Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
2 december 2016

Grote kans op datalek door ongebruikte elektronica

Onderzoek van Shred-it toont aan dat de helft van de Nederlandse mkb-ondernemers (50 procent) elektronica die vertrouwelijke informatie bevat minder dan eens per jaar vernietigt.
Lees verder »   1 reactie »
1 december 2016

Hoe veilig zijn uw wachtwoorden eigenlijk?

Wellicht nog relatief onbekend is dat het op 24 november Nationale Check Je Wachtwoorden Dag was. Het kan daarom geen kwaad om aandacht te besteden aan dit initiatief.
Lees verder »   Reageer »
23 november 2016

Bedrijven onderschatten impact cyber-aanvallen

Uit het onderzoek blijkt dat het voorkomen van cyberaanvallen niet de aandacht krijgt die het verdient. Zo blijkt dat 54 procent van de bedrijven onvoldoende is beveiligd tegen cyberrisico's.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2016

Digitize or Die

Bij de vierde editie van de Mercateo Executive Summit in het Berlijnse 'Adagio' kwamen inkoopmanagers van talrijke Europese bedrijven samen.
Lees verder »   Reageer »
21 oktober 2016

Vanaf 2017 alleen nog maar sim-only abonnementen

Als Nederlanders zijn wij dol op alles dat gratis is. Niets voor niets dat telefoonabonnementen met ‘gratis’ smartphones dan ook zo populair waren. Dat telecomaanbieders natuurlijk niet voor niets zomaar telefoons ‘weggaven’, daar dachten we het liefst niet te veel over na.
Lees verder »   1 reactie »
14 oktober 2016

ZZP’er heeft baat bij website

Het hebben van een website levert ZZP’ers jaarlijks heel wat op. Recente cijfers van Onepage.website en Stichting Internet Domeinregistratie (SIDN) tonen aan dat ZZP’ers met een website gemiddeld zeventien opdrachten per jaar binnenhalen en hiermee een extra omzet van  22.500 euro genereren.
Lees verder »   1 reactie »
5 oktober 2016

Mkb-handelsbedrijven vinden automatisering noodzakelijk

Onderzoek van Visma Software toont aan dat 77 procent van de groothandelsbedrijven vindt dat ‘automatisering’ onderdeel moet zijn van het strategisch bedrijfsplan. Dit om hun marktpositie veilig te stellen tegen meer concurrentie, hogere klanteisen, veranderende wet- en regelgeving en prijzen en marges die onder druk blijven staan.
Lees verder »   Reageer »
3 oktober 2016

Één DDoS-aanval kan meer dan 1,4 miljoen euro kosten

Volgens het Corporate IT Security Risks 2016 onderzoek, uitgevoerd door Kaspersky Lab en B2B International, kan een enkele DDoS-aanval een bedrijf meer dan 1,4 miljoen euro kosten, hoewel dat cijfer in grote mate afhangt van de snelheid waarmee de aanslag wordt gedetecteerd.
Lees verder »   Reageer »
22 september 2016

Middelgrote bedrijven hebben minste vertrouwen in beveiliging (klant)data

Vodafone maakt de resultaten bekend van de jaarlijkse MKB ICT Trend Monitor. Overal en altijd verbinding kunnen maken met het bedrijfsnetwerk en mobiel kunnen bellen en gebeld worden in binnen- en buitenland blijven het belangrijkst voor het mkb als het om ICT en telecom gaat.
Lees verder »   Reageer »
7 september 2016

Steeds meer domeinnamen gekoppeld aan eenvoudige website

Ruim 63 procent van de ‘.nl’-domeinnamen is nog steeds ongebruikt. Dit komt neer op circa 3,5 miljoen ongebruikte Nederlandse domeinnamen. Door een toename in het aantal online website builders worden ongebruikte domeinnamen steeds vaker gekoppeld aan eenvoudig vorm te geven websites.
Lees verder »   Reageer »
22 augustus 2016

De vijf nieuwste trends binnen bedrijfssoftware

De digitale wereld verandert snel en er is geen weg meer terug. Als direct gevolg van de huidige economische behoeften en nieuwe technologische ontwikkelingen, heeft het bedrijfsleven een aantal fundamentele veranderingen ondergaan.
Lees verder »   1 reactie »
10 augustus 2016

Digitaliseer uw organisatie in vijf stappen

Minder fysieke opslagruimte door te digitaliseren is voor veel bedrijven een belangrijke efficiencyslag en in de meeste gevallen een goede investering. Digitalisering heeft tal van voordelen, op voorwaarde dat het digitaliseringsproces op een slimme manier wordt aangepakt.
Lees verder »   Reageer »
29 juli 2016

Bedrijven blijven worstelen met cloudbeveiliging

Ondanks het toenemende belang van de cloud voor de bedrijfsvoering, nemen organisaties onvoldoende governance- en beveiligingsmaatregelen om gevoelige gegevens in de cloud te beschermen. Dit blijkt uit het Global Cloud Data Security-onderzoek van Gemalto, waaraan ongeveer 3.500 respondenten deelnamen.
Lees verder »   Reageer »
26 juli 2016

MKB-werknemer wil zakelijke en privégesprekken gescheiden houden

Werk en privé integreren steeds verder. Hoe zich dat vertaalt in persoonlijke telefonische bereikbaarheid van medewerkers in het mkb heeft Multiscope in opdracht van Voiceworks onderzocht. De meerderheid van de medewerkers in het mkb houdt zakelijke en privégesprekken het liefst altijd strikt gescheiden.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 30
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs