Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
4 december 2017

Retailers geven klantervaring een impuls met IoT

Winkeliers en retailers zien hun winstgevendheid toenemen door de inzet van IoT in hun organisaties. IoT voor monitoring, onderhoud en locatie gebaseerde services zorgt ook voor een betere klantervaring.
Lees verder »   Reageer »
23 november 2017

Vijf tips voor eenzame systeembeheerders

Systeembeheerders hebben het niet makkelijk, zeker niet wanneer zij in hun eentje de ICT-afdeling van een bedrijf vormen. Er is niemand om ze te helpen, en zonder ondersteuning is het soms knap lastig om alle ICT-taken uit te voeren en daarnaast ook nog bezig te zijn met verandermanagement.
Lees verder »   Reageer »
21 november 2017

Dreigingsvoorspellingen voor 2018

Het komende jaar zal de wereld er getuige van zijn dat legitieme software wordt geïnfecteerd door groepen die zich richten op ruimere slachtofferprofielen en grotere regio’s, met het bijkomende verschijnsel dat dergelijke aanvallen moeilijker te herkennen én beperken zijn.
Lees verder »   Reageer »
17 november 2017

Nieuwe website? Werk aan uw vindbaarheid

Marketing is de afgelopen decennia door de opkomst van internet ingrijpend veranderd. Een van de meest belangrijke zaken nu is de online presentatie van uw bedrijf. Via dit kanaal wordt uw bedrijf immers door de meeste potentiële klanten gevonden nu.
Lees verder »   Reageer »
19 oktober 2017

Waarom nemen organisaties security nog steeds niet serieus?

Volgens het Openbaar Ministerie heeft over vijf jaar 50 procent van onze criminaliteit met cybercrime te maken. Nu al zorgen cybercriminelen voor meer overlast dan fietsendieven. Een duidelijke trendbreuk. Hoe komt het dan toch dat investeringen in degelijke ICT-beveiliging nog altijd achterblijven?
Lees verder »   Reageer »
17 oktober 2017

Sleepwet komt er, hoe u als burger zelf uw privacy kunt beschermen

Op 1 januari 2018 treedt de hernieuwde ‘Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten’ in werking, ook wel ‘de sleepwet’ genoemd. Deze wet behelst dat inlichtingendiensten op grote schaal informatie mogen aftappen, ook van personen die niet verdacht worden van een misdrijf.
Lees verder »   Reageer »
16 oktober 2017

Slechts veertien procent van het bedrijfsleven heeft gedefinieerde IoT-strategie

Slechts veertien procent van het bedrijfsleven heeft een gedefinieerde IoT-strategie. Dit komt voort uit het feit dat 58 procent van het bedrijfsleven veruit de meeste data die door IoT worden gegenereerd als irrelevant beschouwd.
Lees verder »   Reageer »
13 oktober 2017

Eén op de drie Nederlanders maakt smartphone bijna nooit schoon

Regelmatig handen wassen wordt ons van jongs af aan geleerd. Maar hoe schoon zijn uw handen eigenlijk nog nadat ueen berichtje hebt getypt op uw mobiele telefoon? Niet iedereen realiseert zich dat mobiele telefoons een broeinest van bacteriën zijn.
Lees verder »   Reageer »
9 oktober 2017

Vier tips voor een stabiele verbinding met de cloud

Werken in de cloud wordt steeds populairder. SaaS-oplossingen zoals Slack nemen een vlucht, maar ook pakketten zoals Exact zijn online beschikbaar. Daarnaast wordt steeds meer software gehost bij Amazon AWS en Microsoft Azure.
Lees verder »   Reageer »
3 oktober 2017

Nederlander nonchalant met cybersecurity op werk

Nederlanders maken zich op het werk een stuk minder zorgen over cybersecurity dan thuis. Slechts een op de vijf werkende Nederlanders (21 procent) maakt zich zorgen over digitale veiligheid op werk, terwijl bijna de helft van de Nederlanders (46 procent) bezorgd is over de digitale veiligheid thuis.
Lees verder »   Reageer »
2 oktober 2017

Een derde van aanvallen op ICS-computers was bij productiebedrijven

Gedurende de eerste helft van het jaar zijn productiebedrijven het meest vatbaar gebleken voor aanvallen: ICS-computers binnen dergelijke bedrijven maken ongeveer één derde uit van alle aangevallen systemen.
Lees verder »   Reageer »
26 september 2017

Bedrijven betaalden ransomwarehackers vorig jaar ruim 250 miljoen euro

Datto publiceert de tweede editie van zijn jaarlijkse State of the Channel Ransomware Report.  99 procent van de managed service providers (MSP’s) voorspelt dat het aantal aanvallen de komende twee jaar licht toeneemt.
Lees verder »   Reageer »
1 september 2017

Tekortschieten aanpak gegevensbeveiliging mkb kost miljoenen

De MKB Banenmonitor liet deze maand zien dat een deel van het mkb groei doormaakt als banenmotor. Ook recent gepubliceerde groeicijfers laten zien dat het bedrijfsleven weer op volle toeren draait en de werkgelegenheid weer flink groeit.
Lees verder »   Reageer »
25 augustus 2017

De IT’er kan naar huis (soms dan)

Hoewel de IT-afdeling voor veel bedrijven van onmisbare waarde is, ligt dat bij kleinere ondernemingen soms anders.
Lees verder »   2 reacties »
1  2  3  4  5   ... 31
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken