Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
29 december 2015

Rendement crowdfunding neemt toe in 2015

Uit een analyse van Crowdfundmarkt blijkt dat het aangeboden rendement op crowdfundingleningen in 2015 aanzienlijk is gestegen.
Lees verder »   Reageer »
16 december 2015

Zzp’er overweegt verzekering

Een groot deel van de zzp’ers heeft zich niet verzekerd, maar overweegt zich wel te verzekeren. In totaal overwegen 581.000 zzp’ers een verzekering af te sluiten.
Lees verder »   2 reacties »
16 december 2015

Onzakelijk lenen van BV niet langer zonder sancties

De helft van alle grootaandeelhouders (DGA’s) in Nederland kan volgend jaar in de financiële problemen komen. Daarvoor waarschuwt Pim van Rijswijk, fiscalist en directeur van VRB Adviesgroep.
Lees verder »   Reageer »
11 december 2015

Tanken in 2016 mogelijk 150 euro voordeliger

De olieprijs daalt al een jaar lang fors. Het gevolg is dat één liter ruwe olie omgerekend nu nog maar 25 eurocent kost. Dat is goedkoper dan een fles bronwater uit de supermarkt.
Lees verder »   Reageer »
3 december 2015

Hypotheek zonder vast contract bij meerdere geldverstrekkers mogelijk

Vanaf nu is het voor mensen met een flexibel arbeidscontract mogelijk om bij verschillende geldverstrekkers een hypotheek aan te vragen met de perspectiefverklaring.
Lees verder »   Reageer »
1 december 2015

Aanhoudende interesse in Nederlands vastgoed

De vooraf voorspelde beleggingspiek van 2015 op de Nederlandse vastgoedmarkt door JLL lijkt waarheid te worden. Medio november registreerde JLL al 8,3 miljard euro aan beleggingstransacties.
Lees verder »   1 reactie »
30 november 2015

Fiscale belastingtips voor zzp’ers

Voor het onderhouden van collectieve voorzieningen in Nederland is ieder jaar geld nodig. Deze onderhoudskosten worden betaald door belastinggelden. Ook de zzp’er is verplicht belasting te betalen over zijn of haar inkomen.
Lees verder »   Reageer »
25 november 2015

Als ondernemer een huis kopen in 2016?

Voor ondernemers is het belangrijk altijd de financiële situatie goed inzichtelijk te houden. Niet alleen van het bedrijf, maar ook van u persoonlijk. Zeker als starter maar ook later tijdens moeilijke jaren is het belangrijk om privé niet teveel geld uit te geven.
Lees verder »   Reageer »
19 november 2015

Grote bedrijven gaan mkb-leveranciers sneller betalen

Een groep vooraanstaande Nederlandse bedrijven heeft het voortouw genomen om hun mkb-leveranciers sneller te betalen.
Lees verder »   Reageer »
19 november 2015

Hoe voorkomt u een fiscale kater na de feestdagen?

De laatste weken van het jaar zijn bedrijven druk in de weer met kerstpakketten en de  voorbereiding van een bedrijfsdiner of een ander event. Een leuke jaarafsluiting wordt gewaardeerd door werknemers en betaalt zich daardoor terug.
Lees verder »   Reageer »
18 november 2015

Meer aandacht pensioen noodzaak voor groeiende groep ZZP’ers

Zelfstandigen sparen onvoldoende voor hun pensioen. Daardoor kunnen ze op latere leeftijd in forse financiële problemen terechtkomen en hun zelfstandigheid verliezen.
Lees verder »   Reageer »
17 november 2015

'Pensioen? ondernemer spaart liever zelf!'

Dutch Network Group deed onderzoek naar de manier waarop ondernemers bezig zijn met hun pensioen. De enquête is ingevuld door bijna 300 ondernemers in Nederland.
Lees verder »   Reageer »
30 oktober 2015

'Geen korting bij vroegtijdige betalingen verslechtert cashflow'

Basware heeft onderzoeksresultaten bekendgemaakt die de impact van kortingen bij vroegtijdige betalingen blootgeeft en wat dit betekent voor de cashflow van kleine ondernemingen.
Lees verder »   1 reactie »
22 oktober 2015

VNO-NCW: Geen Brusselse kop op fiscale OESO-standaard

VNO-NCW vindt het vreemd dat de Europese Commissie niet instemt met de door de Belastingdienst vastgestelde interne verrekenprijzen bij Starbucks.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 48
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 246.63 -1.29 %
Stijgers Dalers
Arcadis 19.72  5.1 %
Oci 20.03  5 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.42  -6.7 %
Altice 8.29  -2.7 %
Meer beurs