Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
17 november 2017

Nieuwe website? Werk aan uw vindbaarheid

Marketing is de afgelopen decennia door de opkomst van internet ingrijpend veranderd. Een van de meest belangrijke zaken nu is de online presentatie van uw bedrijf. Via dit kanaal wordt uw bedrijf immers door de meeste potentiële klanten gevonden nu.
Lees verder »   Reageer »
19 oktober 2017

Waarom nemen organisaties security nog steeds niet serieus?

Volgens het Openbaar Ministerie heeft over vijf jaar 50 procent van onze criminaliteit met cybercrime te maken. Nu al zorgen cybercriminelen voor meer overlast dan fietsendieven. Een duidelijke trendbreuk. Hoe komt het dan toch dat investeringen in degelijke ICT-beveiliging nog altijd achterblijven?
Lees verder »   Reageer »
17 oktober 2017

Sleepwet komt er, hoe u als burger zelf uw privacy kunt beschermen

Op 1 januari 2018 treedt de hernieuwde ‘Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten’ in werking, ook wel ‘de sleepwet’ genoemd. Deze wet behelst dat inlichtingendiensten op grote schaal informatie mogen aftappen, ook van personen die niet verdacht worden van een misdrijf.
Lees verder »   Reageer »
16 oktober 2017

Slechts veertien procent van het bedrijfsleven heeft gedefinieerde IoT-strategie

Slechts veertien procent van het bedrijfsleven heeft een gedefinieerde IoT-strategie. Dit komt voort uit het feit dat 58 procent van het bedrijfsleven veruit de meeste data die door IoT worden gegenereerd als irrelevant beschouwd.
Lees verder »   Reageer »
13 oktober 2017

Eén op de drie Nederlanders maakt smartphone bijna nooit schoon

Regelmatig handen wassen wordt ons van jongs af aan geleerd. Maar hoe schoon zijn uw handen eigenlijk nog nadat ueen berichtje hebt getypt op uw mobiele telefoon? Niet iedereen realiseert zich dat mobiele telefoons een broeinest van bacteriën zijn.
Lees verder »   Reageer »
9 oktober 2017

Vier tips voor een stabiele verbinding met de cloud

Werken in de cloud wordt steeds populairder. SaaS-oplossingen zoals Slack nemen een vlucht, maar ook pakketten zoals Exact zijn online beschikbaar. Daarnaast wordt steeds meer software gehost bij Amazon AWS en Microsoft Azure.
Lees verder »   Reageer »
3 oktober 2017

Nederlander nonchalant met cybersecurity op werk

Nederlanders maken zich op het werk een stuk minder zorgen over cybersecurity dan thuis. Slechts een op de vijf werkende Nederlanders (21 procent) maakt zich zorgen over digitale veiligheid op werk, terwijl bijna de helft van de Nederlanders (46 procent) bezorgd is over de digitale veiligheid thuis.
Lees verder »   Reageer »
2 oktober 2017

Een derde van aanvallen op ICS-computers was bij productiebedrijven

Gedurende de eerste helft van het jaar zijn productiebedrijven het meest vatbaar gebleken voor aanvallen: ICS-computers binnen dergelijke bedrijven maken ongeveer één derde uit van alle aangevallen systemen.
Lees verder »   Reageer »
26 september 2017

Bedrijven betaalden ransomwarehackers vorig jaar ruim 250 miljoen euro

Datto publiceert de tweede editie van zijn jaarlijkse State of the Channel Ransomware Report.  99 procent van de managed service providers (MSP’s) voorspelt dat het aantal aanvallen de komende twee jaar licht toeneemt.
Lees verder »   Reageer »
1 september 2017

Tekortschieten aanpak gegevensbeveiliging mkb kost miljoenen

De MKB Banenmonitor liet deze maand zien dat een deel van het mkb groei doormaakt als banenmotor. Ook recent gepubliceerde groeicijfers laten zien dat het bedrijfsleven weer op volle toeren draait en de werkgelegenheid weer flink groeit.
Lees verder »   Reageer »
25 augustus 2017

De IT’er kan naar huis (soms dan)

Hoewel de IT-afdeling voor veel bedrijven van onmisbare waarde is, ligt dat bij kleinere ondernemingen soms anders.
Lees verder »   2 reacties »
23 augustus 2017

Goed functionerende IT bespaart MKB 9,3 miljard euro

Printerpapier dat blijft steken, een netwerkverbinding die er even uitklapt, software die vastloopt. Er is altijd wel iets aan de hand op kantoor. Uit onderzoek van Epson blijkt dat die alledaagse IT-problemen elke werknemer 41 minuten per week kosten.
Lees verder »   Reageer »
18 augustus 2017

Directe data-uitwisseling Europese organisaties stijgt

Dataverkeer tussen bedrijven in Europa stijgt jaarlijks met zo’n 44 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index van Equinix. Via interconnectie kunnen bedrijven hun digitale diensten integreren met providers en partners, waardoor ze real-time met elkaar kunnen samenwerken.
Lees verder »   1 reactie »
15 augustus 2017

Bereikbaarheid tijdens vakantie moet beter beheersbaar zijn

Bijna twee derde (60 procent) van de zakelijke eindgebruikers van communicatieoplossingen in het mkb vindt het gemakkelijk als deze middelen in één gecentraliseerde omgeving draaien.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 28
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs