Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
28 september 2011

UWV weigerde terecht werkvergunningen voor aspergeteelster

Het UWV heeft aspergeteelster José Janssen uit Someren in 2003, 2004, 2006 en 2007 terecht geen werkvergunningen verleend voor een groot aantal arbeidskrachten uit onder meer Polen, Bulgarije en Oekraïne om asperges te steken.
Lees verder »   Reageer »
26 september 2011

Werkgevers verdienen geld met de Traploopweek

Uit recent onderzoek van NISB en Diabetes Fonds kwam vorige week een verbluffend resultaat naar voren: door werknemers te stimuleren meer te bewegen kan door werkgevers jaarlijks tot 930 miljoen euro bespaard worden.
Lees verder »   Reageer »
20 september 2011

BV Nederland verdient kapitalen als alle werknemers sporten

De BV Nederland kan 380 tot 930 miljoen euro per jaar verdienen als meer medewerkers gaan sporten en bewegen. Als alle werknemers de fitnorm halen, dus drie keer per week twintig minuten sporten, levert dat bijna een miljard op.
Lees verder »   Reageer »
8 september 2011

AWVN geeft prijs aan modernste werkgever

AWVN kent vanaf dit jaar jaarlijks een prijs toe aan de modernste werkgever van Nederland. De ‘Prijs voor Modern Werkgeverschap’ wordt begin 2012 voor het eerst uitgereikt tijdens een nieuw evenement voor werkgevers.
Lees verder »   Reageer »
6 september 2011

Steeds meer autoleaseconflicten na ontslag

Werkgevers verplichten werknemers vaak onterecht de resterende leasetermijnen van een autoleasecontract te betalen na afloop van een arbeidscontract. De afspraken hierover zijn onduidelijk en leiden steeds vaker tot conflicten.
Lees verder »   Reageer »
2 september 2011

Arbeidsproductiviteitsgroei mkb lager dan die van grote bedrijven

Een van de vele rollen die het mkb in Nederland speelt, is het bijdragen aan het BBP. Een indicator voor de efficiency waarmee dat gebeurt, is de arbeidsproductiviteit. In 2010 produceerde een arbeidsjaar in het particuliere bedrijfsleven gemiddeld 74.000 euro aan toegevoegde waarde. Het kleinbedrijf bleef hierbij echter ruim achter.
Lees verder »   Reageer »
30 augustus 2011

Bind uw starters met een leaseauto

Uit recent onderzoek van Hay Group bleek dat het overgrote deel van de starters behoefte heeft aan veel afwisseling en over het algemeen niet te lang bij eenzelfde werkgever wil blijven. Langer dan drie jaar is eerder uitzondering dan regel. Zonde voor ondernemingen want na drie jaar beginnen starters op volle toeren te renderen.
Lees verder »   1 reactie »
29 augustus 2011

MKB wil loyaal en betrouwbaar management

Als het om haar management gaat, hechten mkb-ondernemers er de meeste waarde aan dat dit betrouwbaar en loyaal is. Ook advisering en kennis van financieel management vinden ze belangrijke eigenschappen van het managementteam.
Lees verder »   1 reactie »
22 augustus 2011

Ontslagvoorstel D66 slecht voor mkb

Het voorstel van D66 om het ontslagrecht te versoepelen is slecht voor het mkb. Mkb-bedrijven lopen door dit voorstel veel risico om achteraf opgescheept te worden met torenhoge claims.
Lees verder »   1 reactie »
10 augustus 2011

Werkgever die meedenkt over werk-privé voorkomt ziekteverzuim

Een meerderheid van de Nederlandse werkgevers wil meer weten over het privéleven van hun personeel. Ruim driekwart denkt daardoor een bijdrage te kunnen leveren aan een goede balans tussen werk en privé van werknemers én te kunnen voorkomen dat mensen in de ziektewet belanden.
Lees verder »   Reageer »
9 augustus 2011

MKB Nederland: geen uitbetaling vakantiedagen na overlijden

Werkgevers willen een wettelijk verbod op uitbetaling van vakantiedagen aan erfgenamen. MKB-Nederland wil op deze manier een einde maken aan 'een van de vele ongewilde risico's die een werkgever loopt'.
Lees verder »   Reageer »
22 juli 2011

Verleid uw personeel met toegang tot sociale media

De mogelijkheid om gebruik te maken van social media tijdens werktijd verhoogt de aantrekkelijkheid van een werkgever. 41 procent van de werknemers stelt dat het gebruik van social media het werkplezier verhoogt en zes procent zegt dit heel belangrijk te vinden in zijn of haar baan.
Lees verder »   Reageer »
22 juli 2011

Ondernemer riskeert boete of zelfs gevangenisstraf

Veel ondernemers hebben in de zomer en andere drukke periodes behoefte aan tijdelijk extra personeel. Waar ze zich niet altijd van bewust zijn, is welk risico zij lopen wanneer zij de veiligheid van vakantiewerkers niet kunnen waarborgen.
Lees verder »   Reageer »
18 juli 2011

Houd moeders aan boord met flexibiliteit

Willen werkgevers serieus dat vrouwen weer aan het werk gaan nadat ze kinderen hebben gekregen, dan is flexibiliteit essentieel. Uit onderzoek van de Hankamer School of Business blijkt dat werkende moeders graag voor u willen werken als u flexibiliteit en baanzekerheid biedt, plus hen de kans geeft hun vaardigheden optimaal in te zetten.
Lees verder »   3 reacties »
40  41  42  43   ... 45
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs