Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
20 april 2017

Wat zijn de aandachtspunten bij het aanschaffen van helpdesk software?

Klanten doen steeds meer online. In Nederland gebruikt 98 procent van de mensen van vijftien jaar en ouder het internet. Uit het onderzoek van Ecommerce Europa blijkt dat 93 procent van die internetgebruikers in Nederland weleens een online aankoop heeft gedaan.
Lees verder »   Reageer »
20 april 2017

5500 datalekmeldingen: waar gaat het mis?

Een jaar na de invoering van de meldplicht datalekken maakte de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) eind 2016 de balans op: ruim 5.500 meldingen in krap een jaar tijd. Een groot deel van die meldingen was te voorkomen geweest.
Lees verder »   Reageer »
20 april 2017

Bedrijven laten telefoons vaker repareren

Het gebruik van een zakelijke telefoon is binnen bedrijven onmisbaar. Bij intensief gebruik komt het helaas nog wel eens voor dat een telefoon beschadigd raakt, en wel zodanig dat het toestel niet meer te gebruiken is.
Lees verder »   Reageer »
12 april 2017

MKB in problemen door lijnkaping

MKB’ers in Nederland zijn de laatste tijd steeds vaker de dupe van slamming van hun telefooncontracten. Dat is extra pijnlijk, omdat ze hard werken, weinig mopperen en over het algemeen alert zijn op bonafide praktijken.
Lees verder »   1 reactie »
7 april 2017

Bedrijven doen nog te weinig aan digitale veiligheid

Succesvolle cyberaanvallen, hacks en digitale lekken zijn regelmatig in het nieuws. De Cyber Security Raad (CSR) constateert dat het Nederlandse bedrijfsleven nog te weinig doet aan digitale veiligheid, terwijl het wél verplicht is.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2017

Domeinnamen: kapers en fraudeurs

Nederland ziet het aantal domeinkapingen groeien. Ook domeinnaamfraude en typosquatting blijft voor veel ondernemers een doorn in het oog. Bedrijven lopen hierdoor jaarlijks veel schade op, maar ook de consument is hier het slachtoffer van.
Lees verder »   Reageer »
22 maart 2017

Privacy: wat mag wel en wat mag absoluut niet?

Ondernemers van nu hebben vandaag de dag allemaal wel een website. Handig, want zo wordt u snel gevonden door potentiële klanten. Een contactformulier is daarom misschien wel het belangrijkste onderdeel van een website.
Lees verder »   2 reacties »
21 maart 2017

Zzp’er tevreden over telefonie provider

Ruim 95 procent van de zzp’ers geeft aan tevreden te zijn met zijn of haar telefonie provider. Vooral op betrouwbaarheid scoren providers bij zzp’ers bijzonder goed: 96,1 procent geeft aan tevreden te zijn over de betrouwbaarheid van hun provider.
Lees verder »   Reageer »
17 maart 2017

Softwaregebruik brengt onnodig miljoenenrisico mee

Sinds 2001 zijn de bedrijfsuitgaven aan software met 80 procent gestegen, volgens recente cijfers van het CBS. Toch is bij het grootste deel van de Nederlandse bedrijven niet bekend hoeveel kosten er precies met software gemoeid zijn.
Lees verder »   Reageer »
15 maart 2017

Eerste grootschalige blockchain oplossing in de logistieke sector

IBM en Maersk hebben aangekondigd samen te werken aan een nieuwe blockchain oplossing die het papierwerk rondom de wereldwijde supplychain digitaliseert.
Lees verder »   Reageer »
22 februari 2017

Internetbellen verovert zakelijke markt

De totale omzet in de zakelijke telecommarkt daalde in de afgelopen twee jaar met 9,5 procent. ABN AMRO verwacht dat deze omzetdaling doorzet: met zo'n vier procent per jaar. Dat is een grotere krimp dan in de totale telecommarkt, die ongeveer twee procent per jaar daalt.
Lees verder »   Reageer »
16 februari 2017

De meest gemaakte fouten met back-up en disaster recovery

Diverse onderzoeksbureaus claimen dat downtime inmiddels het belangrijkste aandachtspunt is voor IT-afdelingen. Hiermee heeft downtime security ingehaald. Ook KPN Security Services zag in 2016 een toename in het aantal uitwijktesten.
Lees verder »   Reageer »
16 februari 2017

DDoS-aanvallen steeds vaker specifiek gericht op retail

Akamai Technologies presenteert zijn State of the Internet Security-rapport voor Q4 2016. "Tijdens het derde kwartaal van afgelopen jaar zagen we dat het Mirai-botnet onveilige Internet of Things-apparaten gebruikte voor het genereren van een aanzienlijke hoeveelheid DDoS-verkeer."
Lees verder »   Reageer »
15 februari 2017

Extra oplader op kantoor houdt ondernemers flexibel

We surfen, chatten en bellen met onze smartphone, waardoor de accuduur nogal eens te wensen overlaat. De laatste tijd kopen steeds meer ondernemers een extra oplader voor op kantoor, waardoor ze hun flexibiliteit kunnen behouden en de smartphone altijd is opgeladen.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 29
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs