Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
31 juli 2017

Ransomware kan organisatie meer dan half miljoen euro kosten

Een geslaagde aanval met cryptomalware kan een organisatie duur komen te staan. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Global IT Security Risks Survey 2017’ van Kaspersky Lab en B2B International. Het onderzoek rekent voor dat het totale schadebedrag kan oplopen tot 713.224 dollar.
Lees verder »   Reageer »
27 juli 2017

Tips om uw bedrijf tegen cyberaanvallen te beschermen

Een bedrijfspresentatie opgeslagen op een USB-stick. Een jarenlang ongewijzigd wachtwoord. Ontbrekende beveiligingsrichtlijnen. Verrassend genoeg zijn nog steeds veel bedrijven onvoldoende voorbereid op aanvallen van hackers en datadieven.
Lees verder »   Reageer »
26 juli 2017

Vijf tips om online internationaal te gaan

Een meerderheid van de online ondernemers in Nederland zou graag internationaal opereren. Veel ondernemers zien echter ook wel in dat dit meer inhoudt dan enkel de content van de huidige website door de vertaalmachine heen halen, en dat de vertrouwde koers die in het thuisland gevolgd wordt losgelaten zal moeten worden.
Lees verder »   Reageer »
24 juli 2017

Ondernemers hebben kortere werkweek door automatiseringssoftware

Het gebruik van automatiseringssoftware door ondernemers zorgt ervoor dat hun werkweek gemiddeld bijna vier uur korter wordt in vergelijking met ondernemers die geen gebruik maken van procesautomatisering.
Lees verder »   Reageer »
19 juli 2017

Slechte IT-prestaties kosten miljarden

Onderzoek in opdracht van Epson heeft een reeks van tekortkomingen aangetoond in de manier waarop IT en afdruktechnologie worden beheerd en gebruikt binnen Nederlandse bedrijven.
Lees verder »   Reageer »
14 juli 2017

Bedrijven twijfelen aan veiligheid van gegevens

94 procent van de bedrijven gelooft dat perimeterbeveiliging (beveiliging van netwerkrand) een effectieve manier is om kwaadwillenden buiten het netwerk te houden. Echter, 65 procent is er niet zeker van dat hun gegevens beschermd zijn tijdens een datalek.
Lees verder »   Reageer »
11 juli 2017

Vier tips om zakelijke data te beschermen tegen onbeveiligde toegang

Ik ga op vakantie en neem mee: zonnebril, zwemkleding en… mijn zakelijke laptop en smartphone. Schrik niet: steeds meer werknemers kunnen op vakantie de verleiding niet weerstaan om hun laptop open te klappen of hun smartphone te ontgrendelen.
Lees verder »   Reageer »
6 juli 2017

'Softwareleveranciers moeten meebetalen aan boete GDPR'

86 procent van het bedrijfsleven vindt dat softwareleveranciers na invoering van de General Data Protection Regulation, oftewel GDPR, moeten meebetalen aan boetes als zij hier direct of indirect debet aan zijn.
Lees verder »   Reageer »
4 juli 2017

Europese privacywet zegt MKB vrijwel niets

Zes op de tien mkb-bedrijven zijn er niet van op de hoogte dat ze over elf maanden moeten voldoen aan nieuwe Europese privacywetgeving die tot enorme boetes kan leiden. Dat blijkt uit een peiling door MKB Servicedesk onder 3.200 bedrijven. Die noemen de voorlichting door de overheid slecht tot heel slecht.
Lees verder »   Reageer »
30 juni 2017

Gehackt door Petya? Laat uw cybersecurity leverancier mee betalen

SentinelOne maakt de technische details bekend over de ransomware Petya/NotPetya en stelt dat de verantwoordelijkheid van overlast mede bij leveranciers ligt, omdat zij veelal te gemakkelijk een vals gevoel van veiligheid suggereren.
Lees verder »   Reageer »
29 juni 2017

Bedrijfsleven halverwege digitale transitie

In het Nederlandse bedrijfsleven is de helft van de bedrijfsprocessen gedigitaliseerd, in totaal 54 procent. In grote bedrijven verlopen meer processen digitaal (62 procent) dan in het mkb (52 procent).
Lees verder »   Reageer »
28 juni 2017

Mobiele ransomware: een groeiende dreiging

Cybercriminelen achter mobiele ransomware zijn hun aanvallen aan het richten op welvarende landen. Ontwikkelde markten hebben niet alleen een hoger inkomstenniveau, maar ook een meer geavanceerde en op ruimere schaal gebruikte mobiele en e-betalingsinfrastructuur.
Lees verder »   1 reactie »
27 juni 2017

Tool brengt roamingkosten buiten de EU in kaart

De EU schafte deze maand de roamingkosten af, waardoor iedereen voortaan gewoon vanuit zijn abonnement overal kan internetten. Er zitten helaas wel een aantal haken en ogen aan en buiten de EU gelden de regels niet.
Lees verder »   Reageer »
23 juni 2017

Vijf voordelen van het koppelen van bedrijfssoftware

Ondernemers zijn continu verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd. Door slim te ondernemen kunt u de concurrenten voor zijn. Eén van de manieren waarmee om slimmer te werken is bedrijfssoftware in de cloud.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 28
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs