Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
21 november 2011

Werkgevers vragen om realistische CAO-eisen

De werkgevers in de schoonmaakbranche (OSB) hebben tijdens de aftrap van de CAO-onderhandelingen de vakbonden gevraagd hun eisen te prioriteren en te matigen. Vakbonden hebben een eisenbundel voorgelegd met zo'n twintig eisen. Omgerekend kan dit uitkomen op ruim 200 miljoen euro extra kosten voor de totale schoonmaakbranche.
Lees verder »   1 reactie »
16 november 2011

Loonstijging in cao’s vlakt af

De loonstijgingen die vakbonden en werkgevers in oktober met elkaar afspraken, zijn duidelijk lager dan die in de voorgaande maanden van 2011. Dat blijkt uit cijfers van AWVN. Aan de opwaartse trend van de cao-afspraken is volgens de werkgeversorganisatie definitief een einde gekomen.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2011

MKB Nederland wil af van verplichte verlofregelingen

Werknemers maken niet of nauwelijks gebruik van zorgverlof en ouderschapsverlof. Dat blijkt uit het rapport 'Verlof vragen' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Een werknemer die meer ‘tijd’ nodig heeft, maakt meestal gewoon goede afsprakren met de werkgever.
Lees verder »   Reageer »
11 november 2011

Ondernemer voert Nieuwe Werken in om aantrekkelijk te zijn

Ondernemingen zetten Het Nieuwe Werken vooral in om een aantrekkelijk werkgever te zijn. Daarnaast is kostenbeheersing een belangrijke overweging om aan het nieuwe werken te doen. Dit blijkt uit eigen onderzoek van AWVN onder het Nederlandse bedrijfsleven.
Lees verder »   1 reactie »
8 november 2011

WKR en het nieuwe werken gaan prima samen

Veel ondernemers denken dat de werkkostenregeling (WKR) het nieuwe werken in de weg staat, maar daar hebben ze niet altijd gelijk in. Wel is het raadzaam dat ze goed kijken naar hun bedrijfsvoering, willen ze de regeling succesvol kunnen toepassen.
Lees verder »   Reageer »
4 november 2011

Kans op arbeidsongeval verschilt per sector

In 2009 zijn in ons land naar schatting 218.000 werknemers het slachtoffer geworden van een arbeidsongeval met geestelijk of lichamelijk letsel en verzuim als gevolg. Per 100.000 werknemers maken jaarlijks gemiddeld 3.100 werknemers een arbeidsongeval mee.
Lees verder »   Reageer »
28 oktober 2011

Zorgwerkgever doet niet aan structurele arbeidsmarktcommunicatie

Zorginstellingen hebben nog lang niet allemaal een strategische benadering van arbeidsmarktcommunicatie en werving. Slechts 48 procent hanteert een structurele aanpak voor arbeidsmarktcommunicatie. Maar liefst elf procent heeft hiervoor helemaal geen plan voor het komende jaar.
Lees verder »   1 reactie »
27 oktober 2011

Mkb onderschat risico’s van slecht aannamebeleid

Een gedegen personeelsbeleid is van essentieel belang voor ondernemers binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb). De mate van succes van de organisatie hangt immers voor een groot deel af van de kwaliteit van het personeel. Toch kan het werving- en selectieproces bij veel bedrijven beter.
Lees verder »   2 reacties »
26 oktober 2011

Zeven dingen die alle werknemers willen

Wat als u de winst aanzienlij kon verhogen – en meteen de betrokkenheid van uw personeel en de klanttevredenheid kon verhogen – en dat tegen weinig of geen kosten, wat zou u dan denken? Ja, ik wil?
Lees verder »   Reageer »
18 oktober 2011

Werkgever onterecht bang voor oudere werknemer

Het is inmiddels een actueel gegeven. Vanwege de demografische ontwikkelingen en de stijgende vitaliteit van oudere werknemers, zullen we langer moeten doorwerken. Toch beweegt de arbeidsmarkt maar moeizaam mee met deze nieuwe realiteit.
Lees verder »   Reageer »
14 oktober 2011

Successen vieren maakt werkgever aantrekkelijk

65,8 procent van werkzoekend en werkend Nederland is het erover eens: successen op het werk moeten benoemd en gevierd worden. Daarentegen blijkt aandacht voor persoonlijke gebeurtenissen aanzienlijk minder relevant. Slechts 2,5 procent van de ruim 4.000 respondenten vindt dit een heel belangrijke gewoonte.
Lees verder »   Reageer »
12 oktober 2011

Nominaties 'Leukste winkel om bij te werken' bekend

Chocolaterie Pierre in Hillegom, het filiaal van Miss Etam in Leidschendam en de Nootdorpse vestiging van DA Drogisterij & Parfumerie zijn genomineerd voor de HBD Retail Jaarprijs 'Leukste winkel om bij te werken' 2011.
Lees verder »   Reageer »
7 oktober 2011

Arbeidsvoorwaarden onder druk, samenwerking noodzakelijk

"De arbeidsverhoudingen binnen ondernemingen staan onder druk en kunnen de komende tijd gemakkelijk verslechteren. Ik roep alle partijen – vakbonden, maar ook ondernemingsraden en werkgevers - daarom op kalm te blijven, hun verantwoordelijkheid te nemen en vooral voor samenwerking te kiezen."
Lees verder »   Reageer »
29 september 2011

Recruiters focussen zich op vakmanschap én ondernemerschap

De meest gehoorde vraagstukken bij recruiters van dit moment zijn gebrek aan tijd en snelheid en het anticiperen op fluctuaties in de arbeidsmarkt. "Recruiters willen zich meer met hun vak bezig houden en zich als ondernemer gedragen, vooral nu de economie onzeker blijft," aldus Jorrit Blok, algemeen directeur van OTYS Recruiting Technology.
Lees verder »   Reageer »
40  41  42  43   ... 46
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken