Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
24 november 2016

Meer zzp'ers een verantwoorde hypotheek met NHG

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) maakt het vanaf 1 december 2016 mogelijk voor zzp'ers om al na twaalf maanden zelfstandigheid een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Voorheen moest deze groep ten minste drie jaar actief zijn als zelfstandige
Lees verder »   Reageer »
14 november 2016

Nederlandse MKB Health, Life Science, HTSM en ICT scoort in EU

Door Nederlandse mkb-bedrijven aangestuurde onderzoeksprojecten doen het goed binnen het Europese subsidieprogramma Eurostars. Vooral projecten binnen de topsectoren Health, Life Science en ICT scoren hoog.
Lees verder »   Reageer »
9 november 2016

´Onbelaste kilometervergoeding moet omhoog´

Sinds 2006 is de onbelaste kilometervergoeding 0,19 euro per kilometer. Onterecht, volgens de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR), aangezien deze vergoeding de daadwerkelijke variabele autokosten niet dekt.
Lees verder »   Reageer »
4 november 2016

ZZP’er laat 1.450 euro belastingvoordeel liggen

ZZP’ers maken nauwelijks gebruik van de fiscale regeling die sparen voor pensioen aantrekkelijk maakt. Zelfstandige ondernemers laten hierdoor ongemerkt honderden tot duizenden euro’s aan belastingvoordeel liggen.
Lees verder »   5 reacties »
2 november 2016

E-factureren vanaf 2017 een voldongen feit

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft nog precies twee maanden om op elektronisch factureren over te stappen. Dit geldt voor alle bedrijven die vanaf 1 januari 2017 nog zaken willen blijven doen met de overheid.
Lees verder »   Reageer »
20 oktober 2016

Bescherming cashflow tegen betalingsrisico’s hoogste prioriteit

Bijna 90 procent van de bedrijven in de regio Azië-Pacific kreeg in het afgelopen jaar te maken met wanbetaling. Vooral bedrijven in India, Singapore en China zijn hierdoor geraakt.
Lees verder »   Reageer »
18 oktober 2016

Online boekhoudsoftware steeds populairder onder zzp’ers

85 procent van de zzp’ers doet de boekhouding zelf, met behulp van  bijvoorbeeld online of offline boekhoudsoftware. Een groot deel van deze groep (40 procent) doet dit geheel zelfstandig.
Lees verder »   1 reactie »
13 oktober 2016

Meeste late betalingen zijn bewust te laat

De zakelijke dienstverlening staat onder druk door late betalingen. Tweederde van de late betalingen wordt ook nog eens opzettelijk te laat gedaan. Gevolg, de liquiditeit staat onder druk en het leidt tot inkomensverlies.
Lees verder »   Reageer »
5 oktober 2016

Nederlander investeert steeds vaker in Duits vastgoed

Duits vastgoed is steeds populairder bij investeerders, blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek naar de Duitse vastgoedmarkt. Ook Nederlanders ontdekken dit steeds vaker, concludeert Synvest.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2016

Zzp’er bouwt financiële buffer op door te sparen

71 procent van de zzp’ers heeft een financiële buffer waar de zzp’er drie maanden of langer mee toe kan. Een ruime meerderheid van de zzp’ers (81 procent) bouwt deze buffer op via een spaarrekening. Dit ondanks het feit dat de meeste zzp’ers niet tevreden zijn over de spaarrente die ze bij hun bank ontvangen.
Lees verder »   3 reacties »
30 september 2016

Aantal faillissementen VS neemt toe

Het aantal faillissementen in de Verenigde Staten zal in dit jaar stijgen. Naar verwachting zal 3 procent van de Amerikaanse bedrijven in dit verkiezingsjaar failliet gaan. De belangrijkste oorzaken van deze ongunstige vooruitzichten zijn de lage olieprijs en de groeivertraging in de VS.
Lees verder »   Reageer »
26 september 2016

Wanneer zijn de kosten voor een AOV aftrekbaar?

Wanneer u een zzp’er of ondernemer bent, is een verzekering een must. Wist u dat veel van de kosten van deze verzekeringen aftrekbaar zijn? Bijvoorbeeld voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Lees verder »   Reageer »
15 september 2016

'Assurantiebelasting moet terug naar zeven procent'

De assurantiebelasting is als crisismaatregel uiteindelijk van zeven naar maar liefst 21 procent verhoogd. Dat levert de Staat jaarlijks meer dan één miljard extra inkomsten op. Dit wordt opgehoest door de gezinnen en het bedrijfsleven en moet nu snel worden teruggedraaid.
Lees verder »   Reageer »
8 september 2016

Bedrijven laten jaarlijks miljoenen euro's aan buitenlandse btw-teruggave liggen

Bij het verstrijken van de deadline op 1 oktober hebben bedrijven ook dit jaar weer gezamenlijk miljoenen euro’s aan buitenlandse btw-teruggave laten liggen. Vanwege de vele verschillende en vaak veranderende regels per land benutten organisaties de fiscale voordelen nu niet. Dat melden SRXP en VAT4U.
Lees verder »   Reageer »
6  7  8  9   ... 49
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs