Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
24 mei 2016

Zzp-inkomen niet meegenomen bij afsluiten hypotheek

Zzp’ers die een hypotheek hebben op hun woning, kregen deze in twee derde van de gevallen zonder dat hun zzp-inkomen hierin is meegenomen. Slechts in een op de vier zzp’ers is de hypotheek afgesloten op basis van hun zzp-inkomen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in opdracht van Knab.
Lees verder »   1 reactie »
20 mei 2016

Stijging kredietrisico’s in Oost-Europa door late betaling buitenlandse klanten

De economie in Oost-Europa blijft dit jaar naar verwachting met 1,1 procent groeien. De faillissementen laten daarentegen een grillig beeld zien. Zo worden steeds meer bedrijven geconfronteerd met te late betalingen door buitenlandse afnemers en dat heeft ingrijpende gevolgen voor hun kasstromen.
Lees verder »   Reageer »
19 mei 2016

Meer grote bedrijven gaan mkb sneller betalen

Zeven grote bedrijven en organisaties hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu: ABN AMRO, ABP, APG, Cargill, Enexis, Gasunie en ING. Daarmee zijn er inmiddels achttien grote afnemers die deelnemen aan het initiatief voor snellere betaling aan mkb-leveranciers, dat wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.
Lees verder »   Reageer »
4 mei 2016

Energiezuinige vluchtwegaanduiding fiscaal aftrekbaar

Juist als het op veiligheid aankomt, moet u weten waar u aan toe bent. Bij een noodontruiming van een bedrijf of instelling is een duidelijke vluchtwegsignalering vereiste nummer een. Die verwijst medewerkers en bezoekers naar de veilige uitweg en verzamelplaats. De signalering is een eis van verzekeraars en maakt onderdeel uit van de bedrijfshulpverlening en het evacuatieplan.
Lees verder »   Reageer »
28 april 2016

Helft zzp’ers bouwt pensioen op

De helft van de zzp’ers bouwt, naast de AOW, pensioen op en heeft daarmee inkomen voor later geregeld: een groei van negentien procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in opdracht van Nationale-Nederlanden.
Lees verder »   Reageer »
15 april 2016

88 procent Nederlandse bedrijven geconfronteerd met te late betalingen

Bijna negen van de tien Nederlandse bedrijven kregen vorig jaar te maken met achterstallige betalingen door zakelijke klanten. Twintig procent van de ondernemers moest hierdoor betalingen aan hun eigen leveranciers noodgedwongen uitstellen.
Lees verder »   Reageer »
8 april 2016

Crowdfinance in Nederland - kwartaalgroei van negen procent

De markt van crowdfinance in Nederland is sterk gegroeid in het eerste kwartaal van 2016. Dit blijkt uit een rapport opgesteld door Crowdfundmarkt. In het eerste kwartaal van dit jaar is de markt van crowdfundingleningen en -aandelen uitgekomen op 30 miljoen euro verdeeld over 238 projecten.
Lees verder »   Reageer »
30 maart 2016

ZZP Pensioen nog meer voor en door zzp’ers

Het bestuur van Stichting ZZP Pensioen, bestaande uit de vier leidende ZZP-organisaties, heeft 9 maart jl. haar deelnemersraad geïnstalleerd. Het is de eerste keer dat voor een individuele oudedagsvoorziening een deelnemersraad is opgezet. Dit ondersteunt een belangrijke pijler van het ZZP Pensioen: 'voor zzp’ers, door ZZP’ers'.
Lees verder »   Reageer »
18 maart 2016

Belastingtips voor zzp’ers

Zelfstandig ondernemerschap is en blijft erg populair in Nederland. Het feit dat er in de afgelopen maand 11.159 zzp’ers bij zijn gekomen bewijst maar weer eens dat Nederland een ondernemend volk is. Maar bij ondernemen horen ook verplichtingen zoals de belastingaangifte.
Lees verder »   Reageer »
29 februari 2016

Vijf tips voor de startende belegger

Als startende belegger heeft u maar één droom: rijk worden zonder er moeite voor te doen. Echter, ondanks alle succesverhalen van de afgelopen jaren brengt beleggen ook risico’s met zich mee.
Lees verder »   Reageer »
25 februari 2016

Zelfstandig en flexibel vermogen opbouwen

Wie als zelfstandige werkt en geen werkgever heeft die premies afdraagt voor arbeidsongeschiktheid en pensioenopbouw, moet die zaken zelf regelen. Dat kan maandelijks flink oplopen en kan tot teleurstellingen leiden omdat de uitkeringen en de opgebouwde rechten tegenvallen.
Lees verder »   Reageer »
22 februari 2016

Onduidelijkheid SDE+: lopen ondernemers hierdoor subsidie mis?

Minder dan twee weken voor de openstelling van de eerste ronde van de SDE+ in 2016, zijn nog steeds niet alle voorwaarden van de regeling gepubliceerd.
Lees verder »   Reageer »
17 februari 2016

MKB heeft nog vaak weinig kijk op ondernemingsfinanciering

Nog te vaak kijken ondernemers voor ondernemingsfinanciering alleen maar naar de bank. Daarmee missen ondernemers kansen bij het op- en uitbouwen van hun onderneming.
Lees verder »   Reageer »
8 februari 2016

Financieringsgat in woningbouw gevuld door crowdfunding

Steeds vaker wordt er door projectontwikkelaars in de bouwsector gekozen voor crowdfunding als financieringsmiddel. Het gaat hier voornamelijk om vernieuwende en sociale bouwconstructies.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 49
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs