Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
22 april 2011

‘Verhoging btw-tarief kost banen’

Koninklijke FOSAG en NOA vinden het plan van staatsecretaris Weekers om de lage btw stapsgewijs te verhogen van zes naar uiteindelijk negentien procent onbegrijpelijk. Ze vinden het niet uit te leggen richting consument dat de prijzen voor schilder- en stucwerk omhoog zouden moeten.
Lees verder »   Reageer »
15 april 2011

Positieve uitkomst crisis: meer flexibel werk

Organisaties met een flexibele schil kunnen hun personeelsformatie snel aanpassen aan de marktvraag. Zij die tijdig een deel van het arbeidspotentieel hebben geflexibiliseerd en een deel van het personeel in vaste dienst hebben gehouden plukken daar nu de vruchten van.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2011

UWV deskundigenoordeel: handig instrument voor zieke werknemers?

Als u met uw werknemer van mening verschilt over de aanpak van de re-integratie van de zieke werknemer, dan kunt u bij het UWV – voor ongeveer 50 euro -een zogenaamd deskundigenoordeel aanvragen. Veeru Ramcharan, HR adviseur bij Trans Lion HRM geeft uitleg.
Lees verder »   Reageer »
30 maart 2011

De vijf best bewaarde geheimen over buitenlands personeel

Wist u dat er strenge minimumeisen bestaan over de huisvesting van buitenlandse werknemers? U bent niet de enige. En er zijn meer regels die lang niet elke ondernemer kent die buitenlands personeel inzet. Dat blijkt uit een inventarisatie van TecLine International. Die onwetendheid kan u duur komen te staan.
Lees verder »   Reageer »
23 maart 2011

Slim reizen, minder file

Minister Melanie Schultz van Haegen gaf - samen met voorzitter Lodewijk de Waal en een groot aantal CEO's van de 50 beeldbepalende werkgevers (de zogeheten B50) - vorige week de officiële aftrap voor het Platform Slim Werken Slim Reizen (SWSR).
Lees verder »   Reageer »
17 maart 2011

Werkgever moet verslaving werknemer leren herkennen

Verslaafde werknemers: vrijwel iedere werkgever krijgt er wel eens mee te maken. Breedspectrumkliniek U-center waarschuwt dat de werkgever een belangrijke rol speelt om onnodig langdurig verzuim te voorkomen.
Lees verder »   3 reacties »
16 maart 2011

Hoe veilig rijden uw werknemers?

Heeft u aandacht voor de veiligheid van uw werknemers als ze deelnemen aan het verkeer? Paulien Bongers, innovatiedirecteur Arbeid bij TNO, vindt in ieder geval dat te weinig bedrijven dit hebben. Dat schrijft de Telegraaf.
Lees verder »   Reageer »
8 maart 2011

Vrouw komt het best tot haar recht in het MKB

Vergeleken met grotere bedrijven doet het mkb het niet slecht als het gaat om vrouwen aan de top. Zestien procent van de managementposities in het mkb wordt ingenomen door vrouwen - dit is meteen het hoogst gemeten percentage in vijftien jaar. In de top van de 100 grootste bedrijven in Nederland, is maar negen procent vrouw.  
Lees verder »   Reageer »
25 februari 2011

Mensen nodig? Laat gratis uw vacature testen

De Vacaturetestdagen 2011 zijn – voor het derde jaar op rij - van start gegaan. Tot 15 maart 2011 kunt u uw vacatures kosteloos en vrijblijvend laten testen. Vorig jaar hebben ruim 490 bedrijven hier gebruik van gemaakt.
Lees verder »   Reageer »
22 februari 2011

Vijf manieren om uw werknemers tevreden te houden

De economie trekt aan en dat weten uw werknemers ook. grote kans dat ze een beetje om zich heen zitten te kijken of er ergens nog leuker werk is dan bij u. Zorg dat dat niet het geval is door uw medewerkers gelukkig en tevreden te houden.
Lees verder »   2 reacties »
16 februari 2011

Bereid u voor op onrust in het Midden-Oosten

Heeft u mensen in het Midden-Oosten? Bereid u nu dan alvast voor op een eventuele uitbreiding van de onrust in de regio. Door nu al plannen te maken kunt u adequaat reageren op de gevolgen van een dergelijke expansie mocht dat nodig zijn. Dit adviseert Aon Risk Solutions.
Lees verder »   Reageer »
14 februari 2011

Zorg dat uw werknemers niet gek worden van de herrie

Bijna 70 procent van de Nederlandse werknemers heeft concentratieproblemen door hard pratende collega’s, luide apparaten en geluiden van buiten. Dat blijkt uit een inventarisatie van JuroFoon.
Lees verder »   Reageer »
8 februari 2011

Meldingsplicht ontslag wordt uitgebreid

De ministerraad heeft ingestemd met een voorstel van minister Kamp (SZW) om de Wet melding collectief ontslag uit te breiden. Wat dit betekent? Als u twintig of meer werknemers wilt ontslaan, ook als dat gebeurt met wederzijds goedvinden, moet u dat voortaan melden bij de vakbonden.
Lees verder »   Reageer »
3 februari 2011

Kamp wil malafide uitzendbureaus - en hun klanten - hard aanpakken

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil uitbuiting van Poolse werknemers via malafide uitzendbureaus zo snel mogelijk aan gaan pakken. Ten eerste wil hij een registratieplicht voor uitzendbureaus. Ten tweede wil hij bedrijven kunnen sluiten die herhaaldelijk gebruik maken van malafide uitzendbureaus.
Lees verder »   Reageer »
40  41  42   ... 43
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Team Nijhuis laat ondernemers kennis maken met digitale marketing dankzij gratis online cursus
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
Brisk-index: 267.38 -0.45 %
Stijgers Dalers
Postnl 3.35  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Aperam 44.53  3.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Beter bed 15.48  -3.3 %
USG people 17.2  -1.5 %
Meer beurs