Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
24 juli 2017

Ondernemers hebben kortere werkweek door automatiseringssoftware

Het gebruik van automatiseringssoftware door ondernemers zorgt ervoor dat hun werkweek gemiddeld bijna vier uur korter wordt in vergelijking met ondernemers die geen gebruik maken van procesautomatisering.
Lees verder »   Reageer »
19 juli 2017

Slechte IT-prestaties kosten miljarden

Onderzoek in opdracht van Epson heeft een reeks van tekortkomingen aangetoond in de manier waarop IT en afdruktechnologie worden beheerd en gebruikt binnen Nederlandse bedrijven.
Lees verder »   Reageer »
14 juli 2017

Bedrijven twijfelen aan veiligheid van gegevens

94 procent van de bedrijven gelooft dat perimeterbeveiliging (beveiliging van netwerkrand) een effectieve manier is om kwaadwillenden buiten het netwerk te houden. Echter, 65 procent is er niet zeker van dat hun gegevens beschermd zijn tijdens een datalek.
Lees verder »   Reageer »
11 juli 2017

Vier tips om zakelijke data te beschermen tegen onbeveiligde toegang

Ik ga op vakantie en neem mee: zonnebril, zwemkleding en… mijn zakelijke laptop en smartphone. Schrik niet: steeds meer werknemers kunnen op vakantie de verleiding niet weerstaan om hun laptop open te klappen of hun smartphone te ontgrendelen.
Lees verder »   Reageer »
6 juli 2017

'Softwareleveranciers moeten meebetalen aan boete GDPR'

86 procent van het bedrijfsleven vindt dat softwareleveranciers na invoering van de General Data Protection Regulation, oftewel GDPR, moeten meebetalen aan boetes als zij hier direct of indirect debet aan zijn.
Lees verder »   Reageer »
4 juli 2017

Europese privacywet zegt MKB vrijwel niets

Zes op de tien mkb-bedrijven zijn er niet van op de hoogte dat ze over elf maanden moeten voldoen aan nieuwe Europese privacywetgeving die tot enorme boetes kan leiden. Dat blijkt uit een peiling door MKB Servicedesk onder 3.200 bedrijven. Die noemen de voorlichting door de overheid slecht tot heel slecht.
Lees verder »   Reageer »
30 juni 2017

Gehackt door Petya? Laat uw cybersecurity leverancier mee betalen

SentinelOne maakt de technische details bekend over de ransomware Petya/NotPetya en stelt dat de verantwoordelijkheid van overlast mede bij leveranciers ligt, omdat zij veelal te gemakkelijk een vals gevoel van veiligheid suggereren.
Lees verder »   Reageer »
29 juni 2017

Bedrijfsleven halverwege digitale transitie

In het Nederlandse bedrijfsleven is de helft van de bedrijfsprocessen gedigitaliseerd, in totaal 54 procent. In grote bedrijven verlopen meer processen digitaal (62 procent) dan in het mkb (52 procent).
Lees verder »   Reageer »
28 juni 2017

Mobiele ransomware: een groeiende dreiging

Cybercriminelen achter mobiele ransomware zijn hun aanvallen aan het richten op welvarende landen. Ontwikkelde markten hebben niet alleen een hoger inkomstenniveau, maar ook een meer geavanceerde en op ruimere schaal gebruikte mobiele en e-betalingsinfrastructuur.
Lees verder »   1 reactie »
27 juni 2017

Tool brengt roamingkosten buiten de EU in kaart

De EU schafte deze maand de roamingkosten af, waardoor iedereen voortaan gewoon vanuit zijn abonnement overal kan internetten. Er zitten helaas wel een aantal haken en ogen aan en buiten de EU gelden de regels niet.
Lees verder »   Reageer »
23 juni 2017

Vijf voordelen van het koppelen van bedrijfssoftware

Ondernemers zijn continu verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd. Door slim te ondernemen kunt u de concurrenten voor zijn. Eén van de manieren waarmee om slimmer te werken is bedrijfssoftware in de cloud.
Lees verder »   Reageer »
23 juni 2017

Hoe kiest u de beste cloud-oplossing voor uw organisatie?

Data uitbesteden aan een derde partij was een paar jaar geleden nog ondenkbaar. Momenteel zijn er veel organisaties die hun IT-systemen uitbesteden aan een externe cloud-dienstverlener. Maar met het enorme aanbod op de markt zien organisaties al snel door de bomen het bos niet meer.
Lees verder »   Reageer »
19 juni 2017

Afschaffing roamingtarieven leidt niet tot lagere kosten

Het afschaffen van roamingtarieven binnen de EU leidt niet automatisch tot lagere belkosten of besparingen voor bedrijven. Bellen naar het buitenland wordt niet goedkoper maar soms zelfs duurder.
Lees verder »   Reageer »
16 juni 2017

Datacentermarkt regio Amsterdam groeit met 30 procent

De Dutch Datacenter Association (DDA) presenteert deze week het rapport ‘State of the Dutch Data Centers 2017 - Room for Growth’ over de actuele stand van zaken in de Nederlandse datacenter sector.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 30
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs