Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
8 september 2016

Bedrijven laten jaarlijks miljoenen euro's aan buitenlandse btw-teruggave liggen

Bij het verstrijken van de deadline op 1 oktober hebben bedrijven ook dit jaar weer gezamenlijk miljoenen euro’s aan buitenlandse btw-teruggave laten liggen. Vanwege de vele verschillende en vaak veranderende regels per land benutten organisaties de fiscale voordelen nu niet. Dat melden SRXP en VAT4U.
Lees verder »   Reageer »
2 september 2016

Crowdfunding: merendeel projecten binnen 24 uur volgeschreven

Wie wil investeren via crowdfunding moet alert zijn. 55 procent van de crowdfundingprojecten is namelijk binnen 24 uur volgeschreven. Dit meldt Crowdfundmarkt.
Lees verder »   Reageer »
30 augustus 2016

Zzp’er weigert tariefverlaging

De zzp’er is steeds minder geneigd het tarief te verlagen. Op alle gevraagde omstandigheden betreffende tariefverlaging was een sterke daling te merken. Eén op de tien zzp’ers verlaagt het tarief onder geen enkele omstandigheid. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.008 zzp’ers in opdracht van Brainnet.
Lees verder »   2 reacties »
17 augustus 2016

Geld besparen met kilometerregistratie

Niemand wil teveel geld betalen. Toch zorgt een niet-sluitende kilometerregistratie vaak voor hoge boetes van de fiscus. Ter illustratie: een bestelbus van 30.000 euro kan zonder sluitende ritregistratie een boete opleveren van circa 26.370 euro. Hoe voorkomt u problemen met de Belastingdienst?
Lees verder »   Reageer »
1 augustus 2016

Fiscale discriminatie 25 procent-bijtellingsrijders vanaf 2017?

Vanaf 1 januari volgend jaar is het toptarief voor de bijtelling 22 procent. Toch rijdt vijftien procent van de leaserijders nog jaren in een auto met 25 procent bijtelling. Dit is onrechtvaardig en heeft daarnaast diverse negatieve bijwerkingen, een onwenselijke situatie.
Lees verder »   Reageer »
12 juli 2016

Afschaffing pensioenopbouw in eigen beheer raakt DGA

Bijna de helft van de directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) in Nederland bouwt pensioen (gedeeltelijk) in eigen beheer op, blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Allianz Nederland onder ruim 400 DGA’s. Deze groep komt met de mogelijke afschaffing van PEB in 2017 voor een belangrijk keuzemoment te staan.
Lees verder »   Reageer »
11 juli 2016

Ondernemers positief over verruiming pensioenmogelijkheden

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn het met het kabinet eens dat het pensioenstelsel toegankelijk moet zijn voor alle werkenden en dat ook zzp'ers en flexwerkers moeten worden gefaciliteerd om geld opzij te zetten voor hun oude dag.
Lees verder »   1 reactie »
4 juli 2016

Ondernemers positief over oplossing pensioen in eigen beheer

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn positief over de door het kabinet aangekondigde verlenging van de eerste schijf van twintig procent van de vennootschapsbelasting de komende jaren en de oplossing van de problemen van directeuren-grootaandeelhouders (dga's) met een pensioen in eigen beheer.
Lees verder »   Reageer »
23 juni 2016

Groeiende groep bedrijven belooft mkb-ers binnen 30 dagen te betalen

PostNL, Koninklijke Philips Nederland, Achmea, de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE), ISS, Van Oers United, Rijk Zwaan en USG People hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu, het initiatief van  grote bedrijven en organisaties om facturen van hun leveranciers uit het mkb sneller te betalen.
Lees verder »   1 reactie »
24 mei 2016

Zzp-inkomen niet meegenomen bij afsluiten hypotheek

Zzp’ers die een hypotheek hebben op hun woning, kregen deze in twee derde van de gevallen zonder dat hun zzp-inkomen hierin is meegenomen. Slechts in een op de vier zzp’ers is de hypotheek afgesloten op basis van hun zzp-inkomen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in opdracht van Knab.
Lees verder »   1 reactie »
20 mei 2016

Stijging kredietrisico’s in Oost-Europa door late betaling buitenlandse klanten

De economie in Oost-Europa blijft dit jaar naar verwachting met 1,1 procent groeien. De faillissementen laten daarentegen een grillig beeld zien. Zo worden steeds meer bedrijven geconfronteerd met te late betalingen door buitenlandse afnemers en dat heeft ingrijpende gevolgen voor hun kasstromen.
Lees verder »   Reageer »
19 mei 2016

Meer grote bedrijven gaan mkb sneller betalen

Zeven grote bedrijven en organisaties hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu: ABN AMRO, ABP, APG, Cargill, Enexis, Gasunie en ING. Daarmee zijn er inmiddels achttien grote afnemers die deelnemen aan het initiatief voor snellere betaling aan mkb-leveranciers, dat wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.
Lees verder »   Reageer »
4 mei 2016

Energiezuinige vluchtwegaanduiding fiscaal aftrekbaar

Juist als het op veiligheid aankomt, moet u weten waar u aan toe bent. Bij een noodontruiming van een bedrijf of instelling is een duidelijke vluchtwegsignalering vereiste nummer een. Die verwijst medewerkers en bezoekers naar de veilige uitweg en verzamelplaats. De signalering is een eis van verzekeraars en maakt onderdeel uit van de bedrijfshulpverlening en het evacuatieplan.
Lees verder »   Reageer »
28 april 2016

Helft zzp’ers bouwt pensioen op

De helft van de zzp’ers bouwt, naast de AOW, pensioen op en heeft daarmee inkomen voor later geregeld: een groei van negentien procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in opdracht van Nationale-Nederlanden.
Lees verder »   Reageer »
7  8  9  10   ... 49
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs