Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
10 juli 2017

‘Onafhankelijk keurmerk voor bancaire adviseur van MKB-ondernemer’

Waar moet een MKB-ondernemer heen voor een goed zakelijk en persoonlijk advies bij bedrijfsfinanciering? Hoe ziet hij door de bomen het bos nog bij zoveel keuze uit zakelijke financiering: crowdfunding, leasing, factoring, familieleningen en uiteraard de traditionele bankkredieten.
Lees verder »   Reageer »
5 juli 2017

Handen uit de mouwen met no hands accounting

Nog niet zo heel lang geleden, in 2005, werd er een haast utopisch beeld geschetst van huishoudrobots in de film I, Robot. In de kaskraker hielpen robots onder meer met stofzuigen; iets dat we in die tijd niet realistisch achtten.
Lees verder »   Reageer »
13 juni 2017

Internationaal zakendoen: hoe kiest u het beste boekhoudsoftware?

Recent onderzoek liet zien dat de MKB ondernemer behoefte heeft aan tooling voor zijn bedrijf, waarmee hij zijn internationale ambities kan ondersteunen. Opvallend?
Lees verder »   Reageer »
7 juni 2017

Crowdfunder neemt investeringsbesluit binnen tien minuten

Uit een uitgebreid gebruikersonderzoek van Crowdfundmarkt.nl blijkt dat 42 procent van de ondervraagde crowdfundinginvesteerders niet meer dan tien minuten nodig heeft voor zijn of haar investeringsbelissing.
Lees verder »   Reageer »
7 juni 2017

Verzoek tot uitstel einddatum beslissing bestemming pensioen in eigen beheer

Per 1 april van dit jaar is het pensioen in eigen beheer afgeschaft; uiterlijk 30 juni moeten directeur-grootaandeelhouders een beslissing hebben genomen over de bestemming van het opgebouwde pensioenvermogen.
Lees verder »   1 reactie »
31 mei 2017

Leenbedrag voor verbouwingen fors gestegen

Nederlanders die in 2017 geld willen lenen voor het financieren van een verbouwing, vroegen gemiddeld 16.060 euro aan. Dit is 17,3 procent meer dan het gewenste leenbedrag in de eerste vier maanden van 2016.
Lees verder »   Reageer »
30 mei 2017

Afsluiten hypotheek moeilijker geworden volgens zzp’er

43,2 procent van de zzp’ers heeft het gevoel dat de mogelijkheden om een zzp-hypotheek af te sluiten de laatste jaren slechter zijn geworden. Toch zou slechts een klein deel (15,3 procent) van de zzp’ers een hypotheek afsluiten via een in zzp’ers gespecialiseerde tussenpersoon.
Lees verder »   Reageer »
26 mei 2017

Helft MKB'ers geconfronteerd met langere betaaltermijnen

De aantrekkende economie lijkt in het bedrijfsleven vooralsnog niet te leiden tot een verbetering van het betaalgedrag aan leveranciers uit het MKB.
Lees verder »   Reageer »
26 mei 2017

Werkspullen of lading gestolen uit uw bestelauto: verzekerd of niet?

U kunt uw bestelauto verzekeren tegen diefstal, maar hoe zit het als niet de auto wordt gestolen, maar de spullen uit de auto? Waar kunt u de schade claimen? En heeft u recht op een schade-uitkering?
Lees verder »   Reageer »
15 mei 2017

Ondernemers: pensioen komt wel goed als ik bedrijf verkoop

Vier op de tien ondernemers en directeuren liggen weleens wakker van hoe het pensioen voor henzelf of hun werknemers is geregeld.
Lees verder »   Reageer »
1 mei 2017

Één op de drie ondernemers niet bewust van afschaffing pensioen in eigen beheer

Per 1 april van dit jaar is het pensioen in eigen beheer afgeschaft; uiterlijk 30 juni moeten directeur-grootaandeelhouders een beslissing hebben genomen over de bestemming van het opgebouwde pensioenvermogen.
Lees verder »   Reageer »
1 mei 2017

Toenemend aantal zzp'ers vraagt bijstand aan

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers onverwacht met twaalf procent toegenomen in het eerste kwartaal.
Lees verder »   Reageer »
28 april 2017

Steeds meer zzp’ers maken zich zorgen over pensioen

Steeds meer zzp’ers maken zich zorgen over hun pensioenvoorziening. Hoewel een grote meerderheid van de gevestigde zzp’ers overtuigd is van het belang van een goede oude dag heeft slechts 50 procent hun pensioen goed geregeld.
Lees verder »   Reageer »
10 april 2017

Zeven tips bij het vinden van alternatieve financieringsbronnen

Wat doet een ondernemer die op zoek is naar financiering voor zijn onderneming? Vóór de kredietcrisis was die vraag snel beantwoord: deze ondernemer gaat naar zijn bank, legt zijn financieringsaanvraag voor en ontvangt al dan niet de financiële middelen die hij zocht.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 49
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs