Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
18 februari 2011

Acht tips voor het kiezen van uw nieuwe hostingprovider

Het klinkt makkelijker dan het is, de juiste hostingprovider vinden. Maar ja, of het nu gaat om dedicated servers, colocatie of cloud-diensten, het inrichten van een kwalitatief hoogwaardige internet infrastructuur is voor de meeste bedrijven inmiddels aan de orde van de dag.
Lees verder »   Reageer »
15 februari 2011

MKB ligt plat als computer crasht

Als de ICT binnen het bedrijf uitvalt, ligt de zaak ook plat. Dat geldt tenminste voor een kwart van de MKB-bedrijven, zo blijkt uit onderzoek van UNIT4 onder 1.000 Nederlandse MKB’ers.
Lees verder »   Reageer »
9 februari 2011

Check uw telefoonrekening!

Meer dan 30 procent van de telecomrekeningen binnen het MKB klopt niet. Er bestaat derhalve de kans van één op drie dat de rekening die u ontvangt onjuist en te hoog is.  Hoe zit dat met die van u?
Lees verder »   1 reactie »
4 februari 2011

Ondernemer is positief over sociale media

Sociale media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter worden steeds belangrijker voor ondernemers. Driekwart van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf is er actief, om te netwerken en om het eigen bedrijf onder de aandacht te brengen. 
Lees verder »   Reageer »
27 januari 2011

Website accountant bevestigt stoffig imago

De vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de websites van accountantskantoren schiet ernstig tekort. Accountants kunnen niet alleen een verbeteringsslag maken ten aanzien van het gebruikersgemak maar uit onderzoek blijkt ook dat slechts een enkeling gebruik maakt van social media.
Lees verder »   Reageer »
26 januari 2011

Winkelgebieden veiliger door sms-alerts

In 2010 verstuurden winkeliers in Nederland ruim 10.000 sms-alerts om elkaar te waarschuwen bij calamiteiten in hun winkelgebied. Ruim de helft van de sms-alerts bevatte een waarschuwing voor verdachte personen of vals geld.
Lees verder »   Reageer »
21 januari 2011

Maak gratis kennis met ‘Het Nieuwe Werken’

De tweede pilot Digitale Mobiliteit is van start gegaan. Ondernemers uit Amsterdam en 36 omliggende gemeenten kunnen zich inschrijven om kosteloos kennis te maken met ‘Het Nieuwe Werken’.
Lees verder »   Reageer »
13 januari 2011

Bedrijf verdient - ondanks boete - bijna vijftien miljoen met sms'en

De OPTA heeft SD&P Interactive een boete van maar liefst 550.000 euro opgelegd voor het versturen van ongevraagde sms'jes waarvoor de ontvangers zich bovendien niet af konden melden. 
Lees verder »   2 reacties »
13 januari 2011

Vijf aanbevelingen om u voor te bereiden op calamiteiten

Hoe gaan kleine en middelgrote ondernemingen en hun klanten om met onverwachte calamiteiten? Symantec Corp. deed onderzoek. Uit hun MKB Disaster Preparedness-onderzoek 2011 blijkt dat - ondanks het risico dat het MKB loopt -  disaster preparedness pas prioriteit krijgt nadat zich een calamiteit heeft voorgedaan.
Lees verder »   Reageer »
11 januari 2011

Freelance ICT-ers wacht goed 2011

De interim ICT-markt is in 2010 langzaam maar structureel verbeterd, zo blijkt uit de IT-Contracts Flex-index. Deze marktmonitor toont aan dat de inzet van zelfstandige ICT-specialisten afgelopen jaar substantieel meer gevraagd werd dan in 2009.
Lees verder »   Reageer »
3 januari 2011

Verdeel uw sociale contacten in vier groepen

Met de opkomst van sociale netwerken als Facebook en LinkedIn is het makkelijker (en sneller!) dan ooit om een netwerk op te bouwen. Toch heeft u weinig aan honderden connecties als ze niet verder gaan dan u te accepteren als connectie.
Lees verder »   Reageer »
24 december 2010

Digitaal boekhouden is nog niet standaard voor ondernemer

Meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers houdt zijn boekhouding nog altijd bij middels spreadsheets en tekstverwerkingsprogramma’s. Slechts 47 procent maakt gebruik van (online) boekhoudsoftware.
Lees verder »   Reageer »
21 december 2010

MKB ziet steeds meer in online computing

Er is steeds meer behoefte aan flexibel werken, veilige opslag van data en het gemak van een externe ICT dienstverlener. Mede door de crisis is hier echter minder budget voor beschikbaar. MKB’ers zoeken dus ook naar een voordelige oplossing. Online computing bijvoorbeeld.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2010

Hoe is het met uw it-veiligheid gesteld?

Symantec daagt kleine bedrijven uit om hun beveiliging te meten aan andere organisaties. Dit kan met de Symantec Small Business Check-up. Hiermee test u uw bedrijf gratis op zwakke plekken in de it-beveiliging.
Lees verder »   Reageer »
29  30   ... 31
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken