Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
11 januari 2018

Een kwetsbare wereld: gerichte aanvallen op de radar van industriële organisaties

Van de industriële bedrijven die hebben deelgenomen aan de IT Security Risks Survey heeft ruim een kwart in 2017 te maken gehad met een cyberaanval. Van de vele varianten blijkt de gerichte aanval, verontrustend genoeg, de snelst groeiende.
Lees verder »   Reageer »
21 december 2017

Sterke stijging impersonatieaanvallen

Cybercriminelen gebruiken steeds vaker impersonatietechnieken voor het omzeilen van e-mailbeveiligingssystemen. Dat blijkt uit het Email Security Risk Assessment (ESRA)-rapport van Mimecast, specialist op het gebied van e-mailsecurity en -archivering.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2017

Zes trends voor digitale transformatie in 2018

DXC Technology presenteert de zes belangrijkste trends uit die richting geven aan technologische ontwikkelingen van ondernemingen in 2018. Deze technologietrends zijn essentiële mijlpalen voor meer transformatie, wendbaarheid en productiviteit bij ondernemingen.
Lees verder »   Reageer »
19 december 2017

Drie dingen die u niet moet doen bij een cyberaanval

Grotere bedrijven zijn vaker doelwit van een cyberaanval dan kleinschalige ondernemingen. Toch weten hackers ook het mkb steeds vaker te vinden. Uit cijfers van het CBS blijkt dat een op de zes kleinere bedrijven al slachtoffer is geweest.
Lees verder »   Reageer »
18 december 2017

All we want for Christmas is: het digitaliseren van onze processen

De stoomboot met Pieten wordt weer ingeruild voor de arrenslee en de schoenen onder de schoorsteen maken plaats voor sokken aan de mantel. Het moge duidelijk zijn, Sinterklaas is weer huiswaarts gekeerd en over enkele weken mogen we zijn collega de Kerstman verwelkomen.
Lees verder »   1 reactie »
7 december 2017

Online dater riskeert bedrijfsgeheimen prijs te geven

Houd zaken en privé strikt gescheiden, zo luidt het devies. Uit onderzoek van Kaspersky Lab blijkt echter dat ondernemers en werknemers hun bedrijven ongewild in gevaar kunnen brengen omdat ze zakelijke apparatuur gebruiken om online te daten, of omdat ze in hun zoektocht naar matches bedrijfsgeheimen prijsgeven.
Lees verder »   Reageer »
6 december 2017

Kwart ransomware-aanvallen richt zich op bedrijven

In 2017 bestond 26,2 procent van de ransomware-slachtoffers uit zakelijke gebruikers, terwijl dit in 2016 22,6 procent was. Dit komt deels door drie ongekende aanvallen op bedrijfsnetwerken die het steeds grimmiger wordende ransomware-landschap voorgoed hebben veranderd.
Lees verder »   Reageer »
5 december 2017

Consument doet geen zaken meer met bedrijf waar een datalek heeft plaatsgevonden

Wereldwijd is tweederde van de consumenten bang dat zij in de nabije toekomst slachtoffer worden van een datalek. Nederlandse en Belgische consumenten kennen beduidend minder angst, 56 procent geeft aan bang te zijn om slachtoffer te worden van een datalek.
Lees verder »   Reageer »
4 december 2017

Retailers geven klantervaring een impuls met IoT

Winkeliers en retailers zien hun winstgevendheid toenemen door de inzet van IoT in hun organisaties. IoT voor monitoring, onderhoud en locatie gebaseerde services zorgt ook voor een betere klantervaring.
Lees verder »   Reageer »
23 november 2017

Vijf tips voor eenzame systeembeheerders

Systeembeheerders hebben het niet makkelijk, zeker niet wanneer zij in hun eentje de ICT-afdeling van een bedrijf vormen. Er is niemand om ze te helpen, en zonder ondersteuning is het soms knap lastig om alle ICT-taken uit te voeren en daarnaast ook nog bezig te zijn met verandermanagement.
Lees verder »   Reageer »
21 november 2017

Dreigingsvoorspellingen voor 2018

Het komende jaar zal de wereld er getuige van zijn dat legitieme software wordt geïnfecteerd door groepen die zich richten op ruimere slachtofferprofielen en grotere regio’s, met het bijkomende verschijnsel dat dergelijke aanvallen moeilijker te herkennen én beperken zijn.
Lees verder »   Reageer »
17 november 2017

Nieuwe website? Werk aan uw vindbaarheid

Marketing is de afgelopen decennia door de opkomst van internet ingrijpend veranderd. Een van de meest belangrijke zaken nu is de online presentatie van uw bedrijf. Via dit kanaal wordt uw bedrijf immers door de meeste potentiële klanten gevonden nu.
Lees verder »   Reageer »
19 oktober 2017

Waarom nemen organisaties security nog steeds niet serieus?

Volgens het Openbaar Ministerie heeft over vijf jaar 50 procent van onze criminaliteit met cybercrime te maken. Nu al zorgen cybercriminelen voor meer overlast dan fietsendieven. Een duidelijke trendbreuk. Hoe komt het dan toch dat investeringen in degelijke ICT-beveiliging nog altijd achterblijven?
Lees verder »   Reageer »
17 oktober 2017

Sleepwet komt er, hoe u als burger zelf uw privacy kunt beschermen

Op 1 januari 2018 treedt de hernieuwde ‘Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten’ in werking, ook wel ‘de sleepwet’ genoemd. Deze wet behelst dat inlichtingendiensten op grote schaal informatie mogen aftappen, ook van personen die niet verdacht worden van een misdrijf.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 29
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs