging AWVN bij de presentatie van de Arbeidsvoorwaardennota 2011, ‘Een stille revolutie’.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2010

Diefstal door personeel steeds groter probleem

Diefstal, inbraak, cybercrime en andere delicten vormen een groot probleem voor ondernemend Nederland. Maar liefst driekwart van de ruim 1.300 ondervraagde bedrijven heeft het afgelopen jaar te maken gehad met één of meerdere delicten.
Lees verder »   Reageer »
8 december 2010

FNV: verplicht werkgevers arbeidsgehandicapten in dienst te nemen

Het Kabinet wil 120 miljoen euro bezuinigen op de sociale werkvoorziening en mensen met een arbeidshandicap zoveel mogelijk bij een reguliere werkgever aan de slag laten gaan.
Lees verder »   Reageer »
7 december 2010

Werkgevers willen geen wettelijke regeling flexibel werken

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn tegen een wettelijke regeling die werknemers het recht geeft op flexibele, wisselende werktijden en op thuiswerken. Zij vinden afspraken over werktijden maken geen functie van de overheid.
Lees verder »   Reageer »
1 december 2010

Kerstcadeau wordt steeds persoonlijker

Ook dit jaar is merkbaar dat kerstcadeaus voor het personeel steeds later worden besteld. Dit merkt Pluimen. Opvallend is dat deze trend zich niet alleen voor doet bij de multinationals maar ook doorzet bij het MKB.
Lees verder »   Reageer »
44  45   ... 46
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs