Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
1 februari 2011

Meer mogelijk met Van Werk Naar Werk in het MKB

Om de kans te beperken dat de werknemers in geval van gedwongen ontslag voor langere tijd zonder baan komen te zitten kunnen 'oude' werkgevers de betreffende werknemers ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. Dergelijke ondersteuning wordt aangeduid als Van-Werk-Naar-Werk-ondersteuning (VWNW).
Lees verder »   1 reactie »
31 januari 2011

Voer eens een 'zorggesprek' met uw personeel

Als werkgever zou u structureel moeten letten op signalen dat een werknemer moeite heeft met het combineren van arbeid en zorg. Dat stellen mr. Sandra Kruijt en drs. Gabor Mooij in hun gratis e-paper over mantelzorg en personeelsbeleid.
Lees verder »   Reageer »
27 januari 2011

Relatie tussen werkgever en werknemer gaat sterk veranderen

De arbeidsverhoudingen in Nederland gaan de komende jaren sterk veranderen. Werkgevers en werknemers zullen in de meeste bedrijven toegroeien naar een model van cocreatie. Samen de productiviteit verbeteren. Samen de concurrentiepositie van het bedrijf verbeteren.
Lees verder »   Reageer »
26 januari 2011

Drie tips om uw bedrijf niet te laten vellen door de griep

In Nederland heerst momenteel een lichte griepepidemie. Grote kans dat ook (een deel van) uw personeel loopt te snotteren of zich ziek gemeld heeft. Hoe voorkomt u massale uitval? MKB Servicedesk heeft tips.
Lees verder »   Reageer »
24 januari 2011

Werkgevers en vakbonden bundelen krachten voor duurzame inzetbaarheid

FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, De Unie en werkgeversvereniging AWVN publiceren vandaag een gezamenlijk manifest 'Naar nieuwe arbeidsverhoudingen'. Hierin staat hoe het de komende jaren moet gaan rond arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden.
Lees verder »   Reageer »
13 januari 2011

NBBU: flexwerken biedt werkgevers juist kansen

FNV-voorzitter Agnes Jongerius bekritiseerde afgelopen maandag in haar nieuwjaarstoespraak werkgevers over de inzet van flexwerkers. Die kritiek is echter onterecht, aldus de NBBU; zij zou juist blij moeten zijn met de kansen die de flexbranche biedt aan de economie.
Lees verder »   Reageer »
5 januari 2011

Actief ziektebeleid werpt vruchten af

Een zieke werknemer is voor iedereen vervelend, ten eerst voor de zieke werknemer zelf en ten tweede voor de werkgever. Beide hebben belang bij een zo’n snel mogelijk herstel. De ervaring leert dat een actief ziektebeleid zijn vruchten kan afwerpen; het ziekteverzuim zal dalen.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2010

Arboregels voor kleine bedrijven versoepeld

Kleine bedrijven hoeven in veel gevallen geen arbodienst meer in te schakelen voor hun risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E, een overzicht van de risico’s voor de gezondheid en veiligheid voor de werknemers).
Lees verder »   Reageer »
27 december 2010

Garages scoren slecht op veiligheid

Garagemonteurs lopen dagelijks risico's bij hun werkzaamheden. Dat concludeert de Arbeidsinspectie in het rapport 'Garages in Beeld' waarvoor ruim 1.000 garages gecontroleerd werden. Bij maar liefst 80 procent van de onderzochte garages was de situatie onveilig.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2010

Wie de gast heeft, heeft de toekomst

Afgelopen week tekenden Tempo-Team en Koninlijke Horeca Nederland het sponsorcontract voor de Horecava 2011. ‘Wie de gast heeft, heeft de toekomst’ en ‘Blijf Bezig’ zijn de uitingen van deze twee partijen. Beide hebben drie belangrijke gemeenschappelijke kenmerken: focus op verandering, kwaliteit en toekomstgericht.
Lees verder »   Reageer »
23 december 2010

Kerstborrel eindigt in politiecel

Een 28-jarige medewerker van een bedrijf in Oss werd vannacht aangehouden voor huisvredebreuk omdat hij weigerde te vertrekken na een schijnbaar erg geslaagde kerstborrel.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2010

Mbo'ers steeds positiever over hun leerbedrijf

Jongeren in het mbo zijn positief over hun leerbedrijf en leerplaats. Studenten zijn vooral tevreden over de begeleiding van het leerbedrijf en over wat wordt geleerd op de leerplaats.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2010

Traditioneel kerstpakket stijgt in populariteit

Het traditionele kerstpakket is in populariteit gestegen ten opzichte van 2009. Bijna een derde (32 procent) van de Nederlandse werknemers geeft aan het liefst een traditioneel kerstpakket te ontvangen als kerstgeschenk.
Lees verder »   Reageer »
17 december 2010

Glijmiddel en vibrator in kerstpakket

De werknemers van Polyvision in Noordwolde kregen dit jaar wel een erg apart kerstcadeau van hun baas. Vrouwelijke werknemers troffen in hun kerstpakket een vibrator aan, de mannen een tube glijmiddel.
Lees verder »   1 reactie »
40  41   ... 42
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Team Nijhuis uit Borne in trek bij grote internationale spelers
Team Nijhuis maakt opnieuw een flinke ontwikkeling door. Het digital marketing bureau uit Borne is door de wereldwijde marketingspeler HubSpot geselecteerd.
BOEKENNIEUWS
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou persoonlijk ook een zoektocht? Dan ben je niet de enige. Misschien word je tegengehouden door een gebrek aan tijd en middelen. Of je weet niet goed wat de eindklant wil. En veel collega’s schepen je af omdat zij hun nek niet willen uitsteken.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 521.65 -0.11 %
Brisk-index: 274.36 0.35 %
Stijgers Dalers
Advanced met 26.84  5 %
Philips kon 32.23  4 %
Nutreco 47  3.9 %
Gemalto 44.15  -19.7 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Amsterdam co 25.85  -3.8 %
Meer beurs