Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
31 januari 2011

Voer eens een 'zorggesprek' met uw personeel

Als werkgever zou u structureel moeten letten op signalen dat een werknemer moeite heeft met het combineren van arbeid en zorg. Dat stellen mr. Sandra Kruijt en drs. Gabor Mooij in hun gratis e-paper over mantelzorg en personeelsbeleid.
Lees verder »   Reageer »
27 januari 2011

Relatie tussen werkgever en werknemer gaat sterk veranderen

De arbeidsverhoudingen in Nederland gaan de komende jaren sterk veranderen. Werkgevers en werknemers zullen in de meeste bedrijven toegroeien naar een model van cocreatie. Samen de productiviteit verbeteren. Samen de concurrentiepositie van het bedrijf verbeteren.
Lees verder »   Reageer »
26 januari 2011

Drie tips om uw bedrijf niet te laten vellen door de griep

In Nederland heerst momenteel een lichte griepepidemie. Grote kans dat ook (een deel van) uw personeel loopt te snotteren of zich ziek gemeld heeft. Hoe voorkomt u massale uitval? MKB Servicedesk heeft tips.
Lees verder »   Reageer »
24 januari 2011

Werkgevers en vakbonden bundelen krachten voor duurzame inzetbaarheid

FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, De Unie en werkgeversvereniging AWVN publiceren vandaag een gezamenlijk manifest 'Naar nieuwe arbeidsverhoudingen'. Hierin staat hoe het de komende jaren moet gaan rond arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden.
Lees verder »   Reageer »
13 januari 2011

NBBU: flexwerken biedt werkgevers juist kansen

FNV-voorzitter Agnes Jongerius bekritiseerde afgelopen maandag in haar nieuwjaarstoespraak werkgevers over de inzet van flexwerkers. Die kritiek is echter onterecht, aldus de NBBU; zij zou juist blij moeten zijn met de kansen die de flexbranche biedt aan de economie.
Lees verder »   Reageer »
5 januari 2011

Actief ziektebeleid werpt vruchten af

Een zieke werknemer is voor iedereen vervelend, ten eerst voor de zieke werknemer zelf en ten tweede voor de werkgever. Beide hebben belang bij een zo’n snel mogelijk herstel. De ervaring leert dat een actief ziektebeleid zijn vruchten kan afwerpen; het ziekteverzuim zal dalen.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2010

Arboregels voor kleine bedrijven versoepeld

Kleine bedrijven hoeven in veel gevallen geen arbodienst meer in te schakelen voor hun risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E, een overzicht van de risico’s voor de gezondheid en veiligheid voor de werknemers).
Lees verder »   Reageer »
27 december 2010

Garages scoren slecht op veiligheid

Garagemonteurs lopen dagelijks risico's bij hun werkzaamheden. Dat concludeert de Arbeidsinspectie in het rapport 'Garages in Beeld' waarvoor ruim 1.000 garages gecontroleerd werden. Bij maar liefst 80 procent van de onderzochte garages was de situatie onveilig.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2010

Wie de gast heeft, heeft de toekomst

Afgelopen week tekenden Tempo-Team en Koninlijke Horeca Nederland het sponsorcontract voor de Horecava 2011. ‘Wie de gast heeft, heeft de toekomst’ en ‘Blijf Bezig’ zijn de uitingen van deze twee partijen. Beide hebben drie belangrijke gemeenschappelijke kenmerken: focus op verandering, kwaliteit en toekomstgericht.
Lees verder »   Reageer »
23 december 2010

Kerstborrel eindigt in politiecel

Een 28-jarige medewerker van een bedrijf in Oss werd vannacht aangehouden voor huisvredebreuk omdat hij weigerde te vertrekken na een schijnbaar erg geslaagde kerstborrel.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2010

Mbo'ers steeds positiever over hun leerbedrijf

Jongeren in het mbo zijn positief over hun leerbedrijf en leerplaats. Studenten zijn vooral tevreden over de begeleiding van het leerbedrijf en over wat wordt geleerd op de leerplaats.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2010

Traditioneel kerstpakket stijgt in populariteit

Het traditionele kerstpakket is in populariteit gestegen ten opzichte van 2009. Bijna een derde (32 procent) van de Nederlandse werknemers geeft aan het liefst een traditioneel kerstpakket te ontvangen als kerstgeschenk.
Lees verder »   Reageer »
17 december 2010

Glijmiddel en vibrator in kerstpakket

De werknemers van Polyvision in Noordwolde kregen dit jaar wel een erg apart kerstcadeau van hun baas. Vrouwelijke werknemers troffen in hun kerstpakket een vibrator aan, de mannen een tube glijmiddel.
Lees verder »   1 reactie »
17 december 2010

Werkgever moet gratis fruit aanbieden

Bijna de helft (46 procent) van werkend Nederland vindt dat de werkgever gratis fruit op het werk moet aanbieden. Dat blijkt uit onderzoek van Eurest onder 637 werknemers.
Lees verder »   1 reactie »
43  44   ... 45
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs