Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
14 december 2010

Diefstal door personeel steeds groter probleem

Diefstal, inbraak, cybercrime en andere delicten vormen een groot probleem voor ondernemend Nederland. Maar liefst driekwart van de ruim 1.300 ondervraagde bedrijven heeft het afgelopen jaar te maken gehad met één of meerdere delicten.
Lees verder »   Reageer »
8 december 2010

FNV: verplicht werkgevers arbeidsgehandicapten in dienst te nemen

Het Kabinet wil 120 miljoen euro bezuinigen op de sociale werkvoorziening en mensen met een arbeidshandicap zoveel mogelijk bij een reguliere werkgever aan de slag laten gaan.
Lees verder »   Reageer »
7 december 2010

Werkgevers willen geen wettelijke regeling flexibel werken

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn tegen een wettelijke regeling die werknemers het recht geeft op flexibele, wisselende werktijden en op thuiswerken. Zij vinden afspraken over werktijden maken geen functie van de overheid.
Lees verder »   Reageer »
1 december 2010

Kerstcadeau wordt steeds persoonlijker

Ook dit jaar is merkbaar dat kerstcadeaus voor het personeel steeds later worden besteld. Dit merkt Pluimen. Opvallend is dat deze trend zich niet alleen voor doet bij de multinationals maar ook doorzet bij het MKB.
Lees verder »   Reageer »
19 november 2010

Werkgevers ontmoedigen gebruik winterbanden

De Vereniging Auto van de Zaak is hoogst verbaasd over de houding van werkgevers als het gaat om het monteren van winterbanden. 52 procent van de berijders van een auto van de zaak ervaart tegenwerking als zij, vooral uit veiligheidsoverwegingen, winterbanden wensen te monteren.
Lees verder »   Reageer »
18 november 2010

Competentiemanagement: goed voor de zaak

Vanuit het idee dat een organisatie goede werknemers moet koesteren, heeft het competentiemanagement een hoge vlucht genomen. In de praktijk blijkt echter vooral het belang van de organisatie gediend te worden.
Lees verder »   Reageer »
15 november 2010

Engelse vacaturetekst verhoogt uw status niet

Engelse termen in personeelsadvertenties worden niet als statusverhogend gezien. Maar wanneer mensen, buiten personeelsadvertenties om, een Engelse functienaam zien, waarderen ze die functie wel hoger. Zo denken ze dat een maintenance engineer meer verdient dan een onderhoudstechnicus.
Lees verder »   Reageer »
4 november 2010

Het ene werkgeverslijstje is het andere niet

Externe lijstjes zeggen niet zoveel over goed werkgeverschap. Telegraaf Media Nederland | Arbeidsmarktcommunicatie vindt het van groot belang dat er inhoudelijk wordt gekeken naar HR beleid. Daarom brengt zij, samen met het CRF Institute, in maart het volledige overzicht van Top Employers Nederland.
Lees verder »   Reageer »
1 november 2010

Ondernemingen wereldwijd weer op zoek naar personeel

Ondernemingen wereldwijd zijn weer op zoek naar nieuwe medewerkers. Het is een van de eerste signalen dat economisch herstel en groei weer een duurzame stijgende lijn laten zien.
Lees verder »   Reageer »
26 oktober 2010

MKB vult verwachte personeelsgroei flexibel in

Bedrijven die tijdens de crisis in hun personeelsbestand hebben gesneden, willen hun toekomstige personeelsgroei voornamelijk met flexibel personeel realiseren. Van de totale personeelsgroei verwacht men gemiddeld 80 procent in te vullen met flexibel personeel.
Lees verder »   Reageer »
20 oktober 2010

MKB investeert steeds meer in kennis

MKB-ondernemers blijven investeren in bedrijfsopleidingen, ondanks de economische recessie. Driekwart van de MKB-ondernemers heeft het personeel de afgelopen drie jaar opleidingen of trainingen laten volgen.
Lees verder »   Reageer »
15 oktober 2010

Ondernemend Nederland verwacht omzet- en personele groei

Ruim tweederde van de ondernemers uit het MKB verwacht de komende twee jaar te gaan groeien. Een kwart van de ondernemers verwacht stabiel te blijven en slechts vier procent denkt (verder) te gaan krimpen.
Lees verder »   Reageer »
14 oktober 2010

Midden-Nederland wacht tekort aan personeel

Hoewel de nationale en regionale arbeidsmarkt de komende jaren in het teken zal staan van herstel en het terugdringen van de werkloosheid, zal de regio Midden-Nederland op iets langere termijn geconfronteerd worden met tekorten op de arbeidsmarkt.
Lees verder »   Reageer »
12 oktober 2010

Goed werkgeverschap loont in tijden van bezuiniging

Gisteren maakte Lof, het platform voor werknemers en werkgevers die werk en gezin willen combineren, voor het derde achtereenvolgende jaar de top tien van de Loflist 100 Beste Werkgevers voor Werkende Ouders bekend.
Lees verder »   Reageer »
40   ... 41
ADVERTORIAL
Mis deze kans niet en ontdek wat het beste werkt voor úw vacatures in 2017. Maak daarnaast ook nog eens kans op 1 van de 25 boeken van Brechtje de Leij, met extra voorbeelden, praktische tips en meer over de millenial-generatie.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Registeraccountant Stefano Golia versterkt directie Team Nijhuis
Golia studeerde aan het Nyenrode en werkte 12 jaar als adviseur bij diverse ondernemingen via De Jong & Laan accountants.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou persoonlijk ook een zoektocht? Dan ben je niet de enige. Misschien word je tegengehouden door een gebrek aan tijd en middelen. Of je weet niet goed wat de eindklant wil. En veel collega’s schepen je af omdat zij hun nek niet willen uitsteken.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 528.03 0.11 %
Brisk-index: 220.74 2.60 %
Stijgers Dalers
Value8 5.89  5 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.64  -4.5 %
Brill kon 31.5  -3.1 %
Meer beurs