Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
25 augustus 2017

Beleggen als ondernemer? Vijf tips

Ondernemen is vooruitkijken. Daarom denkt u als ondernemer gewend regelmatig na te denken over de toekomst, zowel die van het bedrijf als van uzelf. Nu het economie weer flink groeit in Nederland na de crises hebt u mogelijk ook weer wat geld om apart te zetten voor later.
Lees verder »   Reageer »
23 augustus 2017

Markt voor incassobureaus zakt verder in elkaar

De klassieke incasso gaat verdwijnen. Het aantal vorderingen stijgt al jaren niet meer, ondernemers doen zelf veel meer om hun onbetaalde rekeningen betaald te krijgen en de standaard modus operandi van incassobureau’s voldoet niet meer.
Lees verder »   Reageer »
21 augustus 2017

Kredietwaardigheid checken in negen stappen

Wanneer u als ondernemer producten of diensten levert aan klanten, wilt u er zeker van zijn dat er betaald wordt. Helemaal zeker weet u dit echter nooit, echter geeft de kredietwaardigheid van een (potentiële) klant wel een goede inschatting.
Lees verder »   1 reactie »
17 augustus 2017

25 procent van nota’s pas na 88 dagen betaald

Een kwart van de bedrijven wereldwijd moet minstens 88 dagen wachten voordat ze hun nota’s betaald krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van Euler Hermes. De vier slechtst betalende landen zijn Turkije, Italië, Griekenland en China.
Lees verder »   1 reactie »
2 augustus 2017

Aantal bijstandsaanvragen ondernemers stabiliseert

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers, na een onverwachte stijging in het vorige kwartaal, weer gedaald naar basisniveau.
Lees verder »   Reageer »
31 juli 2017

Zwangere zelfstandigen hebben alsnog recht op bevallingsuitkering

De Centrale Raad van Beroep heeft in zijn uitspraak van 27 juli 2017 geoordeeld dat het Uwv ten onrechte heeft geweigerd vrouwelijke zelfstandigen in aanmerking te brengen voor een zwangerschaps- en bevallingsuitkering.
Lees verder »   Reageer »
28 juli 2017

'Er is meer tussen vraag en aanbod dan alleen prijs'

Een van de bekendste vormen van de digitale transformatie, die zo'n beetje in elke sector voorkomt, is het slim koppelen van vraag en aanbod. Online platformen en apps fungeren daarbij als smeerolie.
Lees verder »   Reageer »
25 juli 2017

Betaalgedrag Nederlands bedrijfsleven stabiel

Ook in het tweede kwartaal blijft het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven stabiel. In de afgelopen drie maanden is het betaalniveau nagenoeg gelijk gebleven. Uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van Graydon blijkt dat een factuur in Nederland momenteel na 40,4 dagen wordt betaald.
Lees verder »   Reageer »
18 juli 2017

Zzp'er heeft geen zakelijke rekening, ondanks verplichting

Bijna vier op de tien zzp'ers (38 procent) heeft (nog) geen zakelijke bankrekening, ondanks het feit dat de meeste banken dit verplicht stellen voor zzp’ers. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met Knab Zakelijk.
Lees verder »   Reageer »
17 juli 2017

Zeven tips voor het opstellen van een liquiditeitsprognose

Meer dan eens wijkt de uiteindelijke cashflow van Nederlandse werkgevers behoorlijk af van de gemaakte liquiditeitsprognose. CreditExpo liet eerder zien dat zo’n 70 procent van de Nederlandse ondernemers uiteindelijk meer dan tien procent afweek van de eerder gemaakte prognose.
Lees verder »   Reageer »
14 juli 2017

Vijf eenvoudige tips die zorgen voor een constante cashflow

Bedrijven zijn er om geld te verdienen en een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zij bieden producten of diensten aan hun klanten aan en in ruil daarvoor ontvangen bedrijven. Geld om bijvoorbeeld weer te investeren om zo nog betere producten of uitgebreidere diensten te maken voor de klanten.
Lees verder »   1 reactie »
13 juli 2017

Ondernemer laat claims vaker financieren door derde partij

Liesker Procesfinanciering ontving in het eerste half jaar van 2017 300 aanvragen van zowel particulieren als ondernemers voor de financiering van een rechtszaak. Een stijging van ruim 50 procent ten opzichte van 2016.
Lees verder »   Reageer »
12 juli 2017

Vijf signalen dat uw klanten in zwaar weer kunnen verkeren

Iedere keer dat uw bedrijf een factuur stuurt aan een klant, heeft u een kans dat de schuld niet wordt betaald. Dit leidt tot risico's voor de cashfl­ow en winstgevendheid van uw bedrijf.
Lees verder »   Reageer »
10 juli 2017

‘Onafhankelijk keurmerk voor bancaire adviseur van MKB-ondernemer’

Waar moet een MKB-ondernemer heen voor een goed zakelijk en persoonlijk advies bij bedrijfsfinanciering? Hoe ziet hij door de bomen het bos nog bij zoveel keuze uit zakelijke financiering: crowdfunding, leasing, factoring, familieleningen en uiteraard de traditionele bankkredieten.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 49
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs