Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
4 mei 2017

ICT-beslissers MKB kiezen massaal voor de cloud

Paessler AG maakt de resultaten bekend van een onderzoek onder meer dan 2.000 ICT-beslissers wereldwijd. Dit onderzoek brengt in kaart hoe zij over cloud computing denken en hoe ze de cloud inzetten om tegemoet te komen aan de eisen van het veranderende bedrijfsklimaat.
Lees verder »   Reageer »
2 mei 2017

Verouderde applicaties struikelblok digitale transformatie in retail

Verouderde applicaties in de IT-omgeving van retailers vormen een struikelblok in de digitale transformatie. Iedere vernieuwing wordt hierdoor een steeds grotere uitdaging en de beheerslast neemt alsmaar verder toe.
Lees verder »   Reageer »
20 april 2017

Wat zijn de aandachtspunten bij het aanschaffen van helpdesk software?

Klanten doen steeds meer online. In Nederland gebruikt 98 procent van de mensen van vijftien jaar en ouder het internet. Uit het onderzoek van Ecommerce Europa blijkt dat 93 procent van die internetgebruikers in Nederland weleens een online aankoop heeft gedaan.
Lees verder »   Reageer »
20 april 2017

5500 datalekmeldingen: waar gaat het mis?

Een jaar na de invoering van de meldplicht datalekken maakte de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) eind 2016 de balans op: ruim 5.500 meldingen in krap een jaar tijd. Een groot deel van die meldingen was te voorkomen geweest.
Lees verder »   Reageer »
20 april 2017

Bedrijven laten telefoons vaker repareren

Het gebruik van een zakelijke telefoon is binnen bedrijven onmisbaar. Bij intensief gebruik komt het helaas nog wel eens voor dat een telefoon beschadigd raakt, en wel zodanig dat het toestel niet meer te gebruiken is.
Lees verder »   Reageer »
12 april 2017

MKB in problemen door lijnkaping

MKB’ers in Nederland zijn de laatste tijd steeds vaker de dupe van slamming van hun telefooncontracten. Dat is extra pijnlijk, omdat ze hard werken, weinig mopperen en over het algemeen alert zijn op bonafide praktijken.
Lees verder »   1 reactie »
7 april 2017

Bedrijven doen nog te weinig aan digitale veiligheid

Succesvolle cyberaanvallen, hacks en digitale lekken zijn regelmatig in het nieuws. De Cyber Security Raad (CSR) constateert dat het Nederlandse bedrijfsleven nog te weinig doet aan digitale veiligheid, terwijl het wél verplicht is.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2017

Domeinnamen: kapers en fraudeurs

Nederland ziet het aantal domeinkapingen groeien. Ook domeinnaamfraude en typosquatting blijft voor veel ondernemers een doorn in het oog. Bedrijven lopen hierdoor jaarlijks veel schade op, maar ook de consument is hier het slachtoffer van.
Lees verder »   Reageer »
22 maart 2017

Privacy: wat mag wel en wat mag absoluut niet?

Ondernemers van nu hebben vandaag de dag allemaal wel een website. Handig, want zo wordt u snel gevonden door potentiële klanten. Een contactformulier is daarom misschien wel het belangrijkste onderdeel van een website.
Lees verder »   2 reacties »
21 maart 2017

Zzp’er tevreden over telefonie provider

Ruim 95 procent van de zzp’ers geeft aan tevreden te zijn met zijn of haar telefonie provider. Vooral op betrouwbaarheid scoren providers bij zzp’ers bijzonder goed: 96,1 procent geeft aan tevreden te zijn over de betrouwbaarheid van hun provider.
Lees verder »   Reageer »
17 maart 2017

Softwaregebruik brengt onnodig miljoenenrisico mee

Sinds 2001 zijn de bedrijfsuitgaven aan software met 80 procent gestegen, volgens recente cijfers van het CBS. Toch is bij het grootste deel van de Nederlandse bedrijven niet bekend hoeveel kosten er precies met software gemoeid zijn.
Lees verder »   Reageer »
15 maart 2017

Eerste grootschalige blockchain oplossing in de logistieke sector

IBM en Maersk hebben aangekondigd samen te werken aan een nieuwe blockchain oplossing die het papierwerk rondom de wereldwijde supplychain digitaliseert.
Lees verder »   Reageer »
22 februari 2017

Internetbellen verovert zakelijke markt

De totale omzet in de zakelijke telecommarkt daalde in de afgelopen twee jaar met 9,5 procent. ABN AMRO verwacht dat deze omzetdaling doorzet: met zo'n vier procent per jaar. Dat is een grotere krimp dan in de totale telecommarkt, die ongeveer twee procent per jaar daalt.
Lees verder »   Reageer »
16 februari 2017

De meest gemaakte fouten met back-up en disaster recovery

Diverse onderzoeksbureaus claimen dat downtime inmiddels het belangrijkste aandachtspunt is voor IT-afdelingen. Hiermee heeft downtime security ingehaald. Ook KPN Security Services zag in 2016 een toename in het aantal uitwijktesten.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 28
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs