Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
23 december 2016

Toename resourcing als strategische keuze

Nederlandse bedrijven hebben de behoefte om in een veranderende kandidatenmarkt (schaarste) inzicht en zekerheid te krijgen in de beschikbare capaciteit van gekwalificeerde professionals.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2016

Benader uw (toekomstige) werknemer als klant

Unit4 onderzocht samen met Reed Business Information de stand van zaken onder Nederlandse HR-professionals op het gebied van automatisering. Uit dit Nationaal HR Onderzoek 2016 kwamen een aantal aandachtsgebieden naar voren, zoals: automatisering van de HR-afdeling.
Lees verder »   Reageer »
16 december 2016

Het Nieuwe Werken: do or don't?

Wanneer een bedrijf moet bezuinigen, geven werkgevers de voorkeur aan bezuinigen op mobiliteit, blijkt uit onderzoek van Human Capital Group. Daarnaast lijkt besparen op huisvesting ook een aantrekkelijker middel om kosten te drukken.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2016

Forse stijging mbo-vacatures

Het aantal mbo-vacatures is sterk aan het toenemen. In de periode maart tot en met augustus van dit jaar ontstonden 207.600 vacatures op mbo-niveau, negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2016

Economisch herstel wordt zichtbaar in cao’s

Het economische herstel wordt zichtbaar in nieuwe cao’s. De in november afgesloten cao’s kennen een gemiddelde loonafspraak van 1,74 procent – beduidend boven het jaargemiddelde van 1,50 procent.
Lees verder »   Reageer »
9 december 2016

Ontslagvergoedingen meer dan gehalveerd na invoering WWZ

De op 1 juli 2015 ingevoerde Wet Werk en Zekerheid (WWZ) heeft onder meer ten doel de ontslagkosten voor werkgevers te verlagen. Die kosten bestaan grotendeels uit de ontslagvergoedingen die aan de ontslagen werknemers moeten worden betaald.
Lees verder »   Reageer »
5 december 2016

Werkgever geen interesse in goedkoopste arbodienst

Slechts tien euro per medewerker! Bij ons gratis aansluiting! Arbodiensten stunten volop met lage prijzen. Maar waarom? Uit onderzoek van Arbokiezer onder 570 werkgevers blijkt dat werkgevers de prijs niet zo interessant vinden.
Lees verder »   Reageer »
2 december 2016

Drie goede redenen om uw salarisadministratie uit te besteden

Unit4 onderzocht samen met Reed Business Information de stand van zaken onder Nederlandse HR-professionals op het gebied van automatisering. Uit dit Nationaal HR Onderzoek 2016 kwamen een aantal aandachtsgebieden naar voren.
Lees verder »   Reageer »
22 november 2016

Weinig kennis bij werkgevers over sociale verzekeringsregelingen

Vier op de tien Nederlandse organisaties heeft geen idee op welke sociale regelingen en subsidies zij een beroep kunnen doen voor hun werknemers. Zij weten niet welke regelingen beschikbaar zijn bij gemeenten en overheid en wanneer zij voor hun werknemers recht hebben op deze regelingen.
Lees verder »   Reageer »
21 november 2016

Zeven tips voor een optimale samenwerking met een stagiair

Bedrijven profiteren vaak niet maximaal van de kennis die een stagiair in huis heeft. Hays geeft zeven tips voor een optimale samenwerking met een stagiair. Zo haalt u voor beide partijen het meeste uit de meewerk- of afstudeerperiode.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2016

Bedrijven worstelen met toenemend aantal flexwerkers

Onderzoek van EY onder grote Amerikaanse bedrijven laat zien dat het aantal flexwerkers (Giggers) de komende jaren blijft toenemen en dat bedrijven worstelen met het inpassen van deze groeiende groep flexwerkers in hun organisatie. Maar zowel bedrijven als flexwerkers zien ook de voordelen. 
Lees verder »   Reageer »
11 november 2016

Transitievergoeding wint snel terrein

De transitievergoeding is steeds vaker het uitgangspunt bij bedrijfsreorganisaties. Bijna de helft van de in 2016 afgesloten sociale plannen gaat reeds uit van de nieuwe wettelijke ontslagvergoeding.
Lees verder »   Reageer »
9 november 2016

Vijf tips voor effectieve recruitment in het mkb

Mkb’ers vinden het moeilijk om geschikt personeel te vinden, zo blijkt uit recent onderzoek van Indeed, uitgevoerd door TeamVier. Een van de grootste uitdagingen is daarbij het vinden van werknemers met de beste kwalificaties.
Lees verder »   Reageer »
8 november 2016

Werkgever beknibbelt op lunchvergoeding

Een kwart van de Nederlanders wordt door de werkgever gecompenseerd voor de lunchkosten. Dit is negen procent minder dan het gemiddelde van de onderzochte landen in Europa.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 41
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Dankzij Dogdrones is overlast van hondenpoep verleden tijd
Tinki.nl, de vergelijkingssite voor hondenliefhebbers, heeft samen met Space53, het internationale testcentrum voor drones, twee dogdrones ontwikkeld die de overlast van hondenpoep moeten terugdringen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 521.13 -0.15 %
Brisk-index: 206.10 0.60 %
Stijgers Dalers
Stern groep 24.5  4.5 %
Nutreco 47  3.9 %
BE semicondu 47.96  3.5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Gemalto 51.42  -7.2 %
KAS bank 10.9  -3.6 %
Meer beurs