Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
21 maart 2018

Nederland derde op wereldranglijst digitalisering

Na twee grootmachten als de VS en Duitsland staat Nederland derde op de onlangs verschenen Euler Hermes Digitalization Index (EDI). Ons land verdrong Zwitserland naar de vierde plaats. In totaal zijn 116 landen onderzocht.
Lees verder »   Reageer »
21 maart 2018

Wat is het populairste boekhoudprogramma van succesvolle ondernemers?

Onder succesvolle bedrijven in Nederland gebruikt meer dan de helft Exact Online als boekhoudprogramma. Dat blijkt uit onderzoek van Appwatching onder 41 bedrijven die of in de Deloitte Fast50 staan of een FD Gazelle zijn.
Lees verder »   Reageer »
6 maart 2018

Vier hack-trends voor 2018

Hoewel er nog nooit zoveel cyberaanvallen zijn geweest, is dit slechts het topje van de ijsberg. De zwakke plekken van IT-infrastructuren zijn nog altijd niet goed beveiligd. En wanneer de oude systemen eindelijk aangepakt worden, zijn er alweer nieuwe technieken die ook beveiligd moeten worden.
Lees verder »   Reageer »
5 maart 2018

Investeren in technologie essentieel voor voortbestaan

Voor ondernemers die willen profiteren van een digitaal gedreven werkplek is het verbeteren van agility een topprioriteit. Volgens een nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Ricoh, zegt de meerderheid (86 procent) van de ruim 1600 ondervraagde MKB’ers in Europa dat zij zich actief focussen op de optimalisatie van hun bedrijfsflexibiliteit in 2018.
Lees verder »   Reageer »
27 februari 2018

Cybercrime kost wereldeconomie bijna 500 miljard euro

McAfee publiceerde samen met het Amerikaanse Center for Strategic and International Studies (CSIS) een rapport waaruit blijkt welke impact cybercrime heeft op de wereldeconomie. Het rapport, ‘Economic Impact of Cybercrime - No Slowing Down’ concludeert dat cybercrime een schade van ruim 600 miljard US dollar (bijna 500 miljard euro) veroorzaakt, of 0,8 procent van het wereldwijde BNP.
Lees verder »   Reageer »
15 februari 2018

Ransomware kost mkb 80 miljoen euro aan downtime

In de periode tussen 2016 en 2017 heeft ransomware het Europese midden- en kleinbedrijf 80 miljoen euro gekost aan downtime. Dat blijkt uit het ‘State of the Channel Ransomware Report’ van Datto.
Lees verder »   Reageer »
9 februari 2018

DDoS-kwartaalrapport onthult ‘toevallige’ aanvallen en cybercriminelen op zoek naar geld

Onbedoelde DDoS-aanvallen door spammers, politieke sabotage en eigenaren van DDoS-botnets die geld proberen te verdienen met de Bitcoin: dit zijn een paar van de trends die worden geanalyseerd in Kaspersky Lab’s vierde kwartaalrapport van 2017, op basis van data van Kaspersky DDoS Intelligence.
Lees verder »   Reageer »
8 februari 2018

Kwart organisaties treft geen maatregelen ter bewustwording van cybercrime

Op Safer Internet Day blijkt dat maar liefst 27 procent van de organisaties geen maatregelen heeft getroffen om werknemers bewust te maken van cybercrime. Dit gebrek aan maatregelen brengt ernstige risico’s met zich mee.
Lees verder »   Reageer »
6 februari 2018

Bitcoinhype veroorzaakt goudkoorts onder cybercriminelen

Cybercriminelen storten zich massaal op cryptomunten. Zij hebben diverse technieken en tools ontwikkeld om mensen op te lichten die handelen in de populaire cryptovaluta. Digital Shadows onderzocht de meest gebruikte technieken.
Lees verder »   Reageer »
31 januari 2018

Meerdere kwetsbaarheden in bedrijfssoftware voor licentiebeheer

ICS CERT onderzoekers van Kaspersky Lab hebben een aantal ernstige kwetsbaarheden aangetroffen in het licentiebeheersysteem Hardware Against Software Piracy (HASP), dat veel wordt toegepast in bedrijfs- en ICS-omgevingen om software onder licentie te activeren.
Lees verder »   Reageer »
26 januari 2018

Vijf voorspellingen die de IT-wereld op zijn kop gaan zetten

De digitale revolutie ligt achter ons. Dit tijd van evolutie is aangebroken. Equinix signaleert vijf trends die het komende jaar de wereld veranderen en digitale transformatie verder uitkristalliseren. De voorspellingen zijn gebaseerd op datagadreven inzichten in de digitale Economie.
Lees verder »   Reageer »
25 januari 2018

Aan de slag met cybersecurity

Veel bedrijven hebben hun digitale beveiliging niet op orde. Naar schatting kost cybercriminaliteit de Nederlandse ondernemers zo’n tien miljard per jaar. Zeker mkb’ers hebben nog flink wat werk te verzetten om hun weerbaarheid te vergroten.
Lees verder »   Reageer »
23 januari 2018

Zakelijke apps die u meer succes gaan brengen

Een smartphone kan tegenwoordig met recht een echte zakcomputer genoemd worden. Steeds sterkere processors, grotere en duidelijkere beeldschermen, goede camera’s, snelle en vaak onbeperkte toegang tot internet: het heeft allemaal bijgedragen aan de groeiende populariteit van smartphones.
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2018

Één op de drie industriële bedrijven werkt met verouderde ERP-software

Maar liefst 36 procent van de financieel eindverantwoordelijken geeft aan dat hun ERP-pakket verouderd is. Onder hen is verder slechts hetzelfde percentage te spreken over de functionaliteiten die de software biedt. Dit is fors lager dan de gemiddelde tevredenheid onder alle medewerkers (70 procent).
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 30
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs