Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
13 september 2017

Bijna helft B2B-facturen in Amerika niet op tijd betaald

Meer dan 25 procent van de waarde van binnenlandse B2B-vorderingen in Brazilië, Canada, Mexico en de Verenigde Staten kan meer dan 90 dagen na de vervaldatum nog steeds niet worden geïnd. Dat meldde een op de twee bedrijven na een bevraging in de genoemde landen.
Lees verder »   Reageer »
5 september 2017

Fiscale eenheid vraagt om herziening door aantrekkende economie

Ondernemers vergeten bij een veranderende economie vaak om de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting aan te passen. In een aantrekkende economie met hogere bedrijfswinsten is een fiscale eenheid minder voordelig.
Lees verder »   Reageer »
5 september 2017

Crowdfundmarkt lanceert financieringskieswijzer voor ondernemers

Ondernemers op zoek naar financiering krijgen vanaf nu hulp bij het vinden van het juiste crowdfundingplatform. Nieuwkomer Crowdfundscout bepaalt op basis van zes kenmerken welk crowdfundingplatform het beste bij de ondernemer past.
Lees verder »   Reageer »
25 augustus 2017

Beleggen als ondernemer? Vijf tips

Ondernemen is vooruitkijken. Daarom denkt u als ondernemer gewend regelmatig na te denken over de toekomst, zowel die van het bedrijf als van uzelf. Nu het economie weer flink groeit in Nederland na de crises hebt u mogelijk ook weer wat geld om apart te zetten voor later.
Lees verder »   Reageer »
23 augustus 2017

Markt voor incassobureaus zakt verder in elkaar

De klassieke incasso gaat verdwijnen. Het aantal vorderingen stijgt al jaren niet meer, ondernemers doen zelf veel meer om hun onbetaalde rekeningen betaald te krijgen en de standaard modus operandi van incassobureau’s voldoet niet meer.
Lees verder »   Reageer »
21 augustus 2017

Kredietwaardigheid checken in negen stappen

Wanneer u als ondernemer producten of diensten levert aan klanten, wilt u er zeker van zijn dat er betaald wordt. Helemaal zeker weet u dit echter nooit, echter geeft de kredietwaardigheid van een (potentiële) klant wel een goede inschatting.
Lees verder »   1 reactie »
17 augustus 2017

25 procent van nota’s pas na 88 dagen betaald

Een kwart van de bedrijven wereldwijd moet minstens 88 dagen wachten voordat ze hun nota’s betaald krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van Euler Hermes. De vier slechtst betalende landen zijn Turkije, Italië, Griekenland en China.
Lees verder »   1 reactie »
2 augustus 2017

Aantal bijstandsaanvragen ondernemers stabiliseert

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers, na een onverwachte stijging in het vorige kwartaal, weer gedaald naar basisniveau.
Lees verder »   Reageer »
31 juli 2017

Zwangere zelfstandigen hebben alsnog recht op bevallingsuitkering

De Centrale Raad van Beroep heeft in zijn uitspraak van 27 juli 2017 geoordeeld dat het Uwv ten onrechte heeft geweigerd vrouwelijke zelfstandigen in aanmerking te brengen voor een zwangerschaps- en bevallingsuitkering.
Lees verder »   Reageer »
28 juli 2017

'Er is meer tussen vraag en aanbod dan alleen prijs'

Een van de bekendste vormen van de digitale transformatie, die zo'n beetje in elke sector voorkomt, is het slim koppelen van vraag en aanbod. Online platformen en apps fungeren daarbij als smeerolie.
Lees verder »   Reageer »
25 juli 2017

Betaalgedrag Nederlands bedrijfsleven stabiel

Ook in het tweede kwartaal blijft het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven stabiel. In de afgelopen drie maanden is het betaalniveau nagenoeg gelijk gebleven. Uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van Graydon blijkt dat een factuur in Nederland momenteel na 40,4 dagen wordt betaald.
Lees verder »   Reageer »
18 juli 2017

Zzp'er heeft geen zakelijke rekening, ondanks verplichting

Bijna vier op de tien zzp'ers (38 procent) heeft (nog) geen zakelijke bankrekening, ondanks het feit dat de meeste banken dit verplicht stellen voor zzp’ers. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met Knab Zakelijk.
Lees verder »   Reageer »
17 juli 2017

Zeven tips voor het opstellen van een liquiditeitsprognose

Meer dan eens wijkt de uiteindelijke cashflow van Nederlandse werkgevers behoorlijk af van de gemaakte liquiditeitsprognose. CreditExpo liet eerder zien dat zo’n 70 procent van de Nederlandse ondernemers uiteindelijk meer dan tien procent afweek van de eerder gemaakte prognose.
Lees verder »   Reageer »
14 juli 2017

Vijf eenvoudige tips die zorgen voor een constante cashflow

Bedrijven zijn er om geld te verdienen en een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zij bieden producten of diensten aan hun klanten aan en in ruil daarvoor ontvangen bedrijven. Geld om bijvoorbeeld weer te investeren om zo nog betere producten of uitgebreidere diensten te maken voor de klanten.
Lees verder »   1 reactie »
1  2  3  4  5   ... 50
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken