Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
11 december 2017

Werkgevers: bespaar kosten door controle Whk-premie

Als werkgever kunt u mogelijk te veel betalen doordat de Wkh-premie onjuist wordt berekend. Een recente uitspraak van het Hof stelde een werkgever onlangs in het gelijk die zijn premie van 2014 aanvocht, omdat een beschikking onterecht te hoog was.
Lees verder »   Reageer »
6 december 2017

Baas overschat kerstpakket voor personeel

Werkgevers overschatten hoe blij werknemers met hun kerstpakket zijn. Ook hebben bazen vaak geen idee wat hun personeel het liefst krijgt. Dat blijkt uit het jaarlijkse onafhankelijke Kerstpakketten Onderzoek van DeZaak.nl en MKBservicedesk.nl onder bijna 1800 werkgevers en werknemers.
Lees verder »   Reageer »
5 december 2017

Overnemende partij steeds succesvoller in behoud talent

De effectiviteit van financiële retentieovereenkomsten – overeenkomsten die als doel hebben om talent bij een fusie of overname te behouden in het nieuwe bedrijf – is de afgelopen drie jaar toegenomen. Dat blijkt uit de 2017 Global M&A Retention Study van Willis Towers Watson.
Lees verder »   Reageer »
30 november 2017

Drie onderzoeken tonen werkgeversrisico’s voor ongelijke beloning van mannen en vrouwen

Vragen naar het laatst verdiende loon en inschaling op basis van salarisonderhandelingen vormen voor werkgevers grote risico’s op ongelijke beloning van mannen en vrouwen. Dat concludeert het College voor de Rechten van de Mens na een reeks van drie onderzoeken naar de mechanismen achter beloningsongelijkheid in verschillende arbeidssectoren.
Lees verder »   Reageer »
29 november 2017

Traditioneel kerstpakket blijft populair

Wilt u als ondernemer uw medewerkers graag extra belonen voor het harde werk van het afgelopen jaar? Hoewel er soms geruchten de ronde doen dat het ouderwets en niet meer van deze tijd zou zijn wordt een kerstpakket toch nog steeds erg gewaardeerd door medewerkers.
Lees verder »   Reageer »
27 november 2017

Ouder winkelpersoneel beter voor klant én omzet

Met het oog op de komende feestdagen zouden winkeliers niet op zoek moeten gaan naar jong tijdelijk winkelpersoneel maar juist oudere verkopers moeten aannemen: die leveren aantoonbaar meer omzet op.
Lees verder »   Reageer »
22 november 2017

Mkb-ondernemer stoeit met invullen vacatures

Ondernemend Nederland heeft moeite om geschikte kandidaten te vinden voor vacatures. Hierdoor blijven ondernemers zelf teveel nodig in de dagelijkse praktijk van hun bedrijf. Bovendien blijkt de huidige teambezetting in bedrijven niet optimaal; zeker één op de vier werknemers zou niet opnieuw worden aangenomen.
Lees verder »   Reageer »
14 november 2017

Steeds meer werkgevers pakken stress op de werkvloer aan

Het aantal werkgevers dat beleid heeft om werkstress aan te pakken, neemt toe. Dat blijkt uit cijfers van TNO. Tegelijkertijd zijn ook de kosten en de duur van het verzuim door werkstress gestegen. In totaal hebben werknemers in 2016 ruim zeven miljoen dagen verzuimd wegens werkstress.
Lees verder »   1 reactie »
8 november 2017

Productiever werken in de zorgsector

De zorgsector is in Nederland een van de grootste sectoren qua werkgelegenheid en budget. Na jaren van steeds groeiende uitgaven is er vooral sinds de economische crises echter hard aan de rem getrokken. De afgelopen jaren is de jaarlijkse groei van gemiddeld 6,5 procent teruggebracht tot 1,3 procent.
Lees verder »   Reageer »
2 november 2017

Helft mkb worstelt met vinden juiste kandidaat

Het aantal verantwoordelijken voor HR binnen het mkb, dat moeite heeft om geschikt personeel te vinden, is het afgelopen jaar significant gestegen: van 34 procent naar 44 procent. Met name ervaren professionals zijn moeilijk te vinden.
Lees verder »   Reageer »
12 oktober 2017

Schone handen houden werknemers gezond

Vanaf deze week ligt bij veel mensen de oproep voor de griepprik weer op de mat. De koudere seizoenen beginnen en brengen onvermijdelijk verkoudheden en griepvirussen met zich mee. In een open kantooromgeving kunnen deze virussen zich snel verspreiden.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2017

Werkgeversvoorman wil meer investeren in personeel

Nederlandse werkgevers zijn zeer bezorgd over de arbeidsmarkt, zowel op korte als op lange termijn. Bedrijven moeten daarom op strategisch niveau veel zwaarder inzetten op ontwikkeling van het personeelsbeleid en van de eigen bedrijfsinterne arbeidsmarkt.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2017

Levensbrede aanpak arbeidsparticipatie is effectiever

Een betere organisatie van de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking en van chronisch zieken leidt tot minder uitval, een hogere productiviteit en dus meer rendement voor werkgevers.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2017

De vijf favoriete kerstpakketthema’s van 2017

Al in de negentiende eeuw gaven boeren hun knechten in december een kerstpakket als blijk van waardering, meestal een mand met eten en drinken. Tegenwoordig zijn de meeste foodpakketten themagericht en bevatten ze – naast eten – ook een heus cadeau.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 46
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken