Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
12 mei 2016

Drie tips voor het kiezen van het juiste business softwarepakket

De meeste ondernemers bekijken vaak extern waar de kansen voor hun onderneming liggen. Daarbij slaan ze een belangrijk intern onderdeel over. De organisatie zelf. Binnen de organisatie liggen namelijk veel kansen met betrekking tot kostenbesparing en efficiënter werken.
Lees verder »   Reageer »
29 april 2016

Voordelen en nadelen van VoIP telefonie

Aan de fysieke telefoon is het vaak niet eens te zien; het verschil tussen een gewone telefoonlijn of een VoIP verbinding. Er zitten echter wel flink verschillen in. VoIP is nieuwer en bied veel voordelen ten opzichte van de ouderwetse lijnen. De voornaamste verschillen uitgelicht door Floris Stokkers van Sales Channel.
Lees verder »   Reageer »
29 april 2016

Onderbreking bedrijfsvoering belangrijkste cyberrisico volgens bedrijven

De kosten van een onderbroken bedrijfsvoering als gevolg van een digitale inbraak is volgens bedrijven het belangrijkste cyberrisico. Terwijl de erkenning groeit dat cyberrisico’s steeds groter en ingrijpender worden, beseffen veel bedrijven niet welke risico’s ze zelf precies lopen en wat ze ertegen kunnen doen.
Lees verder »   Reageer »
26 april 2016

Cybercriminelen richten zich op de retailsector

Uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in het jaarlijkse NTT 2016 Global Threat Intelligence Report, blijkt dat cybercriminelen hun focus hebben verschoven van de traditionele financiële markten naar de retailsector. Organisaties in de retailsector ervaren bijna drie keer zoveel cyberaanvallen als die in de financiële sector, de branche die in het rapport van 2015 boven aan de lijst van cyberaanvallen op organisaties stond.
Lees verder »   Reageer »
22 april 2016

Tien tips voor het kiezen van uw domeinnaam

Bedrijven investeren veel geld in het optimaliseren van hun website, maar aan de keuze voor de juiste domeinnaam besteden ze vaak minder aandacht. De domeinnaam speelt echter een grote rol in het verkoopproces. Het bepaalt of mensen de website onthouden en makkelijk kunnen vinden.
Lees verder »   2 reacties »
22 april 2016

Telefonische onbereikbaarheid kost organisaties veel klanten

Telefonische onbereikbaarheid kost organisaties veel klanten. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van Infopact onder 1044 consumenten. Het onderzoek laat zien dat 52 procent van de potentiële klanten overstapt naar de concurrent wanneer er sprake is van telefonische onbereikbaarheid in urgente situaties.
Lees verder »   Reageer »
15 april 2016

Drie eigenschappen van optimistische en data-driven mkb-bedrijven

Nederlandse midden- en kleinbedrijven (mkb) die het gevoel hebben dat ze op hun big data kunnen vertrouwen voor het nemen van zakelijke beslissingen, zien hun financiële toekomst bijna twee keer zo vaak zonnig tegemoet als bedrijven die dat niet doen.
Lees verder »   Reageer »
7 april 2016

‘Minimaliseer de scope van PCI DSS’

Organisaties die creditcards of pinpassen van bijvoorbeeld Visa, MasterCard of Maestro accepteren, moeten voldoen aan de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). "Voor bedrijven zoals retailers is dat geen eenvoudige opgave," weet Lior Yotam, PCI QSA (Qualified Security Assessor) bij Comsec in de Benelux. "Dan is het belangrijk dat u de scope van PCI DSS zo klein mogelijk houdt."
Lees verder »   Reageer »
31 maart 2016

Bedrijven keren banken zonder juiste IT-beveiliging de rug toe

Meer dan twee derde van de Nederlandse bedrijven geeft de voorkeur aan een bank met een solide reputatie op het gebied van beveiliging, zo blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab. Banken die van beveiliging een prioriteit maken en maatregelen treffen om hen te beschermen tegen online financiële fraude, zullen in het voordeel zijn als het gaat om het behoud van bestaande en het binnenhalen van nieuwe klanten.
Lees verder »   Reageer »
30 maart 2016

Helft Nederlandse industrie heeft onveilige netwerken

Simac en Cisco hebben onder de noemer ICT Industry Insights onderzoek laten doen naar de security van industriële bedrijven. Het meest opzienbarende feit is dat de helft van de industriële bedrijven de netwerken onvoldoende beveiligd heeft! Industriële bedrijven lopen hiermee een groot veiligheidsrisico.
Lees verder »   Reageer »
25 maart 2016

Ondernemer onderschat nog altijd het belang van informatiebeveiliging

Het is niet meer de vraag of ondernemers digitale aanvallen zullen ondervinden, maar de vraag is slechts wanneer. Informatiebeveiliging staat ondanks dagelijkse berichten over DDoS-aanvallen, datagijzeling en datalekken niet altijd hoog op de agenda van ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
15 maart 2016

De vijf beste smartphones onder de 450 euro voor de zzp’er

Het aantal zzp'ers is de afgelopen jaren door de crisistijd enorm gestegen. Velen zijn na hun ontslag voor zichzelf begonnen. Nieuwe ondernemers, in alle mogelijke branches, voor wie communicatie van noodzakelijk belang is. Zonder al te veel startkapitaal dienen zij effectief met kostenposten om te gaan.
Lees verder »   1 reactie »
10 maart 2016

Digitaal tijdperk: centrale rol multifunctionals

Ruim twintig procent van de activiteiten van werknemers is gerelateerd aan documentmanagement-taken. Geen wonder dus dat workflow optimalisatie door 67 procent van de ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (MKB) als essentiële factor gezien wordt voor productiviteitsverhoging.
Lees verder »   Reageer »
9 maart 2016

Nederlandse datacentergroei zorgt voor toppositie in Europa

Het gaat goed met de Nederlandse datacenters. De sector is in 2015 wederom fors gegroeid en blijft aan de top in Europa, zo blijkt uit een onderzoeksrapport van het Brits-Amerikaanse vastgoedadviesbureau CBRE.
Lees verder »   1 reactie »
8  9  10  11   ... 28
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 249.86 -0.10 %
Stijgers Dalers
Yatra 5.4  6.3 %
Altice 8.52  5.2 %
Advanced met 39.43  4.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.45  -4.3 %
Brill kon 34.51  -2.8 %
Meer beurs