Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
14 december 2016

Zzp’er bouwt pensioen het liefst privé op

Een ruime meerderheid van de zzp’ers (61,9 procent) wil het pensioen graag privé opbouwen, via een bankrekening. 18,6 procent van de zzp’ers bouwt het pensioen liever op binnen de onderneming.
Lees verder »   Reageer »
7 december 2016

Sociaal vangnet 800.000 zzp'ers binnen bereik

Iedere zzp'er zou voortaan verplicht een basisverzekering moeten afsluiten voor het geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering moet zonder intredekeuring en aan  alle zzp'ers worden aangeboden door verzekeraars.
Lees verder »   Reageer »
30 november 2016

Financieel inzicht belangrijk voor zzp’ers bij boekhouden

Zzp’ers vinden financieel inzicht het belangrijkste criterium voor een boekhoudprogramma. Ruim 70 procent van de zzp’ers geeft aan bij het kiezen van een boekhoudprogramma vooral hier op te letten.
Lees verder »   2 reacties »
24 november 2016

Meer zzp'ers een verantwoorde hypotheek met NHG

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) maakt het vanaf 1 december 2016 mogelijk voor zzp'ers om al na twaalf maanden zelfstandigheid een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Voorheen moest deze groep ten minste drie jaar actief zijn als zelfstandige
Lees verder »   Reageer »
14 november 2016

Nederlandse MKB Health, Life Science, HTSM en ICT scoort in EU

Door Nederlandse mkb-bedrijven aangestuurde onderzoeksprojecten doen het goed binnen het Europese subsidieprogramma Eurostars. Vooral projecten binnen de topsectoren Health, Life Science en ICT scoren hoog.
Lees verder »   Reageer »
9 november 2016

´Onbelaste kilometervergoeding moet omhoog´

Sinds 2006 is de onbelaste kilometervergoeding 0,19 euro per kilometer. Onterecht, volgens de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR), aangezien deze vergoeding de daadwerkelijke variabele autokosten niet dekt.
Lees verder »   Reageer »
4 november 2016

ZZP’er laat 1.450 euro belastingvoordeel liggen

ZZP’ers maken nauwelijks gebruik van de fiscale regeling die sparen voor pensioen aantrekkelijk maakt. Zelfstandige ondernemers laten hierdoor ongemerkt honderden tot duizenden euro’s aan belastingvoordeel liggen.
Lees verder »   5 reacties »
2 november 2016

E-factureren vanaf 2017 een voldongen feit

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft nog precies twee maanden om op elektronisch factureren over te stappen. Dit geldt voor alle bedrijven die vanaf 1 januari 2017 nog zaken willen blijven doen met de overheid.
Lees verder »   Reageer »
20 oktober 2016

Bescherming cashflow tegen betalingsrisico’s hoogste prioriteit

Bijna 90 procent van de bedrijven in de regio Azië-Pacific kreeg in het afgelopen jaar te maken met wanbetaling. Vooral bedrijven in India, Singapore en China zijn hierdoor geraakt.
Lees verder »   Reageer »
18 oktober 2016

Online boekhoudsoftware steeds populairder onder zzp’ers

85 procent van de zzp’ers doet de boekhouding zelf, met behulp van  bijvoorbeeld online of offline boekhoudsoftware. Een groot deel van deze groep (40 procent) doet dit geheel zelfstandig.
Lees verder »   1 reactie »
13 oktober 2016

Meeste late betalingen zijn bewust te laat

De zakelijke dienstverlening staat onder druk door late betalingen. Tweederde van de late betalingen wordt ook nog eens opzettelijk te laat gedaan. Gevolg, de liquiditeit staat onder druk en het leidt tot inkomensverlies.
Lees verder »   Reageer »
5 oktober 2016

Nederlander investeert steeds vaker in Duits vastgoed

Duits vastgoed is steeds populairder bij investeerders, blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek naar de Duitse vastgoedmarkt. Ook Nederlanders ontdekken dit steeds vaker, concludeert Synvest.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2016

Zzp’er bouwt financiële buffer op door te sparen

71 procent van de zzp’ers heeft een financiële buffer waar de zzp’er drie maanden of langer mee toe kan. Een ruime meerderheid van de zzp’ers (81 procent) bouwt deze buffer op via een spaarrekening. Dit ondanks het feit dat de meeste zzp’ers niet tevreden zijn over de spaarrente die ze bij hun bank ontvangen.
Lees verder »   3 reacties »
30 september 2016

Aantal faillissementen VS neemt toe

Het aantal faillissementen in de Verenigde Staten zal in dit jaar stijgen. Naar verwachting zal 3 procent van de Amerikaanse bedrijven in dit verkiezingsjaar failliet gaan. De belangrijkste oorzaken van deze ongunstige vooruitzichten zijn de lage olieprijs en de groeivertraging in de VS.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 48
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 248.53 -0.63 %
Stijgers Dalers
Altice 8.72  7.7 %
Yatra 5.4  6.3 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.45  -4.3 %
Brill kon 34.85  -1.8 %
Meer beurs