Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
25 april 2018

Ontdek de kracht van SSL-certificaten

Alle bedrijven met een online focus hebben een verantwoordelijkheid tegenover klanten om hun informatie veilig te houden. Vooral in de e-commerce omgeving, waar data per definitie digitaal is en eenvoudig wordt uitgewisseld, is dit een punt van aandacht.
Lees verder »   Reageer »
23 april 2018

Aantal bedrijven dat geen back-up maakt blijft hoog

Uit onderzoek van Ontrack onder 350 klanten blijkt dat veel mensen nog steeds geen back-up maken. Maar liefst één derde van de deelnemers gaf aan dat ze geen back-up hadden op het moment dat data verloren gingen.
Lees verder »   1 reactie »
20 april 2018

40 procent van de zzp’ers matig tot slecht online beveiligd

Zelfstandig professionals (zp’ers) - hoogopgeleide zzp’ers in de zakelijke dienstverlening - vinden dat zij goed beveiligd zijn tegen online gevaren. Desondanks blijkt uit onderzoek van marktmonitor ZP Facts dat vier op de tien zp’ers matig tot slecht beveiligd is.
Lees verder »   Reageer »
16 april 2018

Bedrijfsleven mist kansen op het gebied van digitalisering

Nederlandse bedrijven maken nog te weinig gebruik van nieuwe technologie en lopen daardoor klanten en omzet mis. Bijna driekwart van de ondernemingen in ons land is minder dan twee jaar geleden pas begonnen met het overstappen naar nieuwe technologieën.
Lees verder »   Reageer »
13 april 2018

Nederlands bedrijfsleven ziet zichzelf als digitale beginner

De Nederlandse industrie is minder optimistisch over de te verwachte omzetgroei en de efficiencywinst die te halen is uit de investeringen in digitale technologieën, dan bedrijven wereldwijd.
Lees verder »   Reageer »
9 april 2018

Bedrijven hebben onvoldoende kennis voor toepassing blockchain

Nederlandse bedrijven willen graag starten met blockchain maar weten niet hoe en waar te beginnen, zo blijkt uit onderzoek Avanade. Een ruime meerderheid (60,2 procent) geeft zichzelf een onvoldoende voor de eigen kennis van blockchain en weet nog niet welke toepassingsmogelijkheden er zijn.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2018

Mkb-bedrijven niet bestand tegen digitale kraak

Meer dan zes van de tien mkb-bedrijven in Nederland hebben de digitale huishouding niet op orde. Dat blijkt uit een steekproef van CyberBorg.
Lees verder »   1 reactie »
29 maart 2018

Een derde van de ondernemers bouwt geen bedrijfswebsite vanwege gebrek aan technische kennis

Meer dan een derde van de zzp’ers en mkb-bedrijven in Nederland (37 procent) die nog geen bedrijfswebsite heeft, denkt dat ze hiervoor te weinig technische kennis hebben.
Lees verder »   2 reacties »
21 maart 2018

Nederland derde op wereldranglijst digitalisering

Na twee grootmachten als de VS en Duitsland staat Nederland derde op de onlangs verschenen Euler Hermes Digitalization Index (EDI). Ons land verdrong Zwitserland naar de vierde plaats. In totaal zijn 116 landen onderzocht.
Lees verder »   Reageer »
21 maart 2018

Wat is het populairste boekhoudprogramma van succesvolle ondernemers?

Onder succesvolle bedrijven in Nederland gebruikt meer dan de helft Exact Online als boekhoudprogramma. Dat blijkt uit onderzoek van Appwatching onder 41 bedrijven die of in de Deloitte Fast50 staan of een FD Gazelle zijn.
Lees verder »   Reageer »
6 maart 2018

Vier hack-trends voor 2018

Hoewel er nog nooit zoveel cyberaanvallen zijn geweest, is dit slechts het topje van de ijsberg. De zwakke plekken van IT-infrastructuren zijn nog altijd niet goed beveiligd. En wanneer de oude systemen eindelijk aangepakt worden, zijn er alweer nieuwe technieken die ook beveiligd moeten worden.
Lees verder »   Reageer »
5 maart 2018

Investeren in technologie essentieel voor voortbestaan

Voor ondernemers die willen profiteren van een digitaal gedreven werkplek is het verbeteren van agility een topprioriteit. Volgens een nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Ricoh, zegt de meerderheid (86 procent) van de ruim 1600 ondervraagde MKB’ers in Europa dat zij zich actief focussen op de optimalisatie van hun bedrijfsflexibiliteit in 2018.
Lees verder »   Reageer »
27 februari 2018

Cybercrime kost wereldeconomie bijna 500 miljard euro

McAfee publiceerde samen met het Amerikaanse Center for Strategic and International Studies (CSIS) een rapport waaruit blijkt welke impact cybercrime heeft op de wereldeconomie. Het rapport, ‘Economic Impact of Cybercrime - No Slowing Down’ concludeert dat cybercrime een schade van ruim 600 miljard US dollar (bijna 500 miljard euro) veroorzaakt, of 0,8 procent van het wereldwijde BNP.
Lees verder »   Reageer »
15 februari 2018

Ransomware kost mkb 80 miljoen euro aan downtime

In de periode tussen 2016 en 2017 heeft ransomware het Europese midden- en kleinbedrijf 80 miljoen euro gekost aan downtime. Dat blijkt uit het ‘State of the Channel Ransomware Report’ van Datto.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 31
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken