Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
19 mei 2011

Vrouwelijke ondernemer kan niet meer zonder social media

Social media zijn niet meer weg te denken uit het leven van de Nederlandse zakenvrouw. Het is een uitstekend middel om te acquireren en voor het onderhouden van haar zakelijke netwerk zijn social media zelfs onmisbaar.
Lees verder »   Reageer »
22 april 2011

Ondernemer doet het goed op sociale media

Een derde van de ondernemers die aanwezig zijn op sociale media, doet dit met een omzetdoelstelling in hun achterhoofd. 60 procent van deze ondernemers realiseert deze doelstelling ook daadwerkelijk en zag de omzet met gemiddeld twaalf procent stijgen dankzij sociale media.
Lees verder »   Reageer »
20 april 2011

MKB opereert steeds vaker in de cloud

Maar liefst 41 procent van de Nederlandse MKB-bedrijven maakt gebruik van cloud computing. Dit blijkt uit Europees onderzoek van VMware Inc. Op Europees niveau ligt het percentage van MKB-bedrijven dat al een deel van hun infrastructuur of applicaties in de cloud heeft staan, rond de 60 procent.
Lees verder »   Reageer »
15 april 2011

Drie tips om uw pc te beschermen tegen uw kinderen

Eén op de vijf ondernemers laat zijn kinderen weleens spelen op de zakelijke computer. En dat gaat nogal eens mis: in ruim vijftien procent van die keren brengt het kind schade toe aan de computer.
Lees verder »   Reageer »
22 maart 2011

Ondernemers zijn fervente online shoppers

Ondernemers blijken buitengewoon actieve internetshoppers te zijn. 77 procent van hen doet vaak online inkopen. Dat komt naar voren uit een poll van Ondernemer.nl.
Lees verder »   Reageer »
14 maart 2011

Nu ook mobiel parkeren met uw smartphone

U gebruikt uw smartphone al om te bellen, mailen en navigeren. En nu kunt u er ook mee parkeren. Dankzij de Park-line app. U installeert de app, start hem op zodra u parkeert, bevestigt de parkeerzone en staat direct betaald geparkeerd. Bij terugkomst stopt u de parkeeractie met één druk op de knop.
Lees verder »   Reageer »
28 februari 2011

Ondernemer voelt steeds meer voor het nieuwe werken

Het animo onder ondernemers voor flexibel en mobiel werken is gedurende het afgelopen anderhalf jaar vrijwel verdubbeld van 8,4 procent naar 16,6 procent. Deze stijging wordt mede gedreven door de eigen, persoonlijke ervaring van directeuren, eigenaren en beslissers met mobiele technologie.
Lees verder »   2 reacties »
18 februari 2011

Acht tips voor het kiezen van uw nieuwe hostingprovider

Het klinkt makkelijker dan het is, de juiste hostingprovider vinden. Maar ja, of het nu gaat om dedicated servers, colocatie of cloud-diensten, het inrichten van een kwalitatief hoogwaardige internet infrastructuur is voor de meeste bedrijven inmiddels aan de orde van de dag.
Lees verder »   Reageer »
15 februari 2011

MKB ligt plat als computer crasht

Als de ICT binnen het bedrijf uitvalt, ligt de zaak ook plat. Dat geldt tenminste voor een kwart van de MKB-bedrijven, zo blijkt uit onderzoek van UNIT4 onder 1.000 Nederlandse MKB’ers.
Lees verder »   Reageer »
9 februari 2011

Check uw telefoonrekening!

Meer dan 30 procent van de telecomrekeningen binnen het MKB klopt niet. Er bestaat derhalve de kans van één op drie dat de rekening die u ontvangt onjuist en te hoog is.  Hoe zit dat met die van u?
Lees verder »   1 reactie »
4 februari 2011

Ondernemer is positief over sociale media

Sociale media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter worden steeds belangrijker voor ondernemers. Driekwart van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf is er actief, om te netwerken en om het eigen bedrijf onder de aandacht te brengen. 
Lees verder »   Reageer »
27 januari 2011

Website accountant bevestigt stoffig imago

De vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de websites van accountantskantoren schiet ernstig tekort. Accountants kunnen niet alleen een verbeteringsslag maken ten aanzien van het gebruikersgemak maar uit onderzoek blijkt ook dat slechts een enkeling gebruik maakt van social media.
Lees verder »   Reageer »
26 januari 2011

Winkelgebieden veiliger door sms-alerts

In 2010 verstuurden winkeliers in Nederland ruim 10.000 sms-alerts om elkaar te waarschuwen bij calamiteiten in hun winkelgebied. Ruim de helft van de sms-alerts bevatte een waarschuwing voor verdachte personen of vals geld.
Lees verder »   Reageer »
21 januari 2011

Maak gratis kennis met ĎHet Nieuwe Werkení

De tweede pilot Digitale Mobiliteit is van start gegaan. Ondernemers uit Amsterdam en 36 omliggende gemeenten kunnen zich inschrijven om kosteloos kennis te maken met ‘Het Nieuwe Werken’.
Lees verder »   Reageer »
27  28   ... 29
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs