Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
9 juni 2011

Loon minder dominant in cao-onderhandelingen

Afspraken over loonstijgingen zijn minder belangrijk in de cao-onderhandelingen dan ooit. In plaats daarvan bepalen onderwerpen die te maken hebben met de inzetbaarheid van medewerkers de agenda. Dat blijkt uit gegevens van AWVN.
Lees verder »   Reageer »
6 juni 2011

Werkgever moet verleid worden wajongers in dienst te nemen

Werkgevers hebben oog voor wat Wajongers kunnen en zetten zich daadwerkelijk in om hen aan de slag te krijgen. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland. Deze week praatte de Tweede Kamer over de nieuwe Wet Werken naar Vermogen (WWNV).
Lees verder »   Reageer »
30 mei 2011

Neem geen kloon van uzelf in dienst!

Als ondernemer kunt u niet alles zelf. Echt niet. De oplossing lijkt simpel: neem mensen aan die andere karaktereigenschappen hebben en u versterken. Toch doen ondernemers dit zelden. Veelal onbewust nemen ze iemand aan die hetzelfde karakter heeft als zij; ze klonen als het ware.
Lees verder »   Reageer »
5 mei 2011

Werkgevers positief over WIA

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn positief over de wet Werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). De instroom is lager dan verwacht en het verzuim is gedaald. Kortom: de WIA werkt, stellen de werkgeversorganisaties op Pleinplus.
Lees verder »   1 reactie »
3 mei 2011

'Fruit op het werk bespaart kosten'

Vandaag gaat de geheel nieuwe campagne Werkfruit van start. Onderdeel van de nieuwe campagne is een speciale ‘Week van het Werkfruit’, gericht op MKB bedrijven, die op 23 mei begint.
Lees verder »   Reageer »
2 mei 2011

'Chagrijnig personeel kost MKB miljarden'

Komen uw werknemers met tegenzin naar uw bedrijf ? Hoog tijd voor een goed gesprek. Deze mensen zijn namelijk een enorme schadepost voor uw onderneming.
Lees verder »   Reageer »
2 mei 2011

Fundamenteel onderzoek naar Het Nieuwe Employer Brand van start

Met de naderende krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt is werken aan het employer brand een randvoorwaarde om als winnaar uit de ‘war for talent’ te komen. Maar wat is employer branding nou precies?
Lees verder »   Reageer »
22 april 2011

‘Verhoging btw-tarief kost banen’

Koninklijke FOSAG en NOA vinden het plan van staatsecretaris Weekers om de lage btw stapsgewijs te verhogen van zes naar uiteindelijk negentien procent onbegrijpelijk. Ze vinden het niet uit te leggen richting consument dat de prijzen voor schilder- en stucwerk omhoog zouden moeten.
Lees verder »   Reageer »
15 april 2011

Positieve uitkomst crisis: meer flexibel werk

Organisaties met een flexibele schil kunnen hun personeelsformatie snel aanpassen aan de marktvraag. Zij die tijdig een deel van het arbeidspotentieel hebben geflexibiliseerd en een deel van het personeel in vaste dienst hebben gehouden plukken daar nu de vruchten van.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2011

UWV deskundigenoordeel: handig instrument voor zieke werknemers?

Als u met uw werknemer van mening verschilt over de aanpak van de re-integratie van de zieke werknemer, dan kunt u bij het UWV – voor ongeveer 50 euro -een zogenaamd deskundigenoordeel aanvragen. Veeru Ramcharan, HR adviseur bij Trans Lion HRM geeft uitleg.
Lees verder »   Reageer »
30 maart 2011

De vijf best bewaarde geheimen over buitenlands personeel

Wist u dat er strenge minimumeisen bestaan over de huisvesting van buitenlandse werknemers? U bent niet de enige. En er zijn meer regels die lang niet elke ondernemer kent die buitenlands personeel inzet. Dat blijkt uit een inventarisatie van TecLine International. Die onwetendheid kan u duur komen te staan.
Lees verder »   Reageer »
23 maart 2011

Slim reizen, minder file

Minister Melanie Schultz van Haegen gaf - samen met voorzitter Lodewijk de Waal en een groot aantal CEO's van de 50 beeldbepalende werkgevers (de zogeheten B50) - vorige week de officiële aftrap voor het Platform Slim Werken Slim Reizen (SWSR).
Lees verder »   Reageer »
17 maart 2011

Werkgever moet verslaving werknemer leren herkennen

Verslaafde werknemers: vrijwel iedere werkgever krijgt er wel eens mee te maken. Breedspectrumkliniek U-center waarschuwt dat de werkgever een belangrijke rol speelt om onnodig langdurig verzuim te voorkomen.
Lees verder »   3 reacties »
16 maart 2011

Hoe veilig rijden uw werknemers?

Heeft u aandacht voor de veiligheid van uw werknemers als ze deelnemen aan het verkeer? Paulien Bongers, innovatiedirecteur Arbeid bij TNO, vindt in ieder geval dat te weinig bedrijven dit hebben. Dat schrijft de Telegraaf.
Lees verder »   Reageer »
40  41  42  43   ... 44
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 242.20 -3.07 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Arcadis 19.2  2.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.07  -5.3 %
Advanced met 38.83  -1.5 %
Meer beurs