Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
7 september 2017

Een mantelzorger in dienst: welke rol speelt de werkgever?

Nederland kent een groot aantal mantelzorgers. Iemand is mantelzorger wanneer deze persoon gedurende langer dan drie maanden, meer dan acht uur voor iemand zorgt. Vaak gaat het om een partner, kind of (schoon)ouder.
Lees verder »   Reageer »
6 september 2017

UWV-premies arbeidsongeschiktheid stijgen voor duizenden bedrijven

Forse stijgingen in de UWV-premies voor kortdurende ziekte (Ziektewet) en langdurige arbeidsongeschiktheid (WGA) raken duizenden werkgevers in hun portemonnee. Gemiddeld genomen blijven de premies ongeveer gelijk, maar de sectorale en individuele premies verschillen sterk van elkaar.
Lees verder »   Reageer »
1 september 2017

Ondernemers optimistisch: talent is niet schaars

Meer dan de helft van de Nederlandse mkb’ers (53 procent) is van mening dat talent niet schaars is, als u maar weet waar u moet zoeken. Vooral het eigen netwerk en dat van collega’s wordt ingezet om nieuw personeel te werven (59 procent).
Lees verder »   Reageer »
1 september 2017

Werkgever zoekt vooral analytisch talent

Lees verder »   Reageer »
17 augustus 2017

3,7 procent banengroei MKB

Wederom laten vrijwel alle sectoren in het MKB een positieve ontwikkeling zien in werkgelegenheid. De MKB Banenmonitor heeft in het tweede kwartaal van 2017 een gemiddelde groei in het MKB van 3,7 procent waargenomen ten opzichte van het voorgaande jaar en daarmee blijft het MKB zich als banenmotor manifesteren.
Lees verder »   Reageer »
15 augustus 2017

Werknemer krijgt liever schouderklopje dan auto van de zaak

Nederlandse medewerkers ontvangen liever een schouderklopje van hun baas (38 procent) dan een auto van de zaak (elf procent) als het gaat om beloningen. Toch staat een goed basissalaris met stip bovenaan als meest belangrijke beloning voor de medewerkers. Dat blijkt uit onderzoek van Mercer.
Lees verder »   Reageer »
10 augustus 2017

Lonen bedrijven stijgen; overheid blijft achter

De loonafspraken die bedrijven en vakbonden maken, lopen verder op, met name in sectoren waar het economisch goed gaat. De publieke sector – overheid, zorg en onderwijs – blijft ruim achter bij de ontwikkeling in de marktsector.
Lees verder »   Reageer »
7 augustus 2017

Nul-urencontract: de onbekende valkuil onder arbeidsovereenkomsten

Het 0-urencontract is voor veel werkgevers de voor de hand liggende arbeidsovereenkomst om zomerkrachten aan te nemen. Veel flexibiliteit, weinig plichten. Maar dat kan een gevaarlijke misvatting zijn.
Lees verder »   Reageer »
31 juli 2017

Bedrijven kiezen vaker voor flexibele schil

Het aantal flexwerkers dat opdrachtgevers inzetten is het afgelopen kwartaal met acht procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. Hun omzet is met gemiddeld twee procent gestegen.
Lees verder »   Reageer »
28 juli 2017

Enorme vraag naar vakmensen in de bouw

Er dreigt een tekort aan vakmensen te komen in de bouw, blijkt uit onderzoek van het UWV. Zij verwachten dat er in 2017 nog ongeveer 13.000 banen bijkomen in de bouwsector. Echter hebben werkgevers moeite met het vinden van vaklieden die graag met hun handen willen werken.
Lees verder »   Reageer »
24 juli 2017

Populariteit van MKB als werkgever houdt aan

LinkedIn ziet een stijging van negentien procent ten opzichte van vorig jaar in het aantal leden dat op het platform aangeeft te werken voor een MKB met minder dan 200 medewerkers. Bedrijven groter dan dat zien juist een daling in medewerkers.
Lees verder »   Reageer »
21 juli 2017

Werkgever bezorgd om toenemende keuzevrijheid nieuw pensioenstelsel

Met het nieuwe kabinet op komst staat Nederland een ingrijpende herziening van het pensioenstelsel te wachten.
Lees verder »   Reageer »
17 juli 2017

Snelle vacaturegroei cloud computing, maar beveiliging blijft achter

Het vacatureaanbod voor cloud computingbanen is in de afgelopen drie jaar sterk toegenomen. Met een gemiddelde groei van 5,7 procent per maand steeg het aanbod bijna twee keer zo snel als dat van de gehele vacaturemarkt voor ICT-banen.
Lees verder »   Reageer »
13 juli 2017

Verbeter de werkgeversdienstverlening door publiek-private samenwerking

De nieuwe cijfers over de banenafspraak zijn positief, eind 2016 zijn in totaal 22.554 banen gecreëerd ten opzichte van de nulmeting. Private intermediairs spelen een stevige rol in het bereiken van dit resultaat.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 45
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs