Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
19 januari 2018

Ondernemingen roepen op tot actie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Economisch gaat het voor de wind. Veel records worden gebroken. In 2018 stijgt, volgens het CPB, het bbp, net als in het voorgaande jaar, met meer dan drie procent! Tal van Nederlanders profiteren van deze gunstige tijden.
Lees verder »   Reageer »
19 januari 2018

200 miljoen extra voor opleiding werkenden

In 2017 hebben werkgevers 200 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor opleiding en ontwikkeling van werkenden. Het betreft geld dat via nieuwe persoonlijke keuzebudgetten (pkb) terecht komt bij ongeveer 400.000 werknemers die afgelopen jaar een nieuwe cao kregen.
Lees verder »   Reageer »
16 januari 2018

Werkgevers: ‘Met vakbonden werken aan draagvlak en vernieuwing cao’s’

Vernieuwing van arbeidsvoorwaarden en cao’s moet gebaseerd zijn op een zo breed mogelijk draagvlak onder werkenden. Zonder breed draagvlak is het niet mogelijk om doeltreffende antwoorden te geven op voortsnellende digitalisering, robotisering en internationalisering en om beleid te ontwikkelen om mensen gezonder langer te laten werken.
Lees verder »   Reageer »
8 januari 2018

Aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven verdrievoudigd

Stichting Werk&Mantelzorg heeft in 2017 aan 100 organisaties de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ uitgereikt. Een groei van 200 procent ten opzichte van voorgaande jaren. Het totale aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven en gemeenten in Nederland komt hiermee op 275.
Lees verder »   Reageer »
5 januari 2018

Kosten voor arbeid stijgen in 2018

De meeste organisaties betalen in 2018 meer werkgeverslasten. Na een lastendaling vorig jaar, betalen werkgevers dit jaar meer voor algemene bijdragen zoals de werkgeversbijdrage voor de Zorgverzekeringswet (ZVW), het Arbeidsongeschiktheidsfonds (AOF) en de algemene werkloosheidspremie (AWF).
Lees verder »   Reageer »
19 december 2017

Data Protection Officers: slechts 1,5 procent Nederlandse bedrijven is op zoek

Over vijf maanden is het zover: met ingang van de nieuwe Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) worden Europese overheden en een groot aantal bedrijven verplicht tot het aanstellen van een Data Protection Officer (DPO).
Lees verder »   Reageer »
18 december 2017

Werkgevers hebben mogelijk duizenden euro’s teveel Whk-premie betaald

Werkgevers hebben mogelijk jarenlang duizenden euro’s teveel betaald aan de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk). Met die premie verzekeren zij hun werknemers onder meer tegen de financiële gevolgen van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.
Lees verder »   Reageer »
15 december 2017

Steeds meer MKB-ondernemers gebruiken Google als HR-adviseur

Google is voor de meeste MKB-ondernemers de belangrijkste bron van informatie rond het arbeidsrecht. Zij beschikken meestal niet over een eigen HR-afdeling en willen zo besparen op dure advocaatkosten.
Lees verder »   Reageer »
12 december 2017

Tekort technici is acute bedreiging voor groei

De werkgevers in de techniek maken zich grote zorgen over het tekort aan goed opgeleide technici. Het toenemende gebrek aan timmerlieden, metselaars, installatiemonteurs, programmeurs en andere technische vakmensen vormt een bedreiging voor de groei van bouw en technologische industrie.
Lees verder »   Reageer »
12 december 2017

MKB maakt inhaalslag op het gebied van personeelsbeleid

De jaarlijkse Top twintig Best Beoordeelde Werkgevers in Nederland van Glassdoor laat dit jaar een flinke verschuiving zien. Waren in het verleden de multinationals nog de hoogste scoorders, dit jaar worden ze ingehaald door het MKB.
Lees verder »   Reageer »
11 december 2017

Werkgevers: bespaar kosten door controle Whk-premie

Als werkgever kunt u mogelijk te veel betalen doordat de Wkh-premie onjuist wordt berekend. Een recente uitspraak van het Hof stelde een werkgever onlangs in het gelijk die zijn premie van 2014 aanvocht, omdat een beschikking onterecht te hoog was.
Lees verder »   Reageer »
6 december 2017

Baas overschat kerstpakket voor personeel

Werkgevers overschatten hoe blij werknemers met hun kerstpakket zijn. Ook hebben bazen vaak geen idee wat hun personeel het liefst krijgt. Dat blijkt uit het jaarlijkse onafhankelijke Kerstpakketten Onderzoek van DeZaak.nl en MKBservicedesk.nl onder bijna 1800 werkgevers en werknemers.
Lees verder »   Reageer »
5 december 2017

Overnemende partij steeds succesvoller in behoud talent

De effectiviteit van financiële retentieovereenkomsten – overeenkomsten die als doel hebben om talent bij een fusie of overname te behouden in het nieuwe bedrijf – is de afgelopen drie jaar toegenomen. Dat blijkt uit de 2017 Global M&A Retention Study van Willis Towers Watson.
Lees verder »   Reageer »
30 november 2017

Drie onderzoeken tonen werkgeversrisico’s voor ongelijke beloning van mannen en vrouwen

Vragen naar het laatst verdiende loon en inschaling op basis van salarisonderhandelingen vormen voor werkgevers grote risico’s op ongelijke beloning van mannen en vrouwen. Dat concludeert het College voor de Rechten van de Mens na een reeks van drie onderzoeken naar de mechanismen achter beloningsongelijkheid in verschillende arbeidssectoren.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 45
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs