Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
8 februari 2018

Kwart organisaties treft geen maatregelen ter bewustwording van cybercrime

Op Safer Internet Day blijkt dat maar liefst 27 procent van de organisaties geen maatregelen heeft getroffen om werknemers bewust te maken van cybercrime. Dit gebrek aan maatregelen brengt ernstige risico’s met zich mee.
Lees verder »   Reageer »
6 februari 2018

Bitcoinhype veroorzaakt goudkoorts onder cybercriminelen

Cybercriminelen storten zich massaal op cryptomunten. Zij hebben diverse technieken en tools ontwikkeld om mensen op te lichten die handelen in de populaire cryptovaluta. Digital Shadows onderzocht de meest gebruikte technieken.
Lees verder »   Reageer »
31 januari 2018

Meerdere kwetsbaarheden in bedrijfssoftware voor licentiebeheer

ICS CERT onderzoekers van Kaspersky Lab hebben een aantal ernstige kwetsbaarheden aangetroffen in het licentiebeheersysteem Hardware Against Software Piracy (HASP), dat veel wordt toegepast in bedrijfs- en ICS-omgevingen om software onder licentie te activeren.
Lees verder »   Reageer »
26 januari 2018

Vijf voorspellingen die de IT-wereld op zijn kop gaan zetten

De digitale revolutie ligt achter ons. Dit tijd van evolutie is aangebroken. Equinix signaleert vijf trends die het komende jaar de wereld veranderen en digitale transformatie verder uitkristalliseren. De voorspellingen zijn gebaseerd op datagadreven inzichten in de digitale Economie.
Lees verder »   Reageer »
25 januari 2018

Aan de slag met cybersecurity

Veel bedrijven hebben hun digitale beveiliging niet op orde. Naar schatting kost cybercriminaliteit de Nederlandse ondernemers zo’n tien miljard per jaar. Zeker mkb’ers hebben nog flink wat werk te verzetten om hun weerbaarheid te vergroten.
Lees verder »   Reageer »
23 januari 2018

Zakelijke apps die u meer succes gaan brengen

Een smartphone kan tegenwoordig met recht een echte zakcomputer genoemd worden. Steeds sterkere processors, grotere en duidelijkere beeldschermen, goede camera’s, snelle en vaak onbeperkte toegang tot internet: het heeft allemaal bijgedragen aan de groeiende populariteit van smartphones.
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2018

Één op de drie industriële bedrijven werkt met verouderde ERP-software

Maar liefst 36 procent van de financieel eindverantwoordelijken geeft aan dat hun ERP-pakket verouderd is. Onder hen is verder slechts hetzelfde percentage te spreken over de functionaliteiten die de software biedt. Dit is fors lager dan de gemiddelde tevredenheid onder alle medewerkers (70 procent).
Lees verder »   Reageer »
11 januari 2018

Een kwetsbare wereld: gerichte aanvallen op de radar van industriële organisaties

Van de industriële bedrijven die hebben deelgenomen aan de IT Security Risks Survey heeft ruim een kwart in 2017 te maken gehad met een cyberaanval. Van de vele varianten blijkt de gerichte aanval, verontrustend genoeg, de snelst groeiende.
Lees verder »   Reageer »
21 december 2017

Sterke stijging impersonatieaanvallen

Cybercriminelen gebruiken steeds vaker impersonatietechnieken voor het omzeilen van e-mailbeveiligingssystemen. Dat blijkt uit het Email Security Risk Assessment (ESRA)-rapport van Mimecast, specialist op het gebied van e-mailsecurity en -archivering.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2017

Zes trends voor digitale transformatie in 2018

DXC Technology presenteert de zes belangrijkste trends uit die richting geven aan technologische ontwikkelingen van ondernemingen in 2018. Deze technologietrends zijn essentiële mijlpalen voor meer transformatie, wendbaarheid en productiviteit bij ondernemingen.
Lees verder »   Reageer »
19 december 2017

Drie dingen die u niet moet doen bij een cyberaanval

Grotere bedrijven zijn vaker doelwit van een cyberaanval dan kleinschalige ondernemingen. Toch weten hackers ook het mkb steeds vaker te vinden. Uit cijfers van het CBS blijkt dat een op de zes kleinere bedrijven al slachtoffer is geweest.
Lees verder »   Reageer »
18 december 2017

All we want for Christmas is: het digitaliseren van onze processen

De stoomboot met Pieten wordt weer ingeruild voor de arrenslee en de schoenen onder de schoorsteen maken plaats voor sokken aan de mantel. Het moge duidelijk zijn, Sinterklaas is weer huiswaarts gekeerd en over enkele weken mogen we zijn collega de Kerstman verwelkomen.
Lees verder »   1 reactie »
7 december 2017

Online dater riskeert bedrijfsgeheimen prijs te geven

Houd zaken en privé strikt gescheiden, zo luidt het devies. Uit onderzoek van Kaspersky Lab blijkt echter dat ondernemers en werknemers hun bedrijven ongewild in gevaar kunnen brengen omdat ze zakelijke apparatuur gebruiken om online te daten, of omdat ze in hun zoektocht naar matches bedrijfsgeheimen prijsgeven.
Lees verder »   Reageer »
6 december 2017

Kwart ransomware-aanvallen richt zich op bedrijven

In 2017 bestond 26,2 procent van de ransomware-slachtoffers uit zakelijke gebruikers, terwijl dit in 2016 22,6 procent was. Dit komt deels door drie ongekende aanvallen op bedrijfsnetwerken die het steeds grimmiger wordende ransomware-landschap voorgoed hebben veranderd.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 31
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken