Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
10 augustus 2016

Digitaliseer uw organisatie in vijf stappen

Minder fysieke opslagruimte door te digitaliseren is voor veel bedrijven een belangrijke efficiencyslag en in de meeste gevallen een goede investering. Digitalisering heeft tal van voordelen, op voorwaarde dat het digitaliseringsproces op een slimme manier wordt aangepakt.
Lees verder »   Reageer »
29 juli 2016

Bedrijven blijven worstelen met cloudbeveiliging

Ondanks het toenemende belang van de cloud voor de bedrijfsvoering, nemen organisaties onvoldoende governance- en beveiligingsmaatregelen om gevoelige gegevens in de cloud te beschermen. Dit blijkt uit het Global Cloud Data Security-onderzoek van Gemalto, waaraan ongeveer 3.500 respondenten deelnamen.
Lees verder »   Reageer »
26 juli 2016

MKB-werknemer wil zakelijke en privégesprekken gescheiden houden

Werk en privé integreren steeds verder. Hoe zich dat vertaalt in persoonlijke telefonische bereikbaarheid van medewerkers in het mkb heeft Multiscope in opdracht van Voiceworks onderzocht. De meerderheid van de medewerkers in het mkb houdt zakelijke en privégesprekken het liefst altijd strikt gescheiden.
Lees verder »   Reageer »
26 juli 2016

Hoe Kunstmatige Intelligentie het functioneren van bedrijven radicaal verandert

Overal ter wereld komen organisaties bij digitale transformatie voor de grimmige keuze te staan: het is innoveren of doodgaan. Frank Lansink, CEO IPsoft Europa:" Kunstmatige Intelligentie ontzorgt mensen op het gebied van alledaagse taken en stelt organisaties in staat om de creativiteit van mensen op geheel nieuwe wijze te ontketenen."
Lees verder »   Reageer »
19 juli 2016

Importeurs en retailers moeten beter toezien op de veiligheid van opladers

DEKRA adviseert fabrikanten, importeurs en retailers kritischer te kijken naar de veiligheid van batterij-opladers en andere accessoires voor mobiele apparatuur. Uit een test van de NVWA bleek, dat van de 41 onderzochte opladers er twaalf gebreken vertoonden en bij twaalf opladers niet de vereiste veiligheidsdocumentatie verstrekt werd.
Lees verder »   Reageer »
6 juli 2016

Dataverlies kost gemiddeld 517.000 euro per jaar

Organisaties blijken niet goed in staat hun data te beschermen tegen nieuwe dreigingen. Hierdoor ervaren zij economische gevolgen op hun bedrijf, wanneer ze te maken krijgen met dataverlies. Dat blijkt uit de Global Data Protection Index 2016, een onderzoek dat EMC heeft laten uitvoeren in achttien landen waaronder Nederland.
Lees verder »   Reageer »
6 juli 2016

Smart objects is belangrijke game changer, maar adoptie blijft achter

CTB xRM vroeg 140 grote bedrijven in de bouw, techniek en offshore naar trends die hen de meeste kansen bieden. Uit het onderzoek blijkt dat duurzaamheid en alternatieve energie (24 procent) als belangrijkste game changer in de sector wordt gezien.
Lees verder »   1 reactie »
27 juni 2016

Vier op de tien MKB-ers hamsteren gegevens

Ook voor MKB-bedrijven is de race tegen de klok begonnen om tijdig te voldoen aan Europa´s nieuwe General Data Protection Regulation (EU GDPR). Pas nu dringen de problemen werkelijk door, blijkt uit recent onderzoek van informatiemanager Iron Mountain door de consultants van PwC.
Lees verder »   Reageer »
15 juni 2016

Vijf overwegingen bij het kiezen van een Internet of Things-netwerk

Het Internet of Things (IoT) is definitief doorgebroken in het bedrijfsleven. Gartner verwacht dat de uitgaven aan IoT-diensten dit jaar wereldwijd 235 miljard dollar zullen bereiken, een stijging van 22 procent vergeleken met vorig jaar.
Lees verder »   1 reactie »
7 juni 2016

Zzp’er met snel internet behaalt hogere omzet

Zzp'ers met een snellere internetverbinding (100+ mbps) maken gemiddeld meer omzet dan zzp'ers met een lagere downloadsnelheid. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer  onder 1.179 zzp’ers in opdracht van Ziggo.
Lees verder »   3 reacties »
30 mei 2016

Zakelijk rijder blijft appen achter het stuur

Uit onderzoek van KeuzeWeg en VMS | Insight onder 350 zakelijke rijders, blijkt dat het gebruik van de smartphone risicovol is en als stressvol wordt ervaren, maar men blijft toch ‘appen’. Het onderzoek naar smartphonegebruik onder zakelijke rijders is uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Milieu
Lees verder »   Reageer »
26 mei 2016

'Vertrouw niet op de back-up, maar controleer hem´

Back-up-strategieën zijn een volwassen IT-activiteit geworden. In een natuurlijke reflex maakt dat medewerkers gelijk ook slordiger bij het bewaren van documenten. Maar het is een te makkelijke aanname dat we op IT kunnen rekenen om onze verdwenen gegevens te herstellen.
Lees verder »   Reageer »
12 mei 2016

Drie tips voor het kiezen van het juiste business softwarepakket

De meeste ondernemers bekijken vaak extern waar de kansen voor hun onderneming liggen. Daarbij slaan ze een belangrijk intern onderdeel over. De organisatie zelf. Binnen de organisatie liggen namelijk veel kansen met betrekking tot kostenbesparing en efficiënter werken.
Lees verder »   Reageer »
29 april 2016

Voordelen en nadelen van VoIP telefonie

Aan de fysieke telefoon is het vaak niet eens te zien; het verschil tussen een gewone telefoonlijn of een VoIP verbinding. Er zitten echter wel flink verschillen in. VoIP is nieuwer en bied veel voordelen ten opzichte van de ouderwetse lijnen. De voornaamste verschillen uitgelicht door Floris Stokkers van Sales Channel.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 29
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs