Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
17 november 2010

Meer fusies en overnames in financiŽle sector

Fusies en overnames in de financiële dienstverlening laten een opleving zien, nu herstructureringen bij banken plaatsvinden en private equity - voor het eerst sinds het begin van de economische crisis - haar weg naar de sector heeft gevonden.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2010

'Effect loonsverhoging op pensioenkosten onderschat'

Het Nederlandse pensioencontract is dringend aan vernieuwing toe: vereenvoudiging van de regelingen, een goed financieel kader, efficiënte uitvoering. Alleen dan kunnen in de toekomst onplezierige verrassingen worden vermeden.
Lees verder »   Reageer »
10 november 2010

MKB investeert 1,75 miljard euro in de samenleving

Meer dan de helft van de kleine en middelgrote bedrijven in Nederland steunt één of meer maatschappelijke organisaties. Het gaat daarbij meestal om kleine bijdragen (tot 5.000 euro) aan lokale initiatieven. Bij elkaar opgeteld staat het MKB garant voor een bijdrage van 1,75 miljard euro aan de Nederlandse samenleving.
Lees verder »   Reageer »
3 november 2010

Vraag naar informele investeringen creŽert eigen aanbod

De vraag naar informele investeringen creëert tot op zekere hoogte zijn eigen aanbod. Dat blijkt uit het research report ‘What determines the volume of informal venture finance investment and does it vary by gender?’ van EIM.
Lees verder »   Reageer »
21 oktober 2010

Ondernemer staat positief tegenover verplichte betalingstermijnen

Uit een peiling van Atradius blijkt dat 46 procent van de 3.971 ondervraagde ondernemers ervan overtuigd is dat verplichte betalingstermijnen in de hele Europese Unie hun onderneming een duwtje in de rug kunnen geven.
Lees verder »   Reageer »
18 oktober 2010

Kleine bedrijven minder kans op financiering

68 procent van de grote bedrijven die naar financiering zoekt, krijgt deze ook geheel. Voor MKB-bedrijven ligt dat percentage flink lager. Van hen krijgt 33 procent de gevraagde financiering.
Lees verder »   Reageer »
13 oktober 2010

Middelgroot bedrijf in de problemen door herfinancieringgolf

Niet alleen grote beursgenoteerde bedrijven, maar juist de kleinere ondernemingen zonder geformaliseerde treasuryfunctie moeten zich zorgen maken over de herfinancieringgolf die op komst is.
Lees verder »   Reageer »
8 oktober 2010

Workshop 'Transparante duurzaamheidsverslagen'

BECO geeft op dinsdag 2 november een workshop over het maken van een Maatschappelijke Jaarverslag (MJV). De publicatie van een transparant duurzaamheidsjaarverslag wordt voor bedrijven steeds belangrijker.
Lees verder »   Reageer »
7 oktober 2010

U krijgt meer te besteden in 2011

In de nasleep van de recessie zien ondernemers hun koopkracht licht toenemen in 2011. Gesteund door het gematigde economische herstel stijgt de koopkracht van zelfstandige ondernemers met 0,75 procent terwijl de koopkracht van directeuren-grootaandeelhouders (dga's) met 0,25 procent toeneemt.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2010

Werkgever wil meer controle over collectieve pensioenregeling

Driekwart van de werkgevers van organisaties tot 100 medewerkers voelt zich in het kader van goed werkgeverschap verplicht om de medewerkers een pensioenregeling aan te bieden. Tegelijkertijd is er bij deze groep veel behoefte aan zekerheid met betrekking tot de totale pensioenpremielast.
Lees verder »   Reageer »
30 september 2010

Eťn miljard vanuit Europa voor Nederlandse bedrijven

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen hebben tijdens de eerste drie jaar van het Zevende Kaderprogramma (KP7) van de Europese Commissie een miljard euro ontvangen voor innovatie en onderzoek.
Lees verder »   Reageer »
29 september 2010

Toename acquisitiefraude en spooknotaís vraagt om alerte ondernemer

Steeds meer ondernemers worden de dupe van partijen die hen ongewenste dure contracten aansmeren. Acquisitiefraude kost ondernemers jaarlijks zo’n 400 tot 500 miljoen euro, zo rekende het Steunpunt Acquisitiefraude uit.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2010

Boeterenteregeling is geen garantie voor betere betaalmoraal

Een maximale betaaltermijn van dertig dagen is in de praktijk niet af te dwingen, zolang bedrijven de contractuele vrijheid hebben onderling andere afspraken te maken. Bovendien kan dergelijke wetgeving juist leiden tot een slechtere betaalmoraal in Nederland.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2010

Kabinet vergeet zzp'ers in belastingplan

FNV Zelfstandigen Bouw wil verhoging van de zelfstandigenaftrek. Anders dreigen zzp'ers erop achteruit te gaan. Nu helpt het demissionaire kabinet alleen de grote ondernemer, want die krijgt een douceurtje in de vorm van verlaging van de vennootschapsbelasting. 
Lees verder »   Reageer »
48   ... 49
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs