Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
30 januari 2017

ZZP’er nalatig met beveiliging internet

ZZP’ers beveiligen het eigen internet onvoldoende. De helft van de ZZP’ers vervangt het wachtwoord van de draadloze internetverbinding nooit. Bovendien heeft de helft van de ZZP’ers wel eens een virus op zijn of haar computer, ondanks dat 90 procent een antivirusprogramma heeft geïnstalleerd.
Lees verder »   Reageer »
26 januari 2017

Onveilige website kost omzet

Zo’n 86 procent van de Nederlandse bedrijfswebsites die privacygevoelige gegevens verwerken, heeft de beveiliging daarvan onvoldoende op orde. Naast veiligheidsrisico’s voor sitebezoekers, dreigen ondernemers hierdoor steeds meer omzet mis te lopen.
Lees verder »   Reageer »
19 januari 2017

Consumenten bewuster van online beveiligingsrisico’s...

Gemalto publiceert de onderzoeksresultaten van het 2016 Data Breaches and Customer Loyalty rapport. Hierin wordt duidelijk dat consumenten wereldwijd de verantwoordelijkheid van de bescherming van hun persoonlijke gegevens vooral leggen bij de organisaties die hun gegevens in handen hebben en niet bij henzelf.
Lees verder »   Reageer »
11 januari 2017

Zzp’er neemt gevaren openbare WiFi-netwerken voor lief

89,9 procent van de zzp’ers zegt zich bewust te zijn van de gevaren van openbare WiFi-netwerken in bijvoorbeeld café’s, restaurants en flexwerkplekken. Toch maakt 56 procent wel regelmatig gebruik van deze netwerken.
Lees verder »   Reageer »
3 januari 2017

Zakelijke gebruiksvoorwaarden mobiele devices: verplichte kost voor bedrijven

Een zakelijke smartphone wordt door werknemers al snel als persoonlijk bezit beschouwd. Dat is niet zo vreemd volgens Su Kent, Product Marketing Manager bij Snow Software, want privé en zakelijk loopt steeds meer door elkaar.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2016

Drie AI trends voor 2017

2017 wordt het jaar waarin kunstmatige intelligentie, ofwel Artificial Intelligence (AI) definitief doorbreekt. De toepasbaarheid van big data heeft ertoe geleid dat de ontwikkelingen op het gebied van AI een enorme vlucht hebben genomen.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2016

Trends in zakelijke communicatie

Technologische ontwikkelingen hebben een enorme invloed op de manier waarop we communiceren. Ook op zakelijk gebied verandert er veel, zowel in de interne als de externe communicatie.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2016

#cloudvrees: aanzienlijk kennis-gat bedrijven

NFON heeft in samenwerking met techconsult bedrijven uit verschillende sectoren, van verschillende grootte en bedrijfstype in Nederland gevraagd in hoeverre ze zich al in cloud-technologie hebben verdiept, deze technologieën al gebruiken of welke twijfel er bestaat omtrent het gebruik van cloud-technologie. 
Lees verder »   Reageer »
21 december 2016

De acht trends voor werkplekbeheer in 2017

Wat zijn de werkplekbeheertrends voor volgend jaar? In dit artikel vertelt Oliver Bendig, CEO van Matrix42, alles over de acht belangrijkste ontwikkelingen voor bedrijven in 2017.
Lees verder »   Reageer »
16 december 2016

Nieuwe Europese telecomregels uitgelekt, grote impact bedrijfsleven

Een deze week uitgelekte conceptversie van de e-Privacy verordening, de Europese Telecommunicatiewet, laat ingrijpende veranderingen zien ten opzichte van de huidige wet, die uit 2002 stamt.
Lees verder »   Reageer »
9 december 2016

Bedrijven elke 40 seconden slachtoffer van ransomware

In 2016 nam het aantal ransomware-aanvallen op het bedrijfsleven met een factor drie toe: van elke twee minuten een aanval in januari tot elke 40 seconden een aanval in oktober. Voor individuele gebruikers steeg de snelheid van elke twintig seconden tot elke tien seconden.
Lees verder »   Reageer »
2 december 2016

Grote kans op datalek door ongebruikte elektronica

Onderzoek van Shred-it toont aan dat de helft van de Nederlandse mkb-ondernemers (50 procent) elektronica die vertrouwelijke informatie bevat minder dan eens per jaar vernietigt.
Lees verder »   1 reactie »
1 december 2016

Hoe veilig zijn uw wachtwoorden eigenlijk?

Wellicht nog relatief onbekend is dat het op 24 november Nationale Check Je Wachtwoorden Dag was. Het kan daarom geen kwaad om aandacht te besteden aan dit initiatief.
Lees verder »   Reageer »
23 november 2016

Bedrijven onderschatten impact cyber-aanvallen

Uit het onderzoek blijkt dat het voorkomen van cyberaanvallen niet de aandacht krijgt die het verdient. Zo blijkt dat 54 procent van de bedrijven onvoldoende is beveiligd tegen cyberrisico's.
Lees verder »   Reageer »
7  8  9  10   ... 30
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs