Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
4 mei 2016

Energiezuinige vluchtwegaanduiding fiscaal aftrekbaar

Juist als het op veiligheid aankomt, moet u weten waar u aan toe bent. Bij een noodontruiming van een bedrijf of instelling is een duidelijke vluchtwegsignalering vereiste nummer een. Die verwijst medewerkers en bezoekers naar de veilige uitweg en verzamelplaats. De signalering is een eis van verzekeraars en maakt onderdeel uit van de bedrijfshulpverlening en het evacuatieplan.
Lees verder »   Reageer »
28 april 2016

Helft zzp’ers bouwt pensioen op

De helft van de zzp’ers bouwt, naast de AOW, pensioen op en heeft daarmee inkomen voor later geregeld: een groei van negentien procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in opdracht van Nationale-Nederlanden.
Lees verder »   Reageer »
15 april 2016

88 procent Nederlandse bedrijven geconfronteerd met te late betalingen

Bijna negen van de tien Nederlandse bedrijven kregen vorig jaar te maken met achterstallige betalingen door zakelijke klanten. Twintig procent van de ondernemers moest hierdoor betalingen aan hun eigen leveranciers noodgedwongen uitstellen.
Lees verder »   Reageer »
8 april 2016

Crowdfinance in Nederland - kwartaalgroei van negen procent

De markt van crowdfinance in Nederland is sterk gegroeid in het eerste kwartaal van 2016. Dit blijkt uit een rapport opgesteld door Crowdfundmarkt. In het eerste kwartaal van dit jaar is de markt van crowdfundingleningen en -aandelen uitgekomen op 30 miljoen euro verdeeld over 238 projecten.
Lees verder »   Reageer »
30 maart 2016

ZZP Pensioen nog meer voor en door zzp’ers

Het bestuur van Stichting ZZP Pensioen, bestaande uit de vier leidende ZZP-organisaties, heeft 9 maart jl. haar deelnemersraad geïnstalleerd. Het is de eerste keer dat voor een individuele oudedagsvoorziening een deelnemersraad is opgezet. Dit ondersteunt een belangrijke pijler van het ZZP Pensioen: 'voor zzp’ers, door ZZP’ers'.
Lees verder »   Reageer »
18 maart 2016

Belastingtips voor zzp’ers

Zelfstandig ondernemerschap is en blijft erg populair in Nederland. Het feit dat er in de afgelopen maand 11.159 zzp’ers bij zijn gekomen bewijst maar weer eens dat Nederland een ondernemend volk is. Maar bij ondernemen horen ook verplichtingen zoals de belastingaangifte.
Lees verder »   Reageer »
29 februari 2016

Vijf tips voor de startende belegger

Als startende belegger heeft u maar één droom: rijk worden zonder er moeite voor te doen. Echter, ondanks alle succesverhalen van de afgelopen jaren brengt beleggen ook risico’s met zich mee.
Lees verder »   Reageer »
25 februari 2016

Zelfstandig en flexibel vermogen opbouwen

Wie als zelfstandige werkt en geen werkgever heeft die premies afdraagt voor arbeidsongeschiktheid en pensioenopbouw, moet die zaken zelf regelen. Dat kan maandelijks flink oplopen en kan tot teleurstellingen leiden omdat de uitkeringen en de opgebouwde rechten tegenvallen.
Lees verder »   Reageer »
22 februari 2016

Onduidelijkheid SDE+: lopen ondernemers hierdoor subsidie mis?

Minder dan twee weken voor de openstelling van de eerste ronde van de SDE+ in 2016, zijn nog steeds niet alle voorwaarden van de regeling gepubliceerd.
Lees verder »   Reageer »
17 februari 2016

MKB heeft nog vaak weinig kijk op ondernemingsfinanciering

Nog te vaak kijken ondernemers voor ondernemingsfinanciering alleen maar naar de bank. Daarmee missen ondernemers kansen bij het op- en uitbouwen van hun onderneming.
Lees verder »   Reageer »
8 februari 2016

Financieringsgat in woningbouw gevuld door crowdfunding

Steeds vaker wordt er door projectontwikkelaars in de bouwsector gekozen voor crowdfunding als financieringsmiddel. Het gaat hier voornamelijk om vernieuwende en sociale bouwconstructies.
Lees verder »   Reageer »
2 februari 2016

Crowdfunding voortvarend van start in 2016

In januari is de totale Nederlandse markt van crowdfinance, crowdfunding via leningen en aandelen, uitgekomen op tien miljoen euro verdeeld over 71 crowdfundingprojecten.
Lees verder »   Reageer »
14 januari 2016

Leaserijder tankt ook zuinig

Net als andere autorijders tanken leaserijders bij voorkeur bij pompen waar het verschil tussen pompprijs en landelijke adviesprijs zo groot mogelijk is. Dat blijkt uit onderzoek van MultiTankcard onder zijn 350.000 pashouders in Nederland.
Lees verder »   Reageer »
8 januari 2016

Vijf mogelijkheden om kapitaal te verwerven als starter

Als starter is het vaak lastig om aan voldoende geld te komen om goed te kunnen starten. Vooral omdat een jong bedrijf de eerste zes tot twaalf maanden over het algemeen nog geen winst maakt, kan er startkapitaal nodig zijn om deze eerste periode door te komen.
Lees verder »   Reageer »
7  8  9  10   ... 48
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs