Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
31 oktober 2017

‘Compenseer de btw-pijn door gerichte maatregelen in de regio’

Het nieuwe regeerakkoord zorgt dat burgers en ondernemers er stevig op vooruit gaan door lastenverlichting. Tegelijkertijd gaan sommige ondernemers naar verwachting wel pijnlijke effecten ondervinden van de btw-verhoging naar negen procent.
Lees verder »   2 reacties »
27 oktober 2017

Tips voor een succesvolle crowdfunding campagne

Crowdfunding is booming. Bij crowdfunding vinden financier en ondernemer elkaar op een online platform, waarbij het gaat om sociaal lenen of investeren. Crowdfunding kent veel succesverhalen, maar hoe zorgt men ervoor dat een crowdfunding campagne succesvol wordt?
Lees verder »   Reageer »
24 oktober 2017

Eén op de drie zzp’ers heeft geen voorziening bij overlijden

28 procent van de zzp’ers heeft niets geregeld bij zijn of haar overlijden. Van de zzp’ers die wel iets hebben geregeld, heeft een grote meerderheid dat gedaan middels een overlijdensrisicoverzekering (ORV). 
Lees verder »   Reageer »
23 oktober 2017

Minder aanmeldingen voor oversluitleningen in 2017

Minder mensen sluiten dit jaar leningen over. Het aantal aanvragen voor oversluitleningen is dit jaar met 7,7 procent gedaald. Het gemiddelde leenbedrag voor het samenvoegen van bestaande leningen is met ruim tien procent gedaald.
Lees verder »   Reageer »
3 oktober 2017

Opdrachtgever kan uurtarief zzp’er beïnvloeden

De lengte en inhoud van de opdracht en of de opdrachtgever goed is voor zijn of haar portfolio zijn de belangrijkste redenen voor zzp’ers om een lager tarief te hanteren. De opdrachtgever kan daardoor invloed uitoefenen op het uurtarief van de zzp’er.
Lees verder »   Reageer »
2 oktober 2017

Tips voor het verkrijgen van financiering in de farmaceutische sector

Voor startende farmaceutische bedrijven is het verkrijgen van financiering niet altijd makkelijk. In deze sector kan het zijn dat de complexiteit van de bedrijfstak of de Nederlandse regelgeving in de weg zit bij de zoektocht naar investeerders.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2017

VEH: stop de stoeptax op verbouwingscontainer

Vereniging Eigen Huis wil dat er een einde komt aan de stoeptax, de gemeentebelasting op tijdelijke containers en wc-units die op de straat of stoep staan tijdens de verbouwing van een huis. In veel gemeenten moeten inwoners hiervoor honderden euro’s betalen.
Lees verder »   Reageer »
26 september 2017

Nederlander leent vaker voor nieuwe auto

Het aantal aanvragen voor autoleningen is fors gestegen in 2017. Nederlanders lenen dit jaar 32 procent vaker voor de financiering van een auto. Het gemiddelde leenbedrag is echter met 337 euro gedaald naar 9.154 euro. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Autolening Onderzoek van Geldshop.
Lees verder »   Reageer »
13 september 2017

50 grote bedrijven die MKB sneller betalen

Vopak, MN, Nedflex, Zicht adviseurs en MKB-Nederland hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu. Daarmee bereikt het initiatief een mijlpaal van 50 grote organisaties die kortere betalingstermijnen hanteren voor hun leveranciers uit het MKB.
Lees verder »   Reageer »
13 september 2017

Bijna helft B2B-facturen in Amerika niet op tijd betaald

Meer dan 25 procent van de waarde van binnenlandse B2B-vorderingen in Brazilië, Canada, Mexico en de Verenigde Staten kan meer dan 90 dagen na de vervaldatum nog steeds niet worden geïnd. Dat meldde een op de twee bedrijven na een bevraging in de genoemde landen.
Lees verder »   Reageer »
5 september 2017

Fiscale eenheid vraagt om herziening door aantrekkende economie

Ondernemers vergeten bij een veranderende economie vaak om de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting aan te passen. In een aantrekkende economie met hogere bedrijfswinsten is een fiscale eenheid minder voordelig.
Lees verder »   Reageer »
5 september 2017

Crowdfundmarkt lanceert financieringskieswijzer voor ondernemers

Ondernemers op zoek naar financiering krijgen vanaf nu hulp bij het vinden van het juiste crowdfundingplatform. Nieuwkomer Crowdfundscout bepaalt op basis van zes kenmerken welk crowdfundingplatform het beste bij de ondernemer past.
Lees verder »   Reageer »
25 augustus 2017

Beleggen als ondernemer? Vijf tips

Ondernemen is vooruitkijken. Daarom denkt u als ondernemer gewend regelmatig na te denken over de toekomst, zowel die van het bedrijf als van uzelf. Nu het economie weer flink groeit in Nederland na de crises hebt u mogelijk ook weer wat geld om apart te zetten voor later.
Lees verder »   Reageer »
23 augustus 2017

Markt voor incassobureaus zakt verder in elkaar

De klassieke incasso gaat verdwijnen. Het aantal vorderingen stijgt al jaren niet meer, ondernemers doen zelf veel meer om hun onbetaalde rekeningen betaald te krijgen en de standaard modus operandi van incassobureau’s voldoet niet meer.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 49
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs